Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Biden'la el tokuşturması bile doların ateşine yetmedi

Ateşi söndü denilen dolar kuru yeniden alevlendi. Dün gün içinde 8,35'e kadar gerileyen dolar kuru bir anda 8,50 seviyesinin üstünü gördü. Ekonomistler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Biden'la samimi hareketlerinin bile dolara etki etmediği hususunda birleşti.

Dolar Salı gününe 8,47 TL ile başladı. Amerika dolar kuru, bugün itibari ile %009 artış göstererek 4769 liradan işlem görmekte. Dün ise günü 8,46 ile kapatmıştı.

Euro’ya bakıldığında gün 10,28 ile başladı. Bugün itibari ile %0,18 artış göstererek 10,28 liradan işlem görmekte. Dün ise 10,2673 seviyelerinde kapatmıştı.

Dolar/TL, ABD Başkanı Joe Biden ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dünkü görüşmesi sonrası haftanın en düşük seviyelerinden yönünü sınırlı yukarı çevirerek güne 8,45 seviyesinde başladıktan sonra 8,56’yı gördü.

Haziran ayı başında 8.88 ile tarihi zirvesini test etmesinin ardından dolardaki zayıf seyir ve ABD Başkanı Joe Biden’ın bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmeye yönelik iyimser beklentilerle dolar/TL 8.2865’e kadar gerilemişti. Bu seviyeler kalıcı olmadı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.