Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İmzasıyla 28 Şubat Sanıkları Affedildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İmzasıyla 28 Şubat Sanıkları Affedildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aralarında 28 Şubat sanıklarının da bulunduğu 14 kişiyi af etti. Af kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti İcra Vekilleri Heyetini cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmek suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılan 28 Şubat sanıklarını, kocama ve sürekli hastalık halleri nedeniyle af etti. Bu kapsamda affedilen isimler arasında Cevat Temel Özkaynak, Çevik Bir, Çetin Doğan ve Aydan Erol kocama hali nedeniyle, Yıldırım Türker ve Erol Özkasnak ise sürekli hastalık hali nedeniyle affedildi.

Diğer Affedilen Mahkumlar

Kararla birlikte, Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesinin 23.12.2019 tarihli kararıyla iki kez müebbet hapis cezasına çarptırılan Haci Sülük, ruhsatsız silah bulundurma ve kasten yaralama suçlarından da cezalandırılmıştı. Sülük, sürekli hastalık ve kocama hali nedeniyle af edildi.

Silahlı terör örgütüne üye olma suçundan Ordu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Avni Yılmaz ve aynı suçtan Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası alan Gülbey Sarıoğlu da sürekli hastalık hali kapsamında af edilenler arasında yer aldı.

Kasten öldürme suçundan Bakırköy 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Sevda Yüksel, sürekli hastalık hali nedeniyle affedildi. Denizli 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesinin kararı ile 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan Süleyman Tuna da sürekli hastalık hali nedeniyle affedilenler arasında.

Tasarlayarak kan gütme saiki ile öldürme suçundan Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve çeşitli hapis cezalarına çarptırılan Abdulhekim Yılmaz, Van 2'nci Asliye Ceza Mahkemesinin kararı ile resmi belgede sahtecilik suçundan aldığı ceza ile birlikte toplam cezaları sürekli hastalık ve kocama hali nedeniyle kaldırıldı.

Af Kararının Gerekçeleri

Anayasa'nın 104'üncü maddesinin 16'ncı fıkrası gereğince verilen af kararları, sürekli hastalık ve kocama hali gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Affedilen mahkumların sağlık durumları, cezalarının kaldırılmasında belirleyici oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum