Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan başörtüsü açıklaması: Uzlaşma olmazsa kendi teklifimizi Meclise sunacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan başörtüsü açıklaması: Uzlaşma olmazsa kendi teklifimizi Meclise sunacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başörtü düzenlemesine ilişkin anayasa teklifiyle ilgili diğer partilerle uzlaşma olmadığı takdirde kendi tekliflerini Meclis'e sunacaklarını duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından Millete Sesleniş konuşması için kameraların karşısına geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, başörtüsü ile ilgili anayasa değişiklik teklifine ilişkin, "Uzlaşma olmazsa kendi teklifimizi Meclise sunacağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüne yasal güvence söylemiyle muhafazakar kesime şirin görünme çabalarının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasal değişiklik için düğmeye basmıştı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığındaki AK Parti heyeti, başörtüsü konusunda hazırlanan anayasa değişikliği teklifine ilişkin siyasi partilere ziyaretlerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamalarda Anayasa çalışmalarına da değindi.

"UZLAŞMA OLMAZSA KENDİ TEKLİFİMİZİ MECLİS'E SUNACAĞIZ"

Başörtü düzenlemesine ilişkin anayasa teklifiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başörtüsü serbestisini ve ailenin korunması hususlarını içeren anayasa değişikliği teklifimizi arkadaşlarımız Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerle görüştüler. Bu görüşmelerin kati neticesi alındıktan sonra, şayet uzlaşma sağlanabilirse o şekilde, sağlanamazsa da Cumhur İttifakı partileri olarak kendi teklifimizi Meclis'e sunmayı planlıyoruz" açıklamasında bulundu.

"TEMENNİMİZ MECLİS'TE BU DEĞİŞİKLİĞİ DOĞRUDAN KABUL EDECEK BİR ÇOĞUNLUĞUN SAĞLANABİLMESİ"

"Prensip olarak temel hak ve özgürlükler ile ilgili konuların halk oylamasına gitmesini doğru bulmuyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Temennimiz de Meclis'te bu değişikliği doğrudan kabul edecek bir çoğunluğun sağlanabilmesidir. Ancak milletimize sözümüz gereği, Meclis denkleminde başka bir mecburiyet ortaya çıkarsa onun gereğini yapmak da boynumuzun borcudur.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.