Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın EYT açıklaması Konya'da geniş yankı buldu! Açıklamalar peş peşe

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın EYT açıklaması Konya'da geniş yankı buldu! Açıklamalar peş peşe

Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT ile ilgili düzenlemenin son halini açıkladı, "Yaş sınırlaması olmayacak" dedi. Erdoğan'ın açıklaması Konya'da sevinçle karşılandı. Siyasilerden, kurumlara ve iş dünyasına kadar teşekkür açıklamaları peş peşe geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca vatandaşın merakla beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili açıklaması sonrası Konya'dan teşekkür mesajları art arda geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan EYT düzenlemesinin detaylarını nihayet açıkladı. Yıllardır tartışılan konu hakkındaki açıklamalarını Beştepe'de kameraların karşısına geçerek yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaş sınırı olmayacağını, emeklilik şartlarını sağlayan herkesin emekli olabileceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına ulaşıyor. Yaş sınırı uygulanmayacaktır. Mali çalışmaları da yaptık. Hemen emekli olmayı tercih etmeyecekler için ayrı bir geçiş hazırlıyoruz" dedi.

Cımhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün Emeklilikte Yaşı bekleyenlerle ilgili müjde ile huzurunuzdayım. EYT düzenlemesi, uzun ve kapsamlı çalışmanın ardından nihai halini almıştır.
Bizden önceki dönemde atılan adımları ülkemizin hakikatlerine uygun şekilde 2008'de uygun hale taşıdık. Bugün de 1999 öncesi işe başlayan çalışanlarımızın emeklilik yaşıyla ilgili beklentileri karşılayan adımın müjdesiyle kendilerini desteği sergilemeye gidiyoruz. 20 yıl çalışmış kişinin emekli maaşı alabileceği bir sistemin sürdürülebilir olmadığına inanıyoruz. Amaç çalışanın hakkının tesliminin önüne geçmek değildi. Tam tersine konuyu incelemeden taahhüt altına girmek istemedik. İlgili kurumlarımıza talimatı vererek çalışma başlattık. Sabit gelirli vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu artışlarla gösterdik. Asgari ücret rakamı da bu iradenin tezahürüdür. Devlet için fedakarlık anlamına gelen düzenlemeyle sistemi tartışmadan arındırarak yerli yerine oturtacağımıza inanıyorum. Her zaman olduğu gibi düzenlemeyi de milletimize adıyoruz"
diye konuştu.

Erdoğan EYT düzenlemesinin detaylarına ilişkin şu bilgileri verdi:

  • Ülkemizde emekli olabilmek için 3 şartı tamamlamak gerekiyor.
  • Yaş şartı olmadan imkan sağlayan düzenleme eski sistemdeki mevcut herkes için geçerli kılıyoruz. Bu düzenleme çıktığında 6 milyon emekli varken bugün 13 milyona hizmet veren Türkiye'ye ulaştık.
  • 2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına ulaşıyor.
  • Yaş sınırı uygulanmayacaktır. Mali çalışmaları da yaptık.
  • Hemen emekli olmayı tercih etmeyecekler için ayrı bir geçiş hazırlıyoruz. Emekli olanların bir kısmının çalışmaya devam edeceklerini biliyoruz.
  • Her vatandaşımızın tecrübesine ihtiyacımız var. Prim ödeyerek çalışmaya devam edecek vatandaşlarımız için teşvik getiriyoruz.
  • Düzenlemenin ülkemize, hak sahipleri ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından Konya'dan teşekkür paylaşımları ve açıklamaları peş peşe geldi:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "2 milyon 250 bin vatandaşımızı kapsayacak ve Milletimizin yoğun şekilde talep ettiği bir sorun daha Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan‘ın Liderliğiyle çözüme kavuştu. Milletimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ise, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan‘ın EYT düzenlemesi uzun ve kapsamlı bir çalışmanın ardından nihai halini almıştır. Düzenleme ile yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşuyor. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Teşekkürler Erdoğan. Erdoğan yaparsa Ak Parti yapar, Milletin Lideri Erdogan Yapar" ifadelerine yer verdi.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez da, teşekkür mesajında, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, "Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır." Teşekkürler Erdoğan" ifadesini kullandı.

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir ise, "Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan'ın Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili düzenlemeye ilişkin basın açıklaması Teşekkürler Erdoğan" dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı,, "2 milyon 250 bin vatandaşımız herhangi bir yaş şartı aranmadan emeklilik hakkı kazandı. 20 yıldır olduğu gibi milletinin derdine derman olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederiz. Teşekkürler Erdoğan" dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesabından bir teşekkür açıklaması paylaştı. Başkan Altay, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın EYT müjdesi milletimize hayırlı olsun. Teşekkürler Erdoğan" dedi.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. Kavuş, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: Kamuoyunda yoğun bir beklentinin oluştuğu EYT düzenlemesi, yaş sınırı olmadan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesiyle gerçekleşiyor. Düzenleme ile yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız emeklilik hakkına kavuşuyor. Hayırlı olsun. ‘Teşekkürler Erdoğan.’

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ise, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesinin emeklilikte yaş bekleyen tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız milletimizin beklentileri doğrultusunda attığı bu adımla sosyal devletin gücünü bir kez daha hissettirdi. “Teşekkürler Erdoğan”" ifadelerini kullandı.

AK Parti Koya İl Başkanı Hasan Angı ise, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle EYT tarihe karıştı. 2 milyon 500 bin kişiyi kapsayan düzenlemenin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Yaparsa yine #AKParti yapar" dedi.

Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik de sosyal medya hesabından yaptığı, "Büyük bir fedekarlıkla EYT sorununu ortadan kaldırarak milletimizin beklentisini karşılayan, sistemin işverenler üzerinde mali yükünü dengeleyecek kredi paketi ve çalışmaya devam edeceklere sosyal sigorta prim teşviki için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan''a teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.