Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar! 'Suriye'de halkaları yakında birleştireceğiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar! 'Suriye'de halkaları yakında birleştireceğiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney sınırımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bir hat kurma kararımız bakidir. Suriye'de terör örgütünün yuvalandığı son bölgeleri temizleyerek, güvenlik kuşağının halkalarını yakında birleştireceğiz" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13. Büyükelçiler Konferansı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, "Katil sürülerini tamamen bölgeden atana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Suriye'de terör örgütünün yuvalandığı son bölgeleri temizleyerek, güvenlik kuşağının halkalarını yakında birleştireceğiz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde 13. Büyükelçiler Konferansı’nda katılımcılara hitap etti. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, terörle mücadeleye ilişkin mesajlarıyla sınır ötesi operasyonların süreceği mesajını da verdi.

"30 kilometre derinliğinde güvenli hat kuracağız, terör örgütünün yuvalandığı bölgeleri temizleyeceğiz"

Terörle mücadelenin devam edeceğini belirten Erdoğan, Suriye'ye yapılması planlanan olası sınır ötesi harekata da işaret etti.

"Güney sınırımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bir hat kurma kararımız bakidir" diyen Erdoğan, bölücü terör örgütünün yuvalandığı yerleri temizleyeceklerinin de altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: Katil sürülerini tamamen bölgeden atana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Güney sınırımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bir hat kurma kararımız bakidir. Suriye'de terör örgütünün yuvalandığı son bölgeleri de temizleyerek, bu güvenlik kuşağının halkalarını inşallah yakında birleştireceğiz.

Yeni bir harekatın sinyallerini veren Erdoğan,” Ülkemize, insanlarımıza yönelik terör tehditlerini kaynağı ne olursa olsun ortadan kaldırmaya kararlı ve muktedir olduğumuzu tüm dünya biliyor. Sınırlarımız içinde ve sınır ötesinde gerçekleştirdiğimiz operasyonlarla bölücü terör örgütünün belini kırdık. Bölgemizin geleceğinde teröre yer olmadığını bu örgütün destekçileriyle beraber tüm dünyaya gösterdik. Emperyalistlerin tetikçiliğini yapan katil sürülerini bölgemizden söküp atana kadar durmayacak terör le mücadelemizi sürdüreceğiz. Güney sınırımız boyunca 30 km derinliğinde güvenli hat kurma kararımız bakidir. Suriye’de terör örgütünün yuvalandığı son bölgeleri de temizleyerek bu güvenlik kuşağının halkalarını inşallah yakında birleştireceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

"KÜRESEL SİSTEMİN YAPISINDAN KAYNAKLANAN SORUNLAR, GÜNÜMÜZÜN MESELELERİ KARŞISINDA YETERSİZ KALIYOR"
Türkiye’nin çok taraflı platformlarda da söz sahibi olduğunu ifade eden Erdoğan, ”BM, AGİT, NATO, İslam İş birliği Teşkilatı ve Türk Devletleri Teşkilatı gibi platformlarda sözünün ağırlığı olan bir ülkeyiz. Mevcut küresel sistemin yapısından kaynaklanan sorunların, günümüzün meseleleri karşısında yetersiz kaldığını görüyoruz. Bunun en son örneği 6. Ayına giren Rusya- Ukrayna Savaşıdır. Veto yetkisine haiz 5 ülke binlerce sivilin ölümüne, milyonlarcasının evlerini terk etmesine engel olamamıştır. Bu itibarla, dünya 5’ten büyüktür söylemimizi her vesile ile ve haklı argümanlarımızla tekrarlıyoruz. Daha adil bir dünya mümkün diyerek de insan, adalet, hak, hukuk ve eşitlik eksenli bir sisteme olan ihtiyacı dile getiriyoruz. Türkiye’nin çağrılarının sistemin mağdur ettiği coğrafyalar başta olmak üzere ciddi bir makes bulduğunu müşahede ediyoruz. Bugün Türkiye 255 dış temsilciği il dünyanın en geniş diplomatik ağına sahip ilk 5 ülkesi arasında yer alıyor. Afrika ortaklık politikamız çerçevesinde 54 ülkenin bulunduğu kıtada 44 büyükelçiliğimiz faaliyet gösteriyor. Latin Amerika ve Karayipler açılım politikamızla bölge ile ticaret hacmimizi 15 kat artırdı. Büyükelçilik sayımızı ise 18’e yükselttik. Yeniden Asya Girişimimizle bu bölge ile ilişkilerimizi daha da derinleştiriyoruz. THY, TİKA, Yurt Dışı Tükler Başkanlığı, Yunus Emre Enstitüsü, ve Türk Kızılay’gibi kuruluşlarımız bu diplomatik hedeflere ulaşmamıza destek sağlıyor. Devletimizin kurumları arasındaki insicamı yansıtan bu işbirliği ruhunu güçlendirerek devam ettireceğiz. Bu süreçte tüm ilgili kurumlarımızın sizlerin yanında olduğunun altını bir kez daha çizmek istiyorum” diye konuştu.

”BÜYÜK SELÇUKLU DEVLETİ SEMBOLÜ ÇİFT BAŞLI KARTAL MİSALİ DOĞU İLE DE BATI İLE DE İLİŞKİLERİMİZİ AYNI ANDA GÜÇLÜ TUTMAMIZ GEREKİYOR"

Türkiye’nin bulunduğu coğrafi konum itibari ile ne doğuya ne batıya sırtını dönemeyeceğini belirten Erdoğan, ”Büyük Selçuklu Devleti sembol olan çift başlı kartal misali Doğu ile de Batı ile de ilişkilerimizi aynı anda güçlü tutmamız gerekiyor. NATO müttefikimiz Amerika ile münasebetlerimizin değişen bölgesel ve küresel dinamiklerle uyumlu hale getirilmesi müşterek menfaatimizedir. Ancak Türkiye’nin güvenliğine kasta eden terör örgütlerine 10 binlerce tır dolusu silah vermenin etkisiz hale getirilen teröristlerle ilgili taziye mesajları yayınlamanın müttefiklik ilişkileriyle bağdaşmadığı da ortadadır. Ülkemiz sadece, PKK ve uzantılarıyla değil, FETÖ ile mücadelesinde de yalnız bırakılmıştır. FETÖ elebaşının Amerikan makamlarına verdiğimiz klasörler dolusu belgeye rağmen hala serbestçe dolaşmasını kabul etmiyoruz. Meclisi bombalayanların, 252 insanımızı şehit edenlerin yeri sokaklar değil hapishanelerdir. Hiçbir NATO ülkesinin Türk adaletinden kaçan FETÖ’cü alçaklar ve PKK’lı teröristler için birer güvenli liman olmaması gerekir. Bu tavrımızı Madrid’deki son NATO zirvesinde bir kez daha ortaya koyduk” ifadelerini kullandı.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA’NIN NATO ÜYELİK SÜRECİ

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelik süreciyle ilgili de değerlendirmede bulunan Erdoğan, ”PKK’lıların sokaklarında cirit attığı, polis korumasında paçavralarıyla eylem yaptığı, her yıl ciddi miktarda haraç topladığı devletlerin üyelikleri NATO’ya fayda sağlamayacağı gibi temsil ettiği değerlere zarar verecektir. Finlandiya ve İsveç’le ilgili net ve kararlı tutumumuzu koruyoruz. Ülkemize verilen ve mutabakatla yazılı kayıt altına alınan sözler yerine getirilmeden Türkiye, bu iki ülkenin üyeliğini onaylamayacaktır. Karşılaştığımız çifte standartlara rağmen AB’ye tam üyelik hedefimizden geri adım atmadık, atmayacağız. Çoğunluğu Avrupa’da olmak üzere dünya çapında yerleşik 7 milyon vatandaşımızın hak ve çıkarların koruyucuları öncelikle sizlersiniz. Batılı ülkelerde son dönemde Müslüman ve Türk düşmanlığı ile beraber kültürel ırkçılığın da arttığını görüyoruz. Başörtülü Kadınların sokak ortasında hakarete uğraması, polis korumasında mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim’in yakılması, mescitlerimize kesilmiş domuz başı bırakılması, eften püften bahanelerle derneklerin , camilerin kapatılması, Müslümanlara ait mezarlara dahi tahammül gösterilememesi, tüm bu örnekler ve daha niceleri İslam düşmanlığının ulaştığı ürkütücü boyutları gözler önüne sermektedir” şeklinde konuştu.

"FETÖ VE PKK’IN SÜRECİ ZEHİRLEMESİNE MÜSAADE ETMEMELİSİNİZ"
Büyükelçilere hitap eden Erdoğan, ”Sizlerden insanımıza daha çok sahip çıkmanınız vatandaşlarımızın haklarını, hukukunu, onurunu her şart altında kararlılıkla savunmanızı bekliyorum. Dernekler ve camiler üzerinde giderek yoğunlaşan baskıları siyaset ve hukuk kanalları üzerinden etkisiz hale getirmenin çaresine hep birlikte bakmalıyız. Yurt dışındaki vatandaşlarımızın da oy vereceği 2023 seçimleri öncesinde büyükelçilerimizin mesuliyetleri de artmaktadır. Çünkü seçimler yaklaştıkça insanımızın birlik, beraberlik, ve sosyal barışını hedef alan saldırıların da yoğunlaşacağı anlaşılıyor. Bu seçimlerin suhuletle, ülkemize, milletimize ve demokrasimize yakışır şekilde düzenlenmesi konusunda sizlere çok büyük görevler düşüyor. Her bir insanımızın mutlaka sandığa gitmesini teşvik ederken FETÖ ve PKK’ın süreci zehirlemesine müsaade etmemelisiniz. Sizlerin de desteği ile 2023’ü ülkemizle birlikte yurt dışında da demokrasi şölenine çevireceğimize inanıyor gayretleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum. Önümüzdeki sene Cumhuriyetimizin 100. Yılına kavuşmanın haklı gururunu yaşayacağız. Türk diplomasisi güçlü geçmiş, parlak gelecek şiarıyla cumhuriyetimizin 100. Yılında geleceğe güvenle bakıyor” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.