Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine sonrası önemli açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine sonrası önemli açıklamalar!

Son Dakika Haberi: Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Millete Sesleniş konuşmasında önemli açıklamalarda bulunuyor

Son Dakika Haberi: Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önemli açıklamalarda bulunuyor.

Beştepe'de Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gerçekleştirilen Ekim ayının ilk Kabine Toplantısı sonra erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT düzenlemesi, başörtüsü için anayasa teklifi, TOKİ İlk Evim ve arsa kampanyaları, enflasyon gıda fiyatlarındaki artışa karşı alınacak önlemler ve terörle mücadele gibi konuların görüşüldüğü toplantının ardından alınan kararları açıklıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

  • Sözlerime Dünya şampiyonu olan Ampute Milli Takımımızı tebrik ederek başlamak istiyorum. Bizlere bu gururu yaşattıkları için şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum.

  • Etlik Şehir hastanesini 28 Eylül'de hizmete açtık. Şehir hastanelerimiz dünya çapında model alınıyor. 4 binin üzerinde yatağı, 125 ameliyathaneye sahip şehir hastanemizin başkentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

  • Ülkemizin en büyük meslek ve sivil kuruluşlarından TESK'in genel kurulunda esnaf ve zanaatkarlarımızla vakit geçirme ihtimali bulduk. Esnaf ve zanaatkarlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.

  • Eylül ayının son gününde kendi alanında yetkin isimlerden oluşan yabancı iktisatçılarla bir araya geldik. Bu toplantıda ülkemizin uyguladığı ekonomi planını ve gelişmeleri değerlendirdik.

  • Bizzat yerinde yürüttüğümüz çalışmalarla Alevi Bektaş-i vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını tespit ettik. Sunulan hizmetlerin sürekliliğini sağlamak için Alevi Bektaş-i Kültür ve Başkanlığı kurma kararı aldık. Cemevi hizmetlerinden eğitim faaliyetlerine kadar tüm çalışmalara bu kurumsal altında faaliyet sağlayacak. Alevi Bektaş-i inanç önderlerine bu kurumda kadro vereceğiz. Böylece ülkemizin demokratikleşme hedeflerinden birini daha hayata geçirmiş oluyoruz.

  • Geçtiğimiz 20 yılda yaptığımız düzenlemelerle başörtüsü ve eğitim alanındaki konuları çözmüştük. Biz de madem bu konu gündeme geldi, biz de meselenin çözümünü anayasal güvence altına almakta bulduk. Konu Meclis gündemine geldiğinde kimlerin nasıl tutum içinde olacağını göreceğiz. Başörtüsü konusunda yasakçı zihniyet pusuda bekliyor.

  • Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği başörtüsü düzenlemesiyle ilgili çarşamba günü önemli bir çağrıda bulunmuştuk. Geçtiğimiz 20 yılda başörtüsü ile eğitim ve çalışma hakkı konusundaki sorunları tümüyle çözmüştük. CHP Genel Başkanı'nın bu konuyu yeniden gündeme getirmesi üzerine özellikle kendi partisinde başlayan tartışmalar bizlere başörtüsü konusunda yasakçı bir zihniyetin pusuda beklediğini gösterdi. Madem bu konu yeniden gündeme geldi biz de anayasal güvenceye alınması teklifinde bulunduk. Konu Meclis gündemine geldiğinde kimin nasıl bir tutum içerisine girdiğini göreceğiz.

  • 44 Avrupa ülkesinin devlet ve hükümet başkanlarıyla yapılan zirvede Türkiye'yi temsil ettik. Zirve kapsamında gerçekleştirdiğimiz ikili ve çok taraflı görüşmelerde Avrupa'nın geleceği refahı ve küresel konuları ele aldık. Paşinyan da görüştüğümüz hükümet başkanları arasındaydı. Yaşanan her gelişme Türkiye'nin AB ve Avrupa coğrafyası için vazgeçilmez olduğu gerçeğini gözler önüne seriyor.

  • Küresel ekonomik krizin ve güvenlik tehditlerinin arttığı bir dönemden geçiyoruz. Bu sancılı dönem elbette ülkemizi de etkilemektedir. Türkiye diğer devletlerden faklı olarak uzunca bir süredir maruz kaldığı saldırıların ve tuzakların etkisiyle tehditleri önceden görebilmeye sahiptir. Diplomaside uzunca süredir uğradığımız haksızlıklar ve çifte standart bize bölgesel dalgalanmalar konusunda yapıcı ve yeni politikalar sağlıyor. Küresel krizin yıkıcı etkilerini en aza indirmeyi başarabiliyoruz. Bugün ağustos ayı işsizlik rakamları açıklandı. Buna göre; bir önceki aya göre 0,4 azalışla %9,6 ile tek haneye gerilerken, istihdam sayımız 31 milyonun üzerine çıktı.

  • Enflasyonla mücadelemizi sürdürürken her kesimden insanımızın hayat pahalılığının yol açtığı refah kayıplarını giderecek adımları birer birer atıyoruz. Hemen her programımızda çeşitli kesimlere yönelik, ekonomik ve demokratik müjdelerimizi açıklıyoruz.

  • Bugünkü kabine toplantımızda bu çerçevede yeni değerlendirmeler yaptık. İlk başlığımız bir süre önce duyurduğumuz milletimize 500 bin konut 250 bin arsa kazandırma amacını taşıyan kampanyamızdaki son gelişmelerle ilgilidir. Sosyal konut projeleri hükümetimizin ilk gününden itibaren en çok önem verdiğimiz projelerdendir. Bu kampanyaya şu ana kadar 7,2 milyon başvuru yapıldı. Bu başvuru sahiplerinden 4 buçuk milyonu şartları yerine getirerek süreci tamamladı. Bu rakamların daha da artacağı açıktır. Bu yoğun ilgi bizi daha ileri adımlar atma adına cesaretlendirdi. İlk etap 250 bin konutu 2 yıl içerisinde tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Arsa sayısını da 1 milyona çıkardığımızı duyurmuştuk. Arsa yerlerini yüzde 40'ı şehir merkezlerinde yüzde 60'ı ilçelerde olacak şekilde belirledik. Arsa fiyatını piyasanın çok altında vatandaşımıza sunacağız. Sosyal konutlarımızın inşasına 25 Ekim'de başlıyoruz. Vatandaşlarımız hem konuta hem de arsaya başvurabilir. Ancak ikisi de çıkarsa yalnızca birini alabilir.

  • Arsa fiyatlarını piyasa bedelinin çok altında bir şekilde vatandaşlarımıza sunmakla kalmayıp, evlerini bir an önce yapabilmelerine de destek vereceğiz. Bu projeye müşterek parselleri de dahil ediyoruz. Hak sahipleri çoğunluğu sağladıkları zaman TOKİ'ye başvurarak talepte bulunabilecek. Zemin + 5 katı geçmeyecek, bankalarla iş birliğine gidilebilecek. Başvuruları bugün başladı. Arsaların tapuların tamamı 2 yıl içinde bitecek,. Müstakil parseller 192 bin lira, hisseli 112 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. sosyal konutlarımızın inşasına 25 Ekim'de 5 bin konutun temelini atarak başlıyoruz.

  • Son kampanya ile birlikte TOKİ'nin ülkemize kazandırdığı konut sayısı 2 milyonu bulacak. Bu projeyle 2 trilyon liralık ekonomik hareketlilik yaşanacak. Kampanyamız bir kez daha vatandaşlarımıza hayırlı olsun.

  • Bir müjde de öğrencilerimize veriyoruz. Ailelerinden uzakta eğitim gören üniversite öğrencilerine okullarına gidiş ve dönüşleri için ulaşım desteği vereceğiz. Yılda iki defa verilecek bu destek sayesinde ailelerin yanına gidip gelebilmelerini temin edeceğiz.

  • Bir diğer müjdemiz esnaf ve zanaatkarlarımızadır. Esnaf ve zanaatkarlarımızın yanında olduk. Şimdi de yeni bir kredi destek paketiyle esnaf ve zanaatkarlarımızın huzurundayız. Esnafa, Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle %7,5 faiz oranıyla 100 milyar liralık bir kredi kampanyası başlatıyoruz. Kredi üst limitlerini 350 bin liradan 500 bine yükseltiyoruz. Genç girişimcilerimizi %0 faizli kredilerini 100 bin liradan 300 bin liraya çıkartıyoruz.

  • Doğalgaz depolarımızın yüzde yüz doldurarak enerji karşısındaki oluşabilecek durumlara karşı önlem aldık. Ayrıca Umman, Katar, Endonezya, Malezya, Nijerya, Kazakistan ve BAE ile enerji alanında yeni işbirliklerimizin önünü açacak temaslarda bulunduk.

  • Artık terör örgütleriyle birlikte ülkemize husumet besleyen herkesin "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözünü harfiyen yerine getiriyoruz. Sahip olduğumuz yetişmiş insan gücü, donanım ve teknolojik imkanlar sayesinde her alanda... inayetine muhtaç olmadan başımız dik bir şekilde kendi başımıza bakabiliyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.