Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim sonucu açıklaması: Kılıçdaroğlu ve şürekası kendi seçmenini dahi aldatmaktan utanmıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim önde olduğumuzu bal gibi bildikleri halde Kılıçdaroğlu ve şürekası kendi seçmenini dahi aldatmaktan utanmıyorlar. Milletimiz bunlara gereken cevabı 28 Mayıs'ta bir kez daha verecektir" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin seçim sonuçları ile ilgili açıklamaları üzerine, "Bizim önde olduğumuzu bal gibi bildikleri halde Kılıçdaroğlu ve şürekası kendi seçmenini dahi aldatmaktan utanmıyorlar. Bunlar kendi çapsızlıklarına, beceriksizliklerine kılıf bulma çabalarıdır. Milletimiz bunlara gereken cevabı 28 Mayıs'ta bir kez daha verecektir. Ben buna inanıyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk-Kanal D ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk tur sonuçları ve yapılacak 2. tura ilişkin değerlendirmesi sorulan Erdoğan, 14 Mayıs'ta rekor katılımla milli iradeyi sandığa yansıtan tüm vatandaşlara teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye yakışır büyük bir demokrasi şöleni yaşadıklarını, bunun dünyada belki de eşi benzerinin olmadığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yüzde 90'a varan bir katılım. Siyasal katılımı artırmak, demokrasiye sahip çıkmak için çaba gösteren tüm siyasi partilere, adaylara, basın yayın kuruluşlarına ve seçim sürecinde görev yapan güvenlik güçlerinden yargı çalışanlarına tüm kamu personeline ayrıca teşekkür ediyorum. Yeni dönemde milletvekili seçilen tüm isimleri şimdiden tebrik ediyor, kendilerine başarılar diliyorum. Tabii milletimiz 27 milyondan fazla oyla şahsımıza teveccüh gösterdi. En yakın rakibimize 2 milyon 520 bin oy fark atarak yüzde 49,5 oy oranına ulaştık. Meclis'te de çoğunluğu toplam 322 vekille milletimiz Cumhur İttifakı'na verdi. Sandıkta tecelli eden irade başımız, gözümüz üstünedir."

"KLASİK CHP VE BAY BAY KEMAL DAVRANIŞI! SABAH YALAN AKŞAM YALAN"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı ve CHP'nin seçim sonuçları üzerinden yürüttüğü algı çalışmasına dikkat çekerek, şunları söyledi:

Bütün bunlar klasik CHP ve Bay bay Kemal davranışı derim. Milleti aldatma çabalarına seçim gecesi bile ne yazık ki ara vermediler. Yalan söylemeden duramıyorlar. Sabah yalan akşam yalan.

"KENDİ SEÇMENLERİNİ KANDIRMAKTAN YÜZLERİ KIZARMIYOR"

Bizim önde olduğumuzu bal gibi bildikleri halde Sayın Kılıçdaroğlu ve şürekası 'öndeyiz, kazandık' açıklaması yaptılar. Kendi seçmenlerini kandırmaktan yüzleri kızarmıyor. Bunlar kendi çapsızlıklarını beceriksizlerine kılıf bulma çabalarıdır. Milletimiz bunlara gereken cevabı 28 Mayıs'ta tekrardan verecektir.

Bekledikleri oyları alamadıkları için buralara bir daha 'destek yok' gibi ifadeler. Biz kampanyamızı kardeşlik üzerine kurduk. Yalan söylemedik, hayal satmadık. Yapamayacağımız işleri yaparız demedik. İnşallah 28 Mayıs'tan sonra hepsini tek tek gerçekleştireceğiz.

"12 GÜN BOYUNCA TEMİZ SİYASET YÜRÜTMESİNİ TEMENNİ EDİYORUZ"

Seçimin sosyal medyada estirilen sahte rüzgarlarla değil meydanlarda kazanılacağını göstermiş oldu. Muhalefetin artık rakiplerini baskıyla sindirerek, terör örgütünün uzantılarıyla iş birliği yaparak seçimi kazanamayacağını anlaması gerekiyor. Bu millet terör örgütüne oy vermiyor. Bu millet kendisine hizmet edene oy veriyor. Kılıçdaroğlu'ndan önümüzdeki 12 gün boyunca temiz siyaset yürütmesini temenni ediyoruz.

"DEVLETİN KURUMLARINI YIPRATMAYI SÜRDÜRÜYORLAR"

Devletin kurumlarını yıpratmayı halen sürdürüyorlar. Devletin kurumları görevini bilir. Bu jakobenler, kifayetsizler CHP'nin başında olduğu sürece millet ne cevabı verirse versin yeterli olmayacaktır. Benim için Defne'de ölen ve yaralanan insanlar önemli. Devlet isem oraya yapılacak hizmeti en yüksek seviyede yapmam gerekiyor. Bana oy çıkmasaydı oraya hizmet yapmayacağım böyle bir şey düşünülebilir mi?

"780 BİN KİLOMETRE KARENİN TAMAMINA HİZMET VERMEKLE MÜKELLEFİZ"

Van depremini hatırlayın. Van bizim yüksek oy aldığımız yer değil. Ama Van depreminde daha ikinci akşam orada oldum. Büyükşehir muhalif belediye başkanına ait. Sular kesildi adam müdahale etmiyor. Hemen talimat verdim su için. Burada bize oy çıkmıyor falan demedik. Şu anda bile biz Van'da yine maalesef ikinci parti konumundayız. Ama bu demek değil ki ben Van'ı ihmal edebilirim. Batı'da neyse ben, Doğu'da, Güneydoğu'da da aynı hizmeti vermek zorundayım. 780 bin kilometre karenin tamamına hizmet vermekle mükellefiz.

"KILIÇDAROĞLU CHP SEÇMENİNE ELBETTE BİR AÇIKLAMA YAPACAKTIR"

Bunların hiçbirini siyasi ahlak açısından doğru bulmuyorum. Bu bir yol ayrımıydı. Bu ayrım olmuştur ve bu iş bitmiştir. Öyle bir derdimiz yok. Onlar CHP'nin kendi meselesidir. Bizim burada öncelikle siyasi ahlak konusunda ortaya konulacak ferasettir. Kılıçdaroğlu bu konuda CHP seçmenine elbette bir açıklama yapacaktır. Biz kendi işimize bakıyoruz. Cumhur İttifakı ortaklarımızla yol yürümeyi sürdürüyoruz. Ülkemize nasıl hizmet edeceğimizi, bugün liderlerle yaptığım görüşmelerde konuştuk, yol haritamızı buna göre belirliyoruz. İnşallah yüzüncü yılın adımlarını atacağız. Bizim ittifakımız pazarlık esasına göre değil ilke birliğine göredir.

"KOLTUĞUNU KAYBETME KORKUSU YAŞAYINCA MUTFAKTAN ÇIKIP, MAKAMA GEÇMİŞ"

(Masaya vurma videosu) Mesajı CHP'lilere veriyor. Kaybetmenin sorumluluğunu hiçbir zaman Kılıçdaroğlu üzerine almaz. Masa arkadaşlarına laf söylemek yerine hıncını oradaki masadan alıyor. Koltuğunu kaybetme korkusu yaşayınca mutfaktan çıkıp, makama geçmiş. Her seçimden sonra CHP'de karışıklık çıkması gelenektir. Şimdiden parti içindeki muhaliflere kendine göre gözdağı veriyor. Şu anda 28 Mayıs'tan sonrası önemli. Kılıçdaroğlu'na kendi partisi de gereken cevabı verecektir. Bütün bu saldırganlığın nedeni bunu hissetmiş olmasıdır. Belki kendisi de hiçbir şey beklemeden kararını vermiş olabilir.

"BİZ HAKİKATİN PARTİSİYİZ, CHP İSE YALANIN TARAFIDIR"

Bütün bu anketler görüldüğü gibi iflas etti. Sahte bir anket pazarı kuruldu. Esas anketi 14 Mayıs'ta milletim yaptı. Şimdi nihai anket 28 Mayıs'ta yine milletim yapacak. Milletimin yapacağı bu anketle üzerinde tartışma yapılmayacak netice ortaya çıkacaktır. Bu 11 ildeki deprem aslında anket, vesaire işleri altüst etmiştir. Bu anketçiler de o pazardan nasibini almak için yalan da olsa, dolan da olsa her yere pazarlama yapmak suretiyle oradan maişetlerini temin etme yoluna gittiler. Arkadaşlarıma söyledim 'Ben bunların hiçbirine inanmıyorum, meydanlara inanıyorum, en iyi anketi millet sandıkta yapacak' demiştim. Milletimiz hizmet ve eser siyasetinin en önemli hakemidir. CHP anket partisi, biz sandığın partisi olduk. Biz hakikatin, CHP yalanın tarafı olmuştur. Yüzyıl ile beraber vatandaşıma en büyük müjdem Büyük Türkiye Yüzyılı bizim en büyük müjdemiz. Beyannamemizi hayata geçirmek en büyük adımımız olacak. İstiyoruz ki, kutlu binada herkesin harcı olsun. Açıkladığımız beyannamemiz halkımızla paylaşıyoruz. Burada gerek mesleğine göre katkısı olabilecek çok insan var. Vatandaşlarımın katkısını bekliyorum.

"TÜRKİYE YÜZYILI BİZİM EN BÜYÜK MÜJDEMİZ"

Yüzyılla beraber tabii benim vatandaşıma en büyük müjde her zaman söylediğim gibi büyük Türkiye Yüzyılı bizim en büyük müjdemiz. Beyannamemizi hayata geçirmek bizim için en önemli adım olacak. İstiyoruz ki bu kutlu binada herkesin harcı olsun. Açıkladığımız bu seçim beyannamemizi halkımızla paylaşıyoruz. Burada gerek mesleğine, yapısına göre katkısı olabilecek tüm vatandaşlarımızın bu vizyona desteği bekliyorum. Bu süreç içerisinde gerek sizler ve medya vasıtasıyla paylaşmaya devam edeceğiz.

"TORUNUMUN YANAĞINI OKŞUYORUM, TOKATLADI DİYORLAR"

(Oy verme sırasındaki video) 'Buyrun' dedi, Ben de 'Yok sıra sizde' dedim. Torunum yanımda. Torunumun yanağını okşuyorum, malum gazetelerden bir tanesi 'Çocuğun yanağına vurdu'... O benim torunum. Yanağını okşuyorum, çocuğun yanağını tokatladı diyor. Kimler olduğunu anlayın. Benim torunum olduğunu öğrenince verdikleri başlık şu, Erdoğan oy kullanmadan önce bir çocuğa tokat attı. Dezenformasyon yalan bu düzeyde. Onun için biz bu yasayı çıkardık.

"BÜYÜK TÜRKİYE ZAFERİ İÇİN HERKES SANDIĞA"

Tüm seçmenlerin sandıklara birinci turda olduğu gibi gitmesi en büyük tavsiyemdir. Atılabilecek başlık da onların sandıkları bu şekilde önemsemesiyle 'Büyük Türkiye Zaferi İçin Herkes Sandığa' diye başlık atardım.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.