Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan heyecanlandıran asgari ücret açıklaması: Babayiğitlik bize yakışır

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan heyecanlandıran asgari ücret açıklaması: Babayiğitlik bize yakışır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT Haber'de katıldığı canlı yayında asgari ücretle ilgili soruya "Babayiğitlik bize yakışır" yanıtıyla milyonları heyecanlandırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT Haber'de katıldığı canlı yayında asgari ücretle ilgili yaptığı değerlendirmede milyonları heyecanlandırdı. Bir gazetecinin "2022 yılı asgari ücreti konusunda sizden bir babayiğitlik bekleniyor" sözlerine gülümseyerek cevap veren Erdoğan, "Bundan şüpheniz var mı?" diyerek cevap verdi.

"İşçilerimizin satın alma güçlerini yükseltmeyi sürdüreceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret ile ilgili ilgili bakanlar ve parti yönetimi ile müzakereleri yaptıklarını belirterek, “Asgari ücret konusunda 2002 yılından itibaren ülkemiz adına önemli kazanımlar elde edildi. 2002 yılı sonunda bekar ve çocuksuz bir işçinin eline geçen net asgari ücret 184 lirayken, 2021 yılında bu tutarı 2 bin 825 liraya biz çıkarttık. Asgari ücret 2002’den bu güne kadar nominal olarak 15,3 kat arttı. Asgari ücretin reel oranı yüzde 131 olarak gerçekleşti. Asgari ücretin reel değerinin artması işçilerimizin satın alma gücünün arttığının bir göstergesidir. Uluslararası verilere göre asgari ücretin işçiye bulunduğu ülkede sağladığı satın alma gücüne bakıldığında Avrupa ülkeleri ve Amerika’nın yer aldığı endekste 2002 yılında 14. sırada olan ülkemiz, 2021 yılında 10. sıraya ilerledi. İşçilerimizin satın alma güçlerini yükseltmeyi sürdüreceğiz” dedi.

"Babayiğitlik bize yakışır"

Erdoğan, “Bu asgari ücret çalışmasında işçimizi enflasyondan, fiyat artışlarının olumsuz etkilerinden koruyacağız. Babayiğitlik bize yakışır. Biz de babayiğitliğimizi inşallah gerek ilgili bakanım, gerekse heyeti, gerekse çalışma arkadaşlarım hep birlikte geniş bir istişare yapmak suretiyle fazla uzatmadan kararımızı vereceğiz” diye konuştu.

Erdoğan'ın Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yarınki ilk toplantısı öncesi yaptığı açıklama beklentileri artırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.