Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aşıda 'gönüllülük' vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aşıda 'gönüllülük' vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 doz aşısını olduğunu belirterek, "Aşı olmak isteyenler gönüllülük esasına göre aşı olmalıdır. Zorlama ile böyle bir şeyi doğru bulmuyorum" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Aşı olmak isteyenler gönüllülük esasına göre aşı olmalıdır" dedi.

Bazı özel televizyon kanallarının ortak yayınında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğal afetlerden salgına, anayasa çalışmalarından ekonomiye kadar önemli konularda açıklamalarda bulundu.

Salgınla mücadele ile ilgili sorulara da cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye salgın sürecini hem sağlık hem kamu güvenliği hem de ekonomik bakımdan en iyi yöneten ülkelerin başında geliyor. Pek çok ülkede insanlar aksayan hizmetlere isyan ederken ülkemizde kayda değer hiçbir sorun yaşanmadı. Aşılamada dünyada oldukça önlerde yer alıyoruz. Bu sayede bir ara yükselme seyrinde olan vaka sayılarımız 18 binlere geriledi. Bu rakamı çok daha aşağıya çekeceğiz. Milletimin karşısında 3 doz aşısını olmuş bir cumhurbaşkanı olarak bulunuyorum. Şayet aşı konusunda bir sıkıntı olsaydı kendimizi böyle bir sıkıntıya sokmazdık. Aşı olmak isteyenler gönüllülük esasına göre aşı olmalıdır. Zorlama ile böyle bir şeyi doğru bulmuyorum. Bugün hastanelerde yatanların neredeyse tamamına yakının aşı yaptırmayanlardan oluştuğunu görüyoruz. Aşı olduğu halde hasta olanların sayısı istisnai seviyede. Önümüzde böyle net bir tablo olduğu halde aşı karşıtı kampanya yürütülmesini doğru bilmiyorum. Gönüllülük esası şart olmalı. İster olur ister olmaz. Bu konuda zorlamaya gerek yok. Test olayı hepimiz için belli yerlerde gerekli olan bir şey" şeklinde konuştu.

"İnşallah yüz yüze eğitimi başlayacak"

Yüz yüze eğitimin başlayıp başlamayacağına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah olacak. Dün akşam bakanımla bu konuyu görüştük. İnşallah yüz yüze eğitimi başlayacak" diye konuştu.

Erdoğan, Milli Eğitim Bakanının değişmesi ve eğitim sisteminin geldiği noktaya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Eğitim sistemi gayet güzel bir yerde. Milli Eğitim Bakanımız kendi istifasının kabulünü bizden istirham ettiler. Biz de bu talebi yerinde bulduk. Hayırlısı olsun dedik ve yardımcılarından bir tanesini, Mahmut Bey'i bu göreve getirdik. O da özellikle Milli Eğitim camiasını tanıyan bir arkadaşımız. Şuandan itibaren onunla beraber süreci devam ettiriyoruz. Sürece yabancı bir arkadaşımız değil. Herhangi bir sıkıntı olmaz, bırakılan yerden yola devam ediyoruz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.