Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bosna Hersek ziyaretine Makedonya'dan büyük ilgi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bosna Hersek ziyaretine Makedonya'dan büyük ilgi

UETD Makedonya Başkanı Salih Utaş:- "Yaklaşık 50 otobüs dolduracak şekilde Makedonya'dan vatandaşlarımız bizlere kayıtlarını yaptırmış durumdalar. Tabii burada altını çizmek istiyorum, iki bin civarında yaptığımız kaydın yüzde 90'ı Makedonyalı kardeşlerim

ÜSKÜP (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 Mayıs'ta Bosna Hersek'e yapacağı ziyaret, Makedonya'da yaşayanlar için de sevinç kaynağı oldu.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Makedonya Başkanı Salih Utaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, UETD'nin Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da düzenlenecek 6. Olağan Genel Kuruluna Makedonya'dan da katılım için organizasyon yaptıklarını söyledi.

Başta Avrupa'daki teşkilatlar olmak üzere Balkanlardaki teşkilatlar olarak da kongrede yer alacaklarını kaydeden Utaş, kongrenin onur konuğu olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişinin kendileri için bir sevinç, ayrı bir mutluluk olduğunu vurguladı.

Ziyaretin Makedonya'da yaşayan çok sayıda kişi için de sevinç kaynağı oluşturduğunu ifade eden Utaş, UETD'nin Makedonya ofisine çok sayıda telefon ve çağrı aldıklarını aktardı.

Bosna Hersek’teki kongreye katılım için Makedonya ofisi olarak organizasyon yaptıklarını belirten Utaş, "Yaklaşık 50 otobüs dolduracak şekilde Makedonya'dan vatandaşlarımız bizlere kayıtlarını yaptırmış durumdalar. Tabii burada altını çizmek istiyorum, iki bin civarında yaptığımız kaydın yüzde 90'ı Makedonyalı kardeşlerimiz, arkadaşlarımız. İnşallah 19 Mayıs akşamı iftardan sonra hep birlikte buradan Saraybosna’ya doğru yola çıkacağız." diye konuştu.

Makedonya'nın yanı sıra Arnavutluk, Kosova, Karadağ, Sırbistan'ın Sancak bölgesinden katılım olacağını kaydeden Utaş, Saraybosna'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye'ye desteklerini sunacaklarını söyledi.

Sosyal medyadan gerekli duyuruları yaptıklarını anımsatan Utaş, "Bize ulaşmak bizlerle birlikte Saraybosna'da programa katılmak üzere gelmek isteyen arkadaşlarımız, bize sosyal medyadan veya Üsküp Türk Çarşısında bulunan ofisimizden de ulaşabilirler." ifadelerini kullandı.

Utaş, organizasyona katılmak isteyenlerin bu ayın 18'ine kadar başvurabileceklerini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :