Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Romanlar ile İftar Buluşması’nda kritik açıklamalar

Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Başakşehir'de düzenlenen Romanlar ile İftar Buluşması'nda önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, "Sosyal medyada yayılan ırkçı düşüncelerin kardeşliğimizi zedelemesine asla fırsat vermeyeceğiz" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Başakşehirli Romanlar Geleneksel İftar Buluşması"nda roman vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

İftar sofranızda bize yer ayırdığınız için siz Roman kardeşlerimize de teşekkür ediyorum. Dünyanın birçok yerinde ötekileştirme giderek artıyor, uçurum giderek büyüyor. Toplumumuzda roman kardeşlerimizin zaman zaman sıkıntılarla karşılaştığını biliyorum. Son 20 yılda ön kabulleri değiştirme konusunda ciddi mesafe aldık.

Roman kardeşlerimizin bende ayrı bir yeri var. Sosyal medyada yayılan ırkçı düşüncelerin kardeşliğimizi zedelemesine asla fırsat vermeyeceğiz. Ayrımcılığı elimizin tersiyle ittik.

Toplumumuzda hastalıklı akımlar asla zemin bulmasa da Roman kardeşlerimin zaman zaman sıkıntıyla karşılaştığını biliyorum. Irkçı düşüncelerin kardeşliğimizi zedelemesine asla fırsat vermeyeceğiz. Önyargıları kırmak, alışkanlıkları değiştirmek elbette atomu parçalamaktan daha zordur, çetindir, daha fazla vakit alır.

Roman kardeşlerimize yönelik çarpık bakış açısının değişmesi yönünde aşama da kaydettik. Romanlarla ilgili bir sıkıntı varsa hepsinin üzerine kararlılıkla gittik. Kökeninden, renginden, inancından dolayı ayrımcılığa uğrayan herkese hak arama yolu açtık. Her alanda roman kardeşlerimiz destek.

Yaradanı severiz yaradandan ötürü diyerek Roman vatandaşlarımıza geçmişte yapılan ayrımcı yaklaşımların tamamını elimizin tersiyle ittik. Roman kardeşlerimize yönelik, haksız bakış açısının önlenmesinde aşama kaybettik. Romanlarla ilgili bir sorun, sıkıntı varsa hepsinin üzerine kararlılıkla gittik. İşe ayrımcı ifadeleri kaldırarak başladık. Ayrımcılığa uğrayan herkese hak arama yollarını açtık. Eğitimden sağlığa, istihdamdan sosyal yardımlara kadar her alanda Roman kardeşlerimizi destekledik. İçişleri Bakanlığımız bünyesinde bir Roman Koordinasyon Merkezi açtık.

Her Romana bir yuva hedefiyle çalışmalarımızı daha kararlı bir şekilde yürüteceğiz. Çeşitli illerde 5 bin 133 konutu parkları, bahçeleri ve spor alanlarıyla kardeşlerimize teslim ettik.

Aslı astarı olmayan iddialarla bizi engellemeye çalıştılar projelere takoz koymaya kalktılar. Depremden sonra çalışmaların önemini gördük.

"ROMAN KARDEŞLERİMİZİN BENDE AYRI BİR YERİ VAR"

İçişleri Bakanlığı bünyesinde, Roman Koordinasyon Merkezi açtık. Romanların yaşadığı 25 ilimizin valiliklerinde sizin sesiniz olacak bir koordinasyon belirliyoruz. 8 Nisan'ı Romanlar günü olarak, bu günü kutladık. Sizin de Dünya Romanlar gününü tebrik ediyorum. KOSGEB ve İŞKUR aracılığıyla Roman kardeşlerimizi, mesleki olarak destekliyoruz. Roman kardeşlerimin bende ayrı bir yeri var, kardeşliğimizin zedelenmesine asla fırsat vermeyeceğiz. Bu güne kadar 5 bin 133 konutu, Roman kardeşlerimize teslim ettik. Ayrıca 6 bin 700 Roman kardeşimizi onararak kendilerine takdim ettik.
Muhalefet, rantsal dönüşüm diyerek bize engel olmaya çalıştılar.

Sizlerden 14 Mayıs'ta çok güçlü bir destek bekliyorum..

.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler