Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'asgari ücret' açıklaması: Herkesin içine sinecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asgari ücret çalışmaları yapıcı bir şekilde devam ediyor. Sonuç herkesin içine sinecek" dedi. Temmuz ayı engelli ve engelli yakını aylığı ile yaşlı aylıklarının ödemesinin erkene alınacağını açıklayan Erdoğan, memur maaşları.....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Milyonlarca çalışan ve işverenin merakla beklediği asgari ücret zammına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asgari ücret çalışmaları yapıcı bir şekilde devam ediyor. Sonuç herkesin içine sinecek" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayı engelli ve engelli yakını aylığı ile yaşlı aylıklarının ödemesinin de erkene alınacağını belirterek, memur maaş artış oranlarıyla ilgili meclis sürecinin de yakında başlayacağını açıkladı.

ENGELLİ AYLIKLARI BAYRAMDAN ÖNCE HESAPLARDA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları söyledi:

"Bir önceki kabinemizin ülkemize kazandırdığı eser ve hizmetlere yenilerini eklemek üzere hemen işe koyulduk. Arap ve buğday fiyatlarının memnuniyetle karşılandığı görüyoruz. Bundan sonra da çiftçimize destek olmaya devam edeceğiz. Biz bu milletin hizmetkarıyız. Ülkemize on yıllarca hizmet etmiş emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Temmuz ayı engelli ve engelli yakını aylığı ile yaşlı aylığı ödemesini erkene alıyor ve toplam 1.4 milyon kardeşimizi bayramdan önce sevindiriyoruz.

ASGARİ ÜCRETTE SONUÇ HERKESİN İÇİNE SİNECEK

Asgari ücret komisyonumuz çalışmalara başladı. Görüşmeler yapıcı şekilde ilerliyor. Tüm tarafların içine sinecek hayırlı bir seviyede olacak.

Memur artış oranlarıyla ilgili Meclis sürecini yakında başlatıyoruz. Tüm projelerimizi belli bir takvim çerçevesinde tek tek hayata geçireceğiz. İlgili kurumlara alanında temayyuz etmiş isimleri atadık. Kadınlar yeni dönemimizde de her alanda öncü rol oynamaya devam edecektir. Güçlü kabinemizle, yenilen meclisimizle milletimizin refahını artıracağız. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Bey'i hükümet programını hazırlamak üzere görevlendirdik. Yol haritamızı milletle paylaşacağız.

Kadınlar yeni dönemimizde de her alanda öncü rol oynamaya devam edecektir. Türkiye Yüzyılı ülkemiz kadınlarının omzunda yükselecektir. Tayin ettiğimiz hedeflere emin adımlarla ilerleyeceğiz.

Kime neyi taahhüt ettiysek hepsini tek tek gerçeğe dönüştüreceğiz. Açıkladığımız projelerin zamanında bitirilmesine hassasiyet göstereceğiz. Yaşadığımız deprem felaketine rağmen hizmet siyasetimize devam ettik.

"MİLLETİMİZE VERDİĞİMİZ TÜM SÖZLERİ YERİNE GETİRMEKLE KARARLIYIZ"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığımızdan beri 30 senedir hangi makamda olursak olalım duruşumuzu korumayı başardık. Gelecek 5 sene boyunca milletimize verdiğimiz tüm sözleri yerine getirmekle kararlıyız. Gençlerimizden kamu görevlilerine, depremzedelerimize kadar kime neyi taahhüt etmişsek, inşallah tek tek gerçekleştireceğiz. Kampanya döneminde bir tarafta seçim çalışmalarımızı yaparken diğer taraftan bu projelerimizin bazılarını hizmete aldık. Ülkemizin 81 vilayetine toplam 100 milyon metrekare büyüklüğe sahip 500 adet millet bahçesi kazandırmak en önemli hedeflerimiz arasındadır. Dünya çapında eseri İstanbul'umuza kazandırıyoruz. İstanbul'un marka değerini artıracak bu eseri etap etap devreye alacağız. Sahada ve masada güçlü Türkiye hayalimiz gerçeğe dönüşmüştür. Son seçimlerin dünyanın dört bir yanında çok yakından takip edilmesi bunun en net ifadesidir. Bizimle gönül bağı olan yüz milyonlar, geleceklerini Türkiye'de görüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.