Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Konya mitinginde petrol müjdesi! Bu rezerv çok yüksek kaliteye sahip

Konya'da adeta sevgi seli ile karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cudi'de, Gabar'da teröristleri gömdükçe içeride birilerinin de rahatsız olduğunu belirterek, Cudi Gabar'dan günlük 100 bin varil çok yüksek kapasiteye sahip petrol buldukları müjdesini verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya mitinginde yüzbinlerce Konyalıya hitap etti. Cudi'de, Gabar'da teröristleri gömdükçe içeride birilerinin de rahatsız olduğunu ifade eden Başkan Erdoğan, müjdelerine bir yenisini daha ekledi. Petrol rezervi müjdesi veren Erdoğan, "Enerji hamlelerimize kara çalanlara da yeni hamlelerimizle hüsrana uğratmayı sürdüreceğiz. Daha önce petrol yok diye üzerine beton dökülen kuyulardan, terör nedeniyle terk edilen bölgelerden hamdolsun şimdi petrol üretmeye başlattık. Dünyada karada yapılan 10 büyük keşiften birini geçen sene Türkiye olarak biz gerçekleştirdik. Cudi Gabar'dan günlük 100 bin varil kapasiteye sahip petrol bulduk. Ey teröristler işte sizi o petrol kuyularına gömeceğiz. Cizre'ye 20 kilometre mesafedeki bu petrol rezervi çok yüksek kaliteye sahip. İlk kuyudan aldığımız petrolü şimdiden işlenmek üzere rafinerilere sevk etmeye başladık. Bu petrol rezervinin ülkemizin ve milletimizin hayrına olacağından şüphe var mı? Aynı bölgeden yeni müjdeler de bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

Resim

Konya'ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçarslan Kent Meydanı'nda düzenlenen Karapınar Güneş Santrali, Bozkır Barajı ve Abdülhamit Han Caddesi ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu, yeni bir müjde daha verdi.

"BAY BAY KEMAL YANINDAKİLERLE BERABER EMRİ BUNLAR NEREDEN ALIYOR? KANDİL'DEKİ TERÖRİSTLERDEN ALIYOR"

Toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya ile yola çıktıklarını, Konya ile bugünlere geldiklerini belirterek, "Konya, vefanın şehri, dayanışmanın şehri, milli iradenin şehri. 140 bin kişi var şu anda Konya'da. Bu ne aşktır yarabbi, demek ki, aşk ile koşan, aşık olursan karşılığını da bulursun. Pankartlar yazılmış. Bir genç enteresan bir pankart açmış, Ne diyor, "Emri dağdan alan ile değil Hak'tan alanla yol yürünür." Bay bay Kemal yanındakilerle beraber emri bunlar nereden alıyor? Kandil'deki teröristlerden alıyor" dedi.

"KONYA, GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNİN NE DEMEK OLDUĞUNU TÜM TÜRKİYE'YE BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ"

6 Şubat'ta asrın en büyük tabii afetlerinden birini yaşadığımızı hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Deprem haberini alır almaz devletimizin tüm birimleriyle birlikte belediyelerimizi de harekete geçirdik. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin ekiplerini süratle illerimize sevk ettik. Hatay'ı Konya'ya zimmetledik. Konyalı hemşehrilerimiz gurur verici çalışmalara imza attılar. Her ihtiyaçta depremzedelerin yanında oldunuz. Muhalefetin tüm belediyenin yaptıklarını bir kefeye koyun, Konya'nın yaptıklarını da diğer kefeye koy. Hepsinde de Konya ağır basacaktır. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız yattı kalktı orayı takip etti. Konya, gönül belediyeciliğinin ne olduğunu gösterdi. Şov ve reklam yerine yaraları sarma peşinde koşan tüm belediyelerimizi tebrik ediyorum. Konya halkına da şefkatle afetzedelere sahip çıktıkları için milletim adına teşekkür ediyorum. Deprem bölgesini en kısa sürede ayağa kaldıracağız" şeklinde konuştu.

Resim

"CUDİ'DE, KANDİL'DE, GABAR'DA TERÖRİSTLERİ GÖMDÜKÇE İÇERİDE BİRİLERİ DE RAHATSIZ OLUYOR"

Bir taraftan afetin izlerini silmek, diğer taraftan da milleti hayallerine kavuşturacak vizyon projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini kaydeden Erdoğan, "Yerli gazımızın sevincini milletimizle paylaşmak için ilk ay ısınma dahil doğalgaz faturalarını ücretsiz yaptık mı? 1 yıl boyunca mutfak ve ısınma masraflarını faturalardan düşüyoruz. Bu müjdemizle ilgili Cumhurbaşkanı kararnamesini ve kararını resmi gazetede yayınladık. Bay bay Kemal dün Zonguldak'a gitti. Madenci kardeşlerimize yalan üstüne yalan söylüyor. Zonguldak'ta Kilyos var, Sakarya doğalgazını biz orada çıkardık bay bay Kemal. Hani çıkmayacaktı? İşte çıktı. Doğalgazı yakıp vatandaşların evine göndermeye başladık. Biz söz verirsek yaparız. Söz verdik ve yaptık. Donanmamızın amiral TCG Anadolu'yu yine geçtiğimiz naftalarda deniz kuvvetlerimize teslim ettik. Yerli elektrikli aracımız Togg'un teslimatına başladık. Dün, milli muharip uçağımızı hangardan çıkardık ve pist başı yaptırdık. İşte bunlar birilerini ciddi anlamda ürkütüyor. Korkanlar da var ama en çok da Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te, oradaki teröristleri gömdükçe içeride birileri de rahatsız oluyor. Ne diyor birisi Kandil'de, "AK Parti bizi mağaralarda vurdu." Ne yapacaktık? İyi yapıyorsunuz mu diyecektik. Sen benim Mehmet'imi şehit edeceksin de biz sana güle güle mi diyeceğiz. Mehmet'imizin intikamını sonuna kadar almaya devam edeceğiz. Bay bay Kemal kapalı kapılar arkasında varsın sizinle görüşmeler yapsın. Yanında da Davutoğlu'su, Bebecan'ı var, bir de Meral Hanımı var. Masayı bir bırakır gider, tekrar gelir, tekrar gider. Artık bıktık sizden. Masanın altında olanlar var. Şimdi 2 tane de belediye başkanı aldılar, yola devam ediyorlar. Ama onlar Kandil'dekilerle beraber yürürken bizde Cumhur ittifakı ile birlikte yürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Resim

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Konya'daki konuşmasından öne çıkanlar:

Konya'yla çıktık yola, Konya'yla geldik bugünlere, bu aşkımız aynen devam ediyor. Başkentler başkenti Konya'yı bugün bir kez daha hürmetle selamlıyorum. Antalya'dan geliyoruz. 100 bini aşkın dostlar vardı. Şimdi Konya'da resmi rakam 140 bin hamd olsun. Bu ne aşktır yarabbi. Aşık olursan karşılığını da bulursun. Şu alanı gördüğümüz zaman eyvallah.

Bay bay Kemal'in yanındakilerle beraber emri nereden alıyor? Kandil'deki teröristlerden alıyor. Biz de emri Allah'tan alıyoruz. 14 Mayıs'ta emri dağdan alanları mezara gömmeye var mıyız? Bundan benim şüphem yok. Konya gerek dersi inşallah 14 Mayıs'ta verecektir. Konya'nın gençlerini, çiftçilerini, sanayicilerini, hanım kardeşlerimi bugün bir kez daha saygıyla selamlıyorum. Rabbim'e 6 ay sonra yeniden Konyalı kardeşlerimle kucaklaştırdığı için hamd ediyorum.

Maşallah meydanlara sığmayan bir Konya görüyorum. 14 Mayıs'ta destan yazmaya hazırlanan Konya görüyorum. Ahde vefanız için, sevdanız için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Buradan soruyorum, Konya 14 Mayıs'ta durmak yok yola devam diyor muyuz? 14 Mayıs'ta Türkiye Yüzyılı için hemen şimdi diyor muyuz? Her bucağında ilmin irfanın boy verdiği merhum Erbakan hocamızın şehri Konya'ya bu yakışır. Konya'nın hayır dediğinden hayır gelmez. Konya'nın evet dediğine de Allah'ın izniyle şer bulaşmaz. Konya, Anadolu'daki varlığımızın dirliğimizin sembolü olduğu gibi Türkiye Yüzyılı'nın teminatı olacaktır.

aw882668-02.jpg

"BELEDİYELERİMİZ MUHALEFETE DERS VERDİLER"

6 Şubat'ta asrın en büyük afetlerinden birini yaşadık. Elbistan depremi Konya'mızda hissedildi. Haberi alır almaz, tüm kurumlarla birlikte belediyeleri harekete geçirdik. Konya büyükşehir ve ilçe belediyelerimizi süratle komşu illere sevk ettik. Hatay'ı Konya'ya zimmetledik. Altyapıdan üst yapıya, konteyner kent kurulumuna kadar her ihtiyaçlarında depremzedelerin yanında oldular. Muhalefet belediyelerinin yaptıklarını bir kefeye, belediyelerimizin yaptıklarını bir kenara koyun hepsinde Konya ağır basacaktır. Belediyelerimiz muhalefete ders verdiler. Şov ve reklam yerine yara sarma peşinde koşan belediyelerimizi tebrik ediyorum.

Karadeniz'de yerli gazımızın sevincini paylaşmak için ilk ay ısınma dahil tüm faturaları ücretsiz yaptık mı? 1 yıl boyunca mutfak ve su ısıtma miktarını doğalgaz tüketimini faturalardan düşüyoruz. Bu müjdeyle ilgili kararname ve kararını Resmi Gazete'de yayınladık. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Bay bay Kemal Zonguldak'a gitti, madenci kardeşlerime yalan söylüyor. Zonguldak'ta Filyos var Sakarya gazını biz oradan çıkardık. Hani çıkmayacaktı, nerede diyordunuz. İşte çıktı, doğalgazı yaktık evlere göndermeye başladık.

aw882668-07.jpg

"ONLAR KANDİL'DEKİLERLE YÜRÜRKEN, BİZ DE CUMHUR İTTİFAKI İLE YÜRÜYORUZ"

Biz söz verirsek yaparız. SİHA gemimiz TCG Anadolu'yu deniz kuvvetlerimize teslim ettik. Yerli aracımız Togg teslimatına başladık. Altay Tankımızı silahlı kuvvetlere teslim ettik. Kaan'ı pist başı yaptırdık. Birilerini bunlar ürkütüyor. İçeride korkanlar da var, su ötesinde korkanlar da var, en çok da Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te, Besler Deresi'nde teröristleri gömdükçe içerde birileri de rahatsız oluyor. Kandil'de bir tanesi diyor ki, 'AK Parti bizi mağaralarda vurdu' diyor. Ne yapacaktık, iyi yapıyorsunuz mu diyecektik?. Mehmet'imizin intikamını sonuna kadar almaya devam edeceğiz. Varsın bay bay Kemal kapalı kapılar ardından görüşmeler yapsın. Yanında Davutoğlusu var, Bebecan'ı var, Karamollaoğlusu var ve bir de Meral Hanım'ı var. Masayı bir bırakır gider, tekrar gelir. Artık bıktık sizden. Masanın altında olanlar var, yetmedi 2 tane belediye başkanı aldılar. Onlar Kandil'dekilerle yürürken, biz de Cumhur İttifakı ile yürüyoruz. Hürjet uçuşunu gerçekleştirdik. Atak 2 ilk kez havalandırdık. Anka 3 ilk yürüyüşünü yaptı. Birçok tarihi adım attık. Teknofest'i çoğu genç ne kadar kişi izledi, dün gece itibariyle 2.5 milyon üzerinden katılımla gerçekleştirdik.

Muhalefetin eleştirilerine rağmen sondaj gemilerimizi bu sebeple aldık. 4 sondaj gemimiz, 2 sismik araştırma gemimiz var. artık kendimize yetiyoruz. Akkuyu santralini bunun için inşa ediyoruz. Akkuyu'da ihtiyacımızın yüzde 10'unu karşılıyoruz. İnşallah iktidarımızın devamıyla ikinci güç santralini inşa edeceğiz. Sinop'ta inşa etme durumumuz var. Türkiye artık enerji ihraç eden ülke olacak. Sabreden zafere ulaşır.

aw882668-04.jpg

GABAR'DA PETROL REZERVİ MÜJDESİ

Bugün dev enerji panellerinin olduğu Karapınar'a gideceğiz. Devasa enerji santral panellerinin olduğu yeri göreceğiz. Petrol kuyularını bunun için açıyoruz. 'Her seçim öncesi gaz buluyorlar' yalanını Karadeniz gazıyla boşa çıkardık. Daha önce petrol yok diye beton dökülen kuyulardan, terör nedeniyle terk edilen bölgelerden petrol üretmeye başladık. Dünyadaki en büyük 10 keşiften birini gerçekleştirdik. Günlük üretimi 2 kat artışla 80 bin varile ulaştı. Şimdi yeni müjde açıklayacağım. Cudi Gabar'da günlük 100 bin varil üretime sahip petrol bulduk. Bu ne demek ey teröristler, sizi o petrol kuyularına gömeceğiz. Cizre'ye 20 km mesafedeki rezerv güçlü kaliteye sahip. 100 kuyu ile 100 bin varil kapasitesine ulaşacağız. Günlük tüketimin 10'da 1'ini karşılayacak rezervin milletimizin hayrı olacağına şüphe yok. Aynı bölgeden yeni müjdeler bekliyoruz. Petrol kuyusuna Şehit öğretmenimiz Aybüke Yalçın'ın adını verdik.

aw882668-05.jpg

"TEFECİLERDEN GETİRECEKMİŞ. BAK PARA BU İŞTE. SAKARYA DOĞALGAZI, GABAR PARA BU"

Günlük 80 bin varil PETROL üretimiyle, enerji bağımsızlığında yeni adım atmış oluyoruz. Gabar'daki yeni keşfimizin değeri 10 milyarlarca doları buluyor. Bay bay Kemal Londra'daki tefecilerden 300 milyar dolar getirecekmiş. Ula Bay bay Kemal, ben ne diyorum sen ne diyorsun. Tefecilerden getirecekmiş. Bak para bu işte. Sakarya doğalgazı, Gabar para bu. Bununla beraber biz emin adımlarla yola devam ediyoruz. Biz kaynağı tefecilerde aramıyoruz. Kendi topraklarımızda arıyoruz. Tek derdimiz keşiflerin, yatırımların enerji bağımsızlığına katkısını en üst düzeye çıkarmak. Keşfettiğimiz her enerji kaynağıyla ne kadar iftihar etsek yeridir. Enerji Bakanlığımızı, Türkiye Petrolleri'ni, mühendislerimizi, işçilerimizi tebrik ediyorum. Tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Eskiden diyorduk ki, ülkemiz sınırlarının yakınında petrol fışkırırken biz de niye çıkmıyor. Meğer çıkmıyor değilmiş, çıkmaması terör örgütüyle uluslararası petrol şirketleriyle elimiz ayağımız bağlanıyormuş. Bu ülkede birilerinin niye terörün bitmesini istemediğini şimdi anlıyor muyuz? Emperyalist güçlerin PKK'ya uzantılarına silah niye aktardığını çok daha iyi kavrıyoruz.

aw882668-03.jpg

"21 YILDIR KONYA'YLA BİRLİKTE TÜRKİYE'YE AŞKLA HİZMET EDİYORUZ"
Ne Atatürk Havalimanıyla ilgili tartışmalar tesadüftür, ne de bölücü örgüt uzantılarının bay bay Kemal için oy dilenmesi boşuna değildir. Bunların tamamı Türkiye'yi enerji yarışı dışında bırakmanın emelleridir. Bunlara gereken dersi 14 Mayıs'ta veriyor muyuz? Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Terör örgütlerinin yer altı ve yer üstü kaynaklarımızla aramıza girmesine izin vermeyeceğiz. Terör belasını Türkiye'nin gündeminden muhakkak çıkartacağız. Türkiye Yüzyılı bu azmin sembolüdür. Bu sandıkları 14 Mayıs'ta patlatacağınızdan şüphem yok. Unutmayın, biz millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bizim tek gayemiz vardır, o da hayır duası almaktır. Gece gündüz demeden, 21 yıldır Konya'yla birlikte Türkiye'ye aşkla hizmet ediyoruz. Ne makam, ne siyasi ikbal, ne de koltuk peşindeyiz. Tek gayemiz hayırla yad edilecek eserler bırakmaktır. Eğitimde 9 bin yeni derslik inşa ettik. Şimdi de İlk Evim'le 7 bin konut daha inşa ediyoruz. Konya'daki 18 millet bahçesi projemizden 10'unu tamamladık. Konya-Karaman YHT hattını hizmete açtık. Havalimanımıza yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli terminal binası yaptık. 1,1 milyon dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Çiftçilerimize 17 milyar lira tutarında destek verdik. Bu ülkede ne olduğundan habersiz olanlar OSB'lerde teknoloji liseleri kuracağız diyor. Bunu diyen bay bay Kemal. Biz ülkemizdeki tüm OSB'lerde mesleki eğitim merkezlerini zaten kurduk. Sen ne zaman doğru konuşmayı öğreneceksin. Bir de sigorta yapacağım diyor. Biz zaten yapıyoruz. Allah seni ıslah etsin. Çıraklarımıza asgari ücretin yüzde 30'u, kalfalarımıza yüzde 50 civarında ücret ödüyoruz bay bay Kemal. Ya bunların haberi yok, ya da bildikleri halde yalanla kafa karıştırmaya çalışıyorlar.

aw882668-06-1.jpg

"ASIL BÜYÜK YATIRIMIMIZ KARAPINAR'DA 1 MİLYAR DOLAR YATIRIMLA KURDUĞUMUZ GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİDİR"

Bugün yatırım zincirimize yeni halkalar ekliyoruz. 17 kalem eseri hizmete açıyoruz. 12 tarım ve sulama projesinin resmi açılışını yapıyoruz. Belediyelerimizin kazandırdığı yolları, bahçeleri, parkları bugün sizlerin istifadesine sunuyoruz. Bunlarla beraber yatırım bedeli toplamda 6 milyar lirayı bulan 74 kalem eserin resmi açılışını yapıyoruz. Asıl büyük yatırımımız Karapınar'da 1 milyar dolar yatırımla kurduğumuz güneş enerji santralidir. Kalyon Enerji tarafından kurulan santral, 2 milyon kişinin yıllık enerji tüketimini karşılayacak. 'Birileri güneşten enerji üretilmiyor' diyerek cehaletini sergiliyor. Tüm yatırımların hayırlı olmasını diliyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.