Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan belediye başkan adayları açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan belediye başkan adayları açıklaması

Macaristan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecilerden gelen sorulara şu şekilde cevaplar verdi:

"(Türkiye'nin AB üyeline ilişkin) Avrupa Birliği’ne katılmaya birçok üye ülkeden daha hazır durumda bulunan Türkiye’nin, yıllardır siyasi engellemeler nedeniyle kapıda bekletilmesi yanlıştır.

(Belediye başkan adaylarının açıklanmasına ilişkin) Ay sonuna kadar da peyderpey aldığımız bu temayüllerin neticelerini açıklamaya başlayacağız.

(ABD Başkanı Biden ile telefon görüşmesine ilişkin) Görüşmede kendisinin 'Siz bunu Meclis’ten çıkarın, aynı şekilde ben de Kongre’den bunu geçiririm' şeklinde bir ifadesi oldu.

(Tahıl Koridoruna ilişkin) Tahıl Koridoru’nu yeniden işletmemiz lazım. İhtiyacı bulunan Afrika ülkelerinin, buradan nasibini almalarını sağlamamız lazım.

(BM Genel Kurulu'nda Macaristan'ın bir önceki oylamada ret oyu verip bu defa çekimser kalmasına ilişkin) Macaristan çekimser kaldığına göre, demek ki o da ateşkesi destekleme tarafına doğru herhalde geçecektir.

(NATO üyeliği) İsveç'in bize Vilnius'ta verdiği sözler bulunuyor. Bunların tutulmasını bekliyoruz ve gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

İsveç konusu Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Sayın Joe Biden ile yaptığımız görüşmede de gündeme geldi.

Gerek ABD'nin F-16 konusu gerekse Kanada'nın verdiği sözleri tutması noktasındaki olumlu gelişmeler, Parlamentomuzun da olumlu bakışını hızlandıracaktır."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.