Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hatay Konya Konteyner Kent'te açıklamalar! CHP ve ardından gidenler gibi milleti suçlamadık

Hatay'da depremzedelere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve ardından gidenler gibi milleti suçlamadıklarını belirterek, "Biz kimseyi tercihlerinden ötürü aşağılamıyor, hor, hakir görmüyoruz. 85 milyonun tamamını kucaklaştıranlardan olduk" dedi

Hatay'da kurulan Konya Konteyner Kent'te depremzedelere seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve onun ardından gidenler gibi milleti suçlamadıklarını belirterek, "Biz kimseyi tercihlerinden ötürü aşağılamıyor, hor, hakir görmüyoruz. Hele hele depremde yakınlarını kaybetmiş kardeşlerime siyasi tercihlerinden dolayı ayrımcılık yapmak, onları kaldıkları yerlerden kapı dışarı etmek, aklımızın köşesinden bile geçmez. Ayıranlardan, ayrıştıranlardan değil, hep birleştirenlerden, 85 milyonun tamamını kucaklaştıranlardan olduk. Nefretin, kinin ve öfkenin diliyle değil, daima kardeşliğin diliyle konuştuk” diye konuştu.

Hafta sonunu deprem bölgesinde geçiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremde en fazla hasarın yaşandığı Hatay'ın Antakya ilçesinde Konya 2. Etap Konteyner Kentinde depremzedelerle bir araya geldi.

Hatay’ın tüm ilçelerindeki, mahallelerindekilere selamlarını göndererek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasi tercihi ne olursa olsun, tüm Hataylı vatandaşlara 14 Mayıs seçimleri dolayısıyla teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizler, pek çok zorluğa rağmen iradenize, istikbalinize sahip çıktınız. Sizler, depremin yol açtığı onca yıkıma rağmen hayata yeniden sarıldınız. Sizler, kendi dipsiz karanlıklarına milletimizi de sürüklemek isteyen koltuk sevdalılarına pirim vermediniz. Sizler, insanımızı ‘Kürt-Türk’, ‘Nusayri-Sünni’ diyerek bölmeye çalışan fitne tüccarlarının oyunlarına gelmediniz. Sizler, milletimizin ebedi-ezeli kardeşliğine asla leke sürmediniz. Rabbim hepinizden, tüm Hatay halkından razı olsun diyorum” dedi.

14 Mayıs’ta kararını şahsından ve Cumhur İttifakı’ndan yana kullananlarla birlikte, diğer siyasi partilere oy veren vatandaşlara da şükranlarını ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim için, elbette sizin oyunuzu almak önemlidir. Bizim için, elbette sizin teveccühünüze mazhar olmak önemlidir” ifadesini kullandı.

“21 YILLIK İKTİDARLARIMIZ DÖNEMİNDE MİLLETE TEPEDEN BAKANLARDAN OLMADIK”

Hatay’ın, üç ay önce yaşadığı büyük bir afetin ardından sandığa gitmesinin, tercihini demokratik yollarla göstermesinin önemli olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Çok az bir farkla da olsa sandıktan çıkan iradenin başımızın üstünde yeri vardır. Burada sorduk; ‘Alanımızdaki resmî rakam nedir?’ diye. Bütün olumsuzluklara rağmen şu an alana gelen kardeşlerimin sayısı; 30 bin. Biz, 40 yıllık siyasi hayatımızda milletle inatlaşanlardan asla olmadık. Hatay’da çok benim çok mitinglerim oldu. Bütün mitinglerde, zaman oldu Hatay’da yüz bin kişi ile miting yaptım. 80 bin kişi ile miting yaptım. Şimdi bu depreme rağmen gümbür gümbür benim Hataylı kardeşlerim buraya toplandığına göre, demek ki kalpten kalbe bir yol var. 21 yıllık iktidarlarımız döneminde millete tepeden bakanlardan olmadık. Hepsini de zaferle kazandığımız 15 seçimin hiçbirinin ardından insanımızı tehdit etmedik, tahkir etmedik. Ayıranlardan, ayrıştıranlardan değil, hep, şu anda olduğu gibi, birleştirenlerden, 85 milyonun tamamını kucaklaştıranlardan olduk. Nefretin, kinin ve öfkenin diliyle değil, daima kardeşliğin diliyle konuştuk.”

Bugün de aynısını yaptıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün de sandıkta tecelli eden iradeye böyle yaklaştıklarını söyledi.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, millete parmak sallayanlardan olmadıklarını belirterek, "Yirmi bir yıllık iktidarlarımız döneminde millete tepeden bakanlardan olmadık. Hepsini de zaferle kazandığımız on beş seçimin hiçbirinin ardından insanımızı tehdit etmedik. Tahkir etmedik. Ayıranlardan, ayrıştıranlardan değil, hep şu anda olduğu gibi birleştirenlerden, 85 milyonun tamamını kucaklaştıranlardan olduk. Nefretin, kinin ve öfkenin diliyle değil, daima kardeşliğin diliyle konuştuk. Bugün de aynısını yapıyoruz. Bugün de sandıkta tecelli eden iradeye böyle yaklaşıyoruz. CHP Genel Başkanı ve onun ardından gidenler gibi milleti suçlamıyoruz. CHP zihniyetinin temsilcileri gibi insanımızı itham etmiyoruz. Biz kimseyi tercihlerinden ötürü aşağılamıyor, hor, hakir görmüyoruz. Hele hele depremde yakınlarını kaybetmiş kardeşlerime siyasi tercihlerinden dolayı ayrımcılık yapmak, onları kaldıkları yerlerden kapı dışarı etmek, aklımızın köşesinden bile geçmez. Bugüne kadar olduğu gibi yine aziz milletimizin iradesine saygı göstererek ülkeye ve millete hizmet yolculuğumuza devam ediyoruz. Kabahatli aramak yerine kendimizi sorguluyoruz. Millete parmak sallamak yerine kendi işimize bakıyor; nerede eksiğimiz, hatamız, kusurumuz varsa onu düzeltmeye çalışıyoruz. İnşallah bundan sonra da bu şekilde etmeyi sürdüreceğiz. Biz sizi seviyoruz" diye konuştu.

"YAHU SİZİN NE SEMERİNİZ VAR, NE ESERİNİZ VAR"

Muhalefetin eseri bulunmadığını belirten Erdoğan, "Kardeşlerim biraz sonra Defne'deki hastanemizin inşallah açılışını yapacağız. Bakınız, bu hastanenin temelini attığımız zaman muhalefet ne dedi. "Üç ayda hastane mi yapılırmış" dedi. Bunlar zavallı. Biz covid döneminde İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda üç ayda kardeşlerim 1006 yatak kapasiteli Murat Dilmener Hastanesi'ni yaptık. Aynısını Anadolu Yakası'nda yaptık. Biz işte orada kendimizi ispatladık. Biz arazi adamıyız arazi. Biz çalışarak geliyoruz, üreterek geliyoruz. Şimdi "üç ayda bu nasıl olur diyenler" ya sizin hayatınızda bir eser var mı? Bir hizmet var mı? Yok. Ziya Paşa ne diyor? "Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri" Yahu sizin ne semeriniz var, ne eseriniz var" ifadelerini kullandı.

"28'inde sandıkları patlatacağınıza inanıyorum. Hep beraber nasıl bugüne geldiysek yine beraber yürüyeceğimize inanıyorum. Gönüller kazanmak için koşturacağız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

Asrın afeti 6 şubatta ülkemizle birlikte insanlık tarihinin en yıkıcı afetlerinden birini yaşadık. 14 milyon insanımız mağdur oldu. 50 bin insanımızı kaybettik. Yaralılarımız 100 bine yaklaştı. Birçok vilayetimizde hasar görmeyen ev yoktu. Tüm deprem şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Evi ve iş yeri yıkılan vatandaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Resim

Gerek deprem alanının büyüklüğü gerek hava şartları nedeni ile ilk günlerde zorlansak da kısa sürede toparlandık. Devletimizin tüm imkanlarını seferber ettik. Size bir daha yardım göndermeyeceğiz diyordu CHP'nin trolleri. Bakın AFAD'ımız Kızılay'ımız burada. Konya Belediye'miz burada.

Sizi oraya kardeş yaptık, dedik. Depremzedelerimizi bir an olsun yalnız bırakmadık. Bakanlarımız bir an olsun sahadan ayrılmadı. Sivil toplum kuruluşlarımız ve gönüllülerimiz depremzedelerimize yardımcı oldular. Asrın felaketi karşısında asrın yardımlaşmasını göstererek süratle yaralarımızı sarmaya başladık.

"'3 AYDA HASTANE Mİ YAPILIRMIŞ' DEDİLER"

Bu hastanenin temelini attığımızda muhalefet 3 ayda hastane mi yapılırmış, dedi. Biz kovid döneminde Atatürk Havalimanı'nda 3 ayda 1006 odalı Murat Dilmener hastanesini yaptık.
Aynısını Anadolu yakasında Pakize Öz Hastanesi'ni yaptık. Biz arazi adamıyız, çalışarak geliyoruz. 3 ayda bu nasıl olur diyenler, ya sizin hayatınızda bir eser var mı? 35 bini aşkın personel bölgede görev yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Herhangi bir sıkıntım olduğu için değil bir gerçeği ortaya koymak için. Tayyip Erdoğan'a Defne'de verilen oy yüzde 8 buçuk, Bay bay Kemal'e verilen 90 buçuk. Biz burada mezhebi bir ayrım var diye bu yatırımı yapmıyoruz. Bu ülkenin cumhurbaşkanı bensem orada yaşayan insan olduğu için bu talimatı verdik. Çünkü biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Ayrım yapmadık. Bundan sonra da yapmayacağız. Erdoğan böyle tanındı böyle de tanınacak. 650 bin görevli ve gönüllümüz canla başla hizmet etti.
Yüz milyonlarca kardeşlerimizin duasını ve desteğini yanımızda hissettik. Depremzedelerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık. Şehirlerimizi tek tek ziyaret etmiştik. Yapımı tamamlanan köy evlerinin bir kısmının teslimatını gerçekleştirdik. Kampanya döneminde bir gözümüz ve kulağımız buradaydı"
ifadelerini kullandı.

Resim

"HATAY'I KONYA'YA ZİMMETLEMİŞTİK"

En büyük yıkıma uğrayan Hatay'ı deprem felaketinin ilk saatlerinde Konya'ya zimmetlediklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Karşılaşılan her sorunu bizzat takip ettik. En büyük yıkıma uğrayan Hatay'ı Konya'ya zimmetlemiştik. Belediyelerimiz alt yapıdan üst yapıya aş evlerinden konteyner kent kurulumuna kadar sizleri desteklediler. Arkadaşlarımız reklam yapmadı, başkaları gibi enkaz önünde poz vermek için gelmediler. Rabbim hepsinden razı olsun. Geçici barınma alanlarının kurulması depremzedelerimiz için kritik öneme sahipti. Geçici barınma merkezleri ile iş yerlerimizi de faaliyete geçirdik. Şu anda kalıcı konutların inşaatı devam ediyor. Bunları da eylül ekime kadar bitirmenin gayreti içindeyiz. Değerli kardeşlerimi Antakya küçük sanayi sitemizi yeniden inşa edip orayı da ayağa kaldıracağız. Ülkemiz genelinde 130 bin konut, 36 bin köy evi olmak üzere inşa sürecini başlattık. İnşallah şehrimizde 34 bini köy evi olmak üzere 251 bin konutu inşa etmiş olacağız. Muhalefetin diline doladığı defne hastanesini de bugün açıyor olacağız" açıklamalarında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.