Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Kurulu'nda önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Kurulu'nda önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Türk Dünyası Belediyeler Birliği 6. Olağan Genel Kurulu töreninde, "1200 belediyesiyle aile haline gelen birliğimiz kendi alanında önde gelen yapılar arasında. Kökleri Türk Konseyi'ne dayanıyor" dedi

Türk Dünyası Belediyeler Birliği 6. Olağan Genel Kurulu İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştiriliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türk Dünyası Belediyeler Birliği 6. Olağan Genel Kurulu töreninde açıklamalarda bulundu.

"TÜRK DÜNYASI 2040 VİZYON BELGESİ DE TEŞKİLATA İLİŞKİN ÖNEMLİ ADIM"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Dünyası Belediyeler Birliği 6. Olağan Genel Kurulu töreninde yaptığı konuşmada, "1200 belediyesiyle aile haline gelen birliğimiz kendi alanında önde gelen yapılar arasındadır. Dost ve kardeş belediyelerin işbirliğini geliştirmesine vesile olmaktadır. Birliğimizin kökleri Türk Konseyi'ne dayanıyor. Konsey İstanbul'daki zirvesinde aldığı kararla Türk Devletleri Teşkilatı olarak değiştirdi. Türk Dünyası 2040 vizyon belgesi de teşkilata ilişkin önemli adım oldu" dedi.

"PARLAK BİR GELECEK BİZLERİ BEKLİYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ve Türk dünyası için daha parlak bir gelecek beklediğini ifade ederek, "Binali Yıldırım Bey'in yer aldığı Aksakallılar heyetini maziden atiye köprü olarak görüyorum. 30 ülke ve bölgeden yerel yönetimin temsil edildiği belediyeler birliğinin kuşatıcı yapısı önemlidir. Karşımızda aradan geçen onca zamana rağmen ortak tarih ve kültür bilinciyle yeniden bir araya gelen devletler gerçeği var. Bu tablo hepimizi çok daha parlak geleceğin beklediğine işaret ediyor" diye konuştu.

"İBRET ALARAK HAREKET ETMELİYİZ"

Avrasya'nın dünyanın göz bebeği haline gelebileceğini ifade eden Erdoğan, "Hem geçmişte yaşadıklarımızdan hem bugün olup bitenlerden ibret alarak hareket etmeliyiz. Tüm dünyayı ateşe vermeye hazır olanların karşısında bu şekilde çıkarsak başarılı olabiliriz. Bunu sağlayabilirsek önümüzdeki dönem Avrasya'nın dünyanın göz bebeği haline geldiğini görebiliriz" dedi.

"ÇOK DAHA FAZLA ÇALIŞMALIYIZ"

"Birliğin etkisini artırmak için çok daha fazla çalışmalıyız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: Giderek etkisi artan küresel siyasi ve ekonomik krizler bu tür işbirliklerini daha kıymetli hale getiriyor. İşbirliğimiz coğrafi, demokratik, ekonomik ve siyasi kapasite olarak hepimize eşsiz fırsatlar sunuyor. Teşkilatımızın ve birliğimizin kapsamını, etkisini artırmak için çok daha fazla çalışmalıyız. Yeniden yapılanan küresel yönetim sistemi içinde ülkelerimizin hak ettiği yeri almasını böyle temin edebiliriz" ifadelerini kullandı.

"COĞRAFYAMIZIN GENİŞLİĞİ BU ÇALIŞMALAR İÇİN EŞSİZ BİR ZENGİNLİKTİR"

Türkiye coğrafyasının eşsiz zenginliklerinden bahseden Erdoğan, "Coğrafyamızın genişliği bu çalışmalar için eşsiz bir zenginliktir. Günümüzde İpek Yolu gibi kadim yollar yeni demiryolu ve karayolları inşa edilerek canlandırılmaya çalışılıyor. BM başta olmak üzere tüm devletleri bir araya getiren yapıların reform tartışması yaygınlaşıyor. Böyle bir iklimde bizim tarih, kültür ve medeniyet mirasımıza sahip çıkmamız kadar tabii bir durum olamaz" dedi.

"ŞEHİRLERİMİZİ ORTAK EVLERİMİZ HALİNE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarına ek olarak şunları söyledi: Şehirlerimizi tarihi ve kültürel özelliklerini gözeterek geliştireceğiz. Şehirlerimizi insanları arasında yakın bağlar kurarak aynı vücudun uzuvları gibi bütünleştireceğiz. Şehirlerimizi ortak evlerimiz haline dönüştüreceğiz. Bir araya gelmek bunun ilk adımıdır. Beraberce çalışmak ve neticeler elde etmek başarının ta kendisidir.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği 6. Olağan Genel Kurulu'nda TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türk Devletleri Teşkilatı Ak Sakallılar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı Uğur İbrahim Altay konuşma yaptı.

TDBB 6. Olağan Genel Kurulu'na, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, TDBB Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile Türkiye ve TDBB'den belediye başkanları katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı Uğur İbrahim Altay tarafından Tonyukuk Yazıtı'nın minyatürü hediye edildi.

Bir 8 kişi, oturan insanlar ve iç mekan görseli olabilir

KONYA BASINI HALİÇ KONGRE MERKEZİNDE

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı Uğur İbrahim Altay'a destek olmak için Konya basını da TDBB Genel Kurulu'nda Haliç Kongre Merkezi'nde yerini aldı.

00.jpg

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Bozkır Belediye Başkanı Mustafa Uyar, Çumra Belediye Başkanı Recep Candan, Derebucak Belediye Başkanı Ahmet Kısa, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer ve Memleket Genel Yayın Yönetmeni Adem Alemdar da programı Haliç Kongre Merkezi'nde izledi.

1.jpg

16.jpg15.jpg5-001.jpg13.jpg2.jpg7.jpg

12.jpg8.jpg

4.jpg

Resim

Kaynak:Memleket

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.