Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya net mesaj! Azerbaycan'ın ilk TEKNOFEST'inde çarpıcı açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya net mesaj! Azerbaycan'ın ilk TEKNOFEST'inde çarpıcı açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'da ilki düzenlenen TEKNOFEST'te dünyaya net mesajlar verdi. Erdoğan, "Azerbaycan ile ile nice projelerde gençlerimize yeni ufuklar açmayı, millî teknoloji hamlemizi birlikte gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz.." dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'da ilk kez düzenlenen TEKNOFEST'te çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dünyaya net mesaj veren Erdoğan, "Biz baskıyla, tehditle korkutulanlardan olmadık, asla olmayacağız. Bizim kimsenin toprağında gözümüz olmadığı için verecek tek karış toprağımız da yoktur, olmayacaktır. Biz tesadüflerin bir araya getirdiği insanlar değil, büyük bir milletin evlatlarıyız" ifadelerini kullandı.

"BU TARİHİ BULUŞMAYA YİNE BİRLİKTE İMZA ATIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye dışında ilk kez Azerbaycan’ın başkenti Bakü'de düzenlenen "Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Azerbaycan” açılışında yaptığı konuşmada, "İki hafta önce Rize-Artvin Havalimanının açılışını aziz kardeşim Sayın Aliyev'le birlikte gerçekleştirmiştik. Bugün ise Bakü'de bir başka tarihi buluşmaya yine birlikte imza atıyoruz. Kıymetli kardeşim İlham Aliyev'in şahsında Can Azerbaycan'ın mümtaz halkına samimi misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum" dedi.

'bir millet iki devlet' vurgusu yapan Erdoğan şunları söyledi: Hazar'ın incisi Bakü'de 'bir millet iki devlet tek festival' şiarıyla dünyanın en gözde havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFESTİ gerçekleştiriyoruz. Aziz Sancar hocamıza bu gurur günümüzde heyecanımızı paylaştığı için yine şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Rüzgarların şehri güzel Bakü'den Nuri Paşa komutasındaki Kafkas İslam Ordusu'nun Azerbaycanlı kardeşlerimizle birlikte mücadele ettiği toprakların her karışına Natevan'ın gazelinin işitildiği ovalara, şehidimiz Hüdayar kardeşimizin türkü söylediği diyarlara, Gence'ye, Şuşa'ya, Fuzuli'ye, Laçin'e, Azerbaycan'ın her bölgesine selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Bugün bir kez daha burada vücut bulan ebedi ve ezeli kardeşliğimizi Rabbim daim eylesin.

"İŞBİRLİĞİMİZ TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK"

İlham kardeşimin de eşsiz katkılarıyla ikili ilişkilerimizi sadece bölgeye değil, tüm dünyaya örnek olacak bir seviyeye taşıdık. İstikbalimizin teminatı olan gelecek nesillerin ülkelerimiz arasında her alandaki örnek işbirliğini daha da ileri götüreceğine inanıyorum. Ziyaretimin Azerbaycan'ın kadim şehri Şuşa yılında gerçekleşiyor olması da ayrıca anlamlıdır. Sizlerden aziz şehitlerimizin şanlı mirasına gerektiğinde canınız pahasına sahip çıkmanızı bekliyorum.

"KARABAĞ DEYİNCE YÜREĞİNDE FIRTINALAR KOPAN 85 MİLYONUN SELAMINI GETİRDİM"

Bugün buraya aramızdaki muhabbetin nişanesi olarak geniş bir heyetle geldim. Her birinize, kalbi sizinle çarpan gençlerimizin selamını getirdim. Sizlere can Azerbaycan deyince, Karabağ deyince yüreğinde fırtınalar kopan 85 milyonun selamını getirdim. Sizlere ellerini semaya her açtığında Azerbaycan'ın huzuru ve esenliği için dua eden Türkiye'deki kardeşlerinizin selamını getirdim. Sizlere Azerbaycan türküleriyle sevinen, Azerbaycan ağıtlarıyla hüzünlenen milyonlarca dostunuzun, kardeşinizin selamını getirdim.

"BÖLGEMİZDE YENİ BİR SAYFA AÇMANIN ZAMANI GELMİŞTİR"

Meclislerimizde onayladığımız Şuşa beyannemesinde belirttiğimiz üzere ortak araştırma ve üretim faaliyetleri geliştirmesi yönünde gayretlerimiz sürüyor. Uzay ve havacılık alanlarınla da Azerbaycan'la yakın ilişki içinde olacağız. İlgili bakanlar biraraya geliyorlar. Savaşta olduğu gibi barışta da Azerbaycan'ın yanındayız. Karabağ'da Türkiye'nin de rol aldığı yeniden imar süreciyle büyük dönüş için şartlar oluşturuluyor. Karabağ'ın dünyaya açılan kapısı Fuzuli Uluslararası Havalimanı'nı geçtiğimiz yıl açmıştık. Bu bölgelerde önümüzdeki dönemde akıllı kentlerde çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Bölgemizde yeni bir sayfa açmanın zamanı gelmiştir. Azerbaycan'la yakın dayanışma, temas ve koordinasyonumuzu sürdüreceğiz. Tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum.

CUMHURBAŞKANI İLHAM ALİYEV: TÜRKİYE İLE AZERBAYCAN'IN BİRLİĞİ, HALKLARIMIZ İÇİN BAŞLICA YOL HARİTASIDIR

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise, Azerbaycan'ın "Bağımsızlık Günü"nün en değerli bayram olduğunu belirterek, "Bu bayramı çifte bayram eden aziz kardeşimin burada olması. Türkiye ile Azerbaycan'ın birliği, halklarımız için başlıca yol haritasıdır. Bölge ve dünya için de çok önemli etkendir. Türkiye ve Azerbaycan, ne kadar inançla birlikte adımlarsa bölgemizde barış ve istikrar o kadar güçlü olacaktır" dedi.

"TEKNOFEST DE BİZİM BİRLİĞİMİZİN GÖSTERGELERİNDEN BİRİDİR"

Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la geçen yıl 15 Haziran'da Şuşa'da imza attıkları beyanname ile ilişkilerin müttefiklik düzeyine çıktığını da hayırlatarak, "Bu müttefiklik, kendisini her alanda gösteriyor. Siyasette, ekonomide, enerjide, ulaşımda, kültürde, eğitimde... TEKNOFEST de bizim birliğimizin göstergelerinden biridir. TEKNOFEST, bilim, gelişim ve teknoloji bayramıdır. TEKNOFEST'e katılan gençlerin, bu tarihi günü her zaman hatırlayacaklarından eminim. Birkaç gün birlikte olan Türkiye ve Azerbaycan gençleri, artık bir aile gibi birbirlerine yakın oldu ve gelecekte de birbirlerine yakın olacaklarından eminim" dedi.

ALİYEV: TÜRKİYE'NİN ARTAN GÜCÜ BİZE DE GÜÇ KATIYOR

"Türkiye'nin başarılı gelişmesi her şeyden önce Recep Tayyip Erdoğan'la bağlantılıdır" diyen Aliyev, şunları söyledi:

Biz, ülkelerimizi bağımsızlık yoluyla ileriye götürüyoruz. Türkiye'nin artan gücü bize de güç katıyor. Biz, birbirimize güç katarak dünya çapında bir güç merkezine dönüştük. Türkiye'nin başarılı gelişmesi her şeyden önce Recep Tayyip Erdoğan'la bağlantılıdır. Ben de her zaman ülkemin ve halkımın çıkarları için çalıştım.

Bizim aramızdaki kardeşlik, Türk ve Azerbaycan halklarına örnek teşkil etmelidir. Bir kez daha aziz kardeşime ve Türkiye'den gelen değerli misafirlerimize bu bayram gününde bizimle oldukları için teşekkür ediyorum. Türkiye ve Azerbaycan, bundan sonra da yükselen çizgide sadece ve sadece ileriye gidecektir. Yaşasın Türkiye-Azerbaycan birliği ve kardeşliği. Karabağ Azerbaycan'dır.

"SELÇUK BAYRAKTAR BİZİM GENÇLERİMİZ İÇİN DE ÖRNEKTİR"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Selçuk Bayraktar'ı da selamlamak istiyorum. Dünyada çok meşhur bir ailedir. 2. Karabağ Savaşı'nda Bayraktar SİHA'larının rolünü dünyada bilmeyen yoktur. Selçuk bey dün Şuşa'daydı. Halklarımız fedakarcasına birliğini temin etmek için her zaman bir adıma hazırdı. Eminim ki bizim gençlerimiz Selçuk bey gibi olmaya çalışacaklar" dedi.

Resim

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.