Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ülke liderlerinden tebrik

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ülke liderlerinden tebrik

Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan 28 Mayıs seçimini açık ara önde kazandı. Dünyanın dört bir yanından birçok lider Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

Dünyanın dört bir yanından birçok lider Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed es-Sani, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid en-Nehyan, Türkmenistan Ulusal Konseyi Halk Maslahatı Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov, Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak seçim başarısı dolayısıyla tebrik etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, İngiltere, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Türkmenistan ve Libya liderleri, görüşmelerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesini kutlayarak, seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A İLK TEBRİK KATAR’DAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda elde ettiği zaferi ilk kutlayan Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani oldu. Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani, bugün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda oy sayma işlemi devam ederken, resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti. Katar Emiri sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında, “Sevgili kardeşim Recep Tayyip Erdoğan, zaferini kutlarım ve yeni dönemin için başarılar dilerim” ifadelerini kullandı. Katar Emiri, “Kardeş Türk halkının ilerleme ve refah için arzuladığı şeyleri gerçekleştirmenizi, iki ülkenin güçlü ilişkilerinin daha da gelişmesini temenni ediyorum” ifadelerini kutladı.

ALİYEV, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I TEBRİK ETTİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesini kutlayarak, seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Türk halkının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güvenini bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin yeni dönemde de çok güçlü bir atılım içinde olacağına inandığını ifade etti.

RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN'DEN ERDOĞAN'A BAŞARI VE SAĞLIK TEMENNİSİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, seçimleri tekrar kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için tebrik ederek, “Erdoğan’ın seçim zaferi Türk halkının bağımsız dış politikaya desteğin açık kanıtıdır” dedi.
Kremlin Sarayı'nın sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ettiği belirtilirken Putin'in mesajında, "Sevgili dostum, Rusya-Türkiye ilişkilerinin gelişmesine kişisel katkılarınızı çok takdir ediyoruz" ifadeleri yer aldı.
Putin mesajında Türk - Rus dostluğuna da vurgu yaparak, "Rus-Türk ilişkilerinin güçlendirilmesine ve çeşitli alanlarda karşılıklı yarar sağlayan işbirliğine kişisel katkınız için çok teşekkür ederiz. İkili, bölgesel ve uluslararası gündemdeki güncel konularda yapıcı diyaloğumuzu sürdürmeye hazır olduğumuzu teyit etmek isterim. Erdoğan’ın seçim zaferi Türk halkının bağımsız dış politikaya desteğin açık kanıtıdır” dedi.
Putin mesajında iki ülke arasındaki işbirliğinin sürdürülmesi niyetini de vurgulayarak, "Akkuyu NGS inşası ve Türkiye'de bir gaz merkezinin oluşturulması başta olmak üzere planlanan ortak projelerin tutarlı bir şekilde uygulanmasına büyük önem veriyoruz" dedi.
Putin açıklamasının sonunda Erdoğan'a başarı ve sağlık temennisinde bulundu.

FİLİSTİN DEVLET BAŞKANI ABBAS'TAN TEBRİK VE TEŞEKKÜR

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçim zaferi nedeniyle teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimin ikinci turunda kazanmasının ardından bir tebrik de Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’tan geldi. Abbas mesajından, “Yeniden seçilmenizden memnunuz. Ülkem ve şahsım adına Türk halkını da tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Abbas, Türkiye ve Filistin halkını birleştiren tarihi ilişkilerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistin halkını ve onların haklı davasını destekleme konusundaki ilkeli ve kararlı duruşuna teşekkürlerini iletti.

HAMAS’TAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEBRİK
Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), resmi olmayan sonuçlara göre cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimini kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti.
Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu resmi olmayan sonuçlara göre kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti. Türk halkını yürüttüğü bu demokratik süreçten ötürü kutlayan Hamas, Erdoğan'ın zaferinin Türkiye'nin Arap ve Müslüman dünyasıyla bağlarını, bölgesel ve uluslararası konumunu güçlendirmesi ve başta Filistin davası olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki haklı meseleleri kucaklaması için yeni bir başlangıç noktası olmasını umduğunu aktardı.

ÖZBEKİSTAN CUMHURBAŞKANI MİRZİYOYEV'DEN TEBRİK

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesini kutlayarak, seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

LİBYA BAŞBAKANI DİBEYBE'DEN ERDOĞAN'A TEBRİK

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe yayınladığı tebrik mesajında, "Yeni dönemi kazanan kardeşim Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kutluyorum. Bu zafer, Türk halkının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkesini gelişmiş ülkeler arasında yer kazandıran politikaları ve başarılı projelerine güveninin tazelenmesi oldu” dedi.

Dibeybe açıklamasında, "Cumhurbaşkanı olmayı başarmasa da siyasi süreci koruduğu ve demokrasi kurallarına uyduğu için muhalefeti selamlıyorum. Türk milletinin ilerlemesinin ve refahının devamını dilerim” diye konuştu.

MACARİSTAN BAŞBAKANI ORBAN'DAN TEBRİK MESAJI

Macaristan Başbakanı Viktor Orban ise, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, tartışılmaz seçim zaferi nedeniyle tebrik ederim. Tebrikler Sayın Cumhurbaşkanı” açıklamasını yaptı.

KOSOVA CUMHURBAŞKANI OSMANİ'DEN TEBRİK

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Twitter'dan Erdoğan'ı kutlayarak, "Kosova ve Türkiye arasındaki ortaklık güçlenerek devam etsin" dedi.

İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SEÇİM ZAFERİ MESAJI GÖNDERDİ

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seçim zaferi mesajı gönderdi. Reisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan için gönderdiği seçim zaferi mesajında, “Seçimler Türk milletinin Erdoğan'a duyduğu güvenin devam ettiğini gösteriyor” dedi.

İran ve Türkiye ilişkilerinin önemine değinen Reisi, “Önümüzdeki yeni dönemde İran ve Türkiye arasında tarihi, kültürel, dini, iyi niyete ve karşılıklı saygıya dayalı ilişkiler daha da güçlenecek ve bölgesel gelişmeler bağlamında kurulacak yakın işbirliği, bölgede barış ve istikrarı tesis edecektir” ifadelerini kullandı.

SOMALİ'DEN TEBRİK MESAJI

Somali Cumhurbaşkanlığı Ofisi de Türkçe mesaj paylaşarak Erdoğan'ı tebrik etti. Paylaşımda "Tebrikler dost ve kardeş Türkiye! Tebrikler Recep Tayyip Erdoğan" ifadeleri kullanıldı.

KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR'DAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SEÇİM TEBRİK

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanmasının ardından dünyadan tebrik mesajları gelmeye devam ediyor. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakanı Ünal Üstel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçim zaferinden dolayı tebrik etti. Cumhurbaşkanı Tatar, “Çok değerli Türkiye Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan, büyük bir demokrasi örneği ve Türk halkının büyük katılımı ile gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçiminde elde etmiş olduğunuz zaferi içtenlikle ve en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

“SEÇİM SONUÇLARININ ANAVATANIMIZA HAYIRLAR GETİRMESİNİ DİLİYORUM”

Başbakan Üstel ise, “Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kazanmış olduğu tartışmasız zaferinden dolayı tebrik ediyor, önemli bir demokrasi sınavı veren Türkiye'deki kardeşlerimizi yürekten kutluyor, seçim sonuçlarının anavatanımıza hayırlar getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

PAKİSTAN BAŞBAKANI SAHBAZ ŞERİF'TEN KUTLAMA MESAJI

Pakistan Başbakanı Sahbaz Şerif, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sevgili kardeşim Sayın Cumhurbaşkanı'na Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak yeniden seçilmesinden dolayı en içten tebriklerimi sunuyorum. Siyaseti kamu hizmetine demirlemiş birkaç dünya liderinden biridir. O, mazlum Müslümanlar için bir güç direği ve devredilemez hakları için ateşli bir ses olmuştur. Pakistan ve Türkiye arasındaki ikili ilişkiler, yukarı yönlü bir yörüngede kalmaya devam edecektir. İki halk arasındaki mükemmel kardeşlik doğrultusunda stratejik ortaklığımızı daha da derinleştirmek için onunla çalışmayı dört gözle bekliyorum" ifadelerini kullandı.

MISIR CUMHURBAŞKANI ES-SİSİ’DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A SEÇİM TEBRİKİ

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu kazanmasının ardından tebrik mesajı gönderdi.
Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu kazanmasının ardından tebrik mesajı gönderdi. Mısır Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki zaferi ve yeni dönemde Türkiye Cumhurbaşkanı olarak seçilmesi vesilesiyle Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mesaj gönderdi” denildi.

KUVEYT EMİRİ ES-SABAH'TAN TEBRİK MESAJI

Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turundaki başarısı dolayısıyla tebrik etti. Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Emir, Erdoğan'a başarı dileyerek, iki dost ülke arasındaki iyi ilişkilerin daha fazla ilerlemesi temennisinde bulundu.

VENEZUELA DEVLET BAŞKANI MADURO: YAŞASIN TÜRKİYE

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turundaki başarısından dolayı tebrik etti.

Maduro, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçim zaferi dolayısıyla kutlayarak "Venezuela, kardeşimiz ve dostumuzun zaferini kutluyor. Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinin kazananı oldu. Türk halkını, bu zaferinden dolayı tebrik ediyoruz. Yeni dünyayı inşa etmek için birlikte çalışmaya devam etmeyi arzu ediyoruz. Yaşasın Türkiye!" ifadelerini kullandı.

GÜRCİSTAN BAŞBAKANI GARİBAŞVİLİ: DOSTANE BAĞLARI VE STRATEJİK ORTAKLIĞI DAHA DA GÜÇLENDİRMEYE HAZIRIZ

Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turundaki başarısından dolayı tebrik etti. Garibaşvili, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Gürcistan'ın büyük dostu Recep Tayyip Erdoğan'ı seçimlerdeki inandırıcı zaferinden ve yeniden ülke lideri seçilmesinden dolayı kutluyorum. Türk halkı fikrini net bir şekilde açıkladı ve biz de kutlamalarına katılıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ile Gürcistan arasındaki dostane bağları ve stratejik ortaklığı daha da güçlendirmeye hazırız" ifadelerini kullandı.

BELARUS CUMHURBAŞKANI LUKAŞENKO: ÇOK ZORLU BİR MÜCADELE İLE ELDE EDİLEN İKNA EDİCİ ZAFER

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçim başarısı dolayısıyla tebrik etti. Belarus Cumhurbaşkanlığı basın servisinden yapılan açıklamaya göre, Lukaşenko, Erdoğan’a tebrik mesajında, “Dünya çapında takip edilen, çok zorlu bir mücadele ile elde edilen ikna edici zafer, Türk halkının güveninin en yüksek göstergesidir” dedi.

GAGAUZ ÖZERK YERİ BAŞKANI VLAH: TÜRKİYE HALKI, DOĞRU KARAR VERDİ

Moldova Cumhuriyeti'ne bağlı Gagauz Özerk Yeri Başkanı İrina Vlah, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçim başarısı nedeniyle tebrik etti. Vlah, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Değerli dostumuz Erdoğan'ı Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması dolayısıyla tebrik ediyoruz. Türkiye halkı, Erdoğan'a ve yaptıklarına destek vererek doğru karar verdi" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sağlık ve güç dileyen Vlah, Erdoğan'ı Moldova'ya davet etti.

GİNE BİSSAU CUMHURBAŞKANI EMBALO'DAB TEBRİK MESAJI

Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo, yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti. Embalo, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, bugün gerçekleşen Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda elde ettiği zafer dolayısıyla Erdoğan'ı içtenlikle kutladığını belirtti. Seçim sonuçlarının Türk halkının Erdoğan'a olan güvenin bir göstergesi olduğunu ifade eden Embalo, "Kendisine barış, ilerleme ve refah dolu bir görev dönemi diliyorum. Türkiye ve Gine Bissau arasındaki ikili ilişkilerin yeni dönemde de güçlenerek devam edeceğine inanıyorum" dedi.

ZELENSKİY'DEN ERDOĞAN'A TÜRKÇE KUTLAMA
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından Türkçe olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu kazanmasının ardondan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından Türkçe olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti. Zelenskiy, sosyal medya mesajında, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki zaferinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kutluyorum. Avrupa'nın güvenliği ve istikrarı için işbirliğimizin geliştirilmesini ve ülkelerimizin yararına stratejik ortaklığımızın daha da güçlendirilmesini umuyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD BAŞKANI BİDEN'DEN TEBRİK MESAJI

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kazandığı seçim dolayısıyla tebrik etti.
Biden, Twitter hesabından yayımladığı tebrik mesajında, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ederiz. NATO Müttefikleri olarak ikili meselelerde ve paylaşılan küresel zorluklarda birlikte çalışmaya devam etmeyi dört gözle bekliyorum” ifadelerine yer verdi.

AVRUPA'DAN İLK TEBRİK MESAJI FRANSA'DAN

Avrupa'dan ilk tebrik mesajı Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan geldi. Macron, "Fransa ve Türkiye'nin birlikte göğüs germesi gereken büyük zorluklar var. Avrupa-Atlantik İttifakımızın geleceği olan Akdeniz'e barışın geri dönüşü. Yeniden seçilmesini tebrik ettiğim Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte yolumuza devam edeceğiz" dedi. Macron, mesajını Türkçe de paylaştı.

İSVEÇ BAŞBAKANI ULF KRİSTERSSON'DAN KUTLAMA

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu kazanmasının ardından tebrik etti.
İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim zaferini tebrik etti. Kristersson İsveç Başbakanlığının resmi sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda, “Yeniden seçildiğiniz için tebrikler Recep Tayyip Erdoğan. Ortak güvenliğimiz gelecekteki bir önceliktir” dedi.

ALMANYA BAŞBAKANI OLAF SCHOLZ

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti. Scholz mesajında, "Ortak meselelerimizi yeni bir ivme ile ilerletmek istiyoruz" dedi.

HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE: ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA BAŞARILAR DİLİYORUM.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yeniden seçilmesi nedeniyle tebrik ediyorum. Kendisine önümüzdeki yıllarda başarılar diliyorum. İlişkileri güçlendirmeye devam etmeyi ve dost ve müttefik olarak birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum" dedi.

İNGİLTERE BAŞBAKANI SUNAK'TAN TEBRİK MESAJI

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, "Erdoğan'ı tebrik ediyorum. NATO müttefikleri olarak ticaretin geliştirilmesinden, güvenlik tehditleriyle mücadeleye kadar ülkelerimiz arasındaki güçlü iş birliğini sürdürmeyi bekliyorum" dedi.

NATO GENEL SEKRETERİ JENS STOLTENBERG'DEN KUTLAMA

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg 13. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti.
Stoltenberg tebrik mesajında, “Yüksek Seçim Kurulunun geçici sonuçlarına göre göreve yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ettim. Birlikte çalışmayı sürdürerek Temmuz'daki NATO Zirvesi'ne hazırlanmayı sabırsızlıkla bekliyorum” ifadelerini kullandı.

TRUMP: CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I TEBRİK EDİYORUM

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu kazanmasının ardından yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyorum” dedi.
Çok sayıda lider, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tebrik mesajları göndermeye devam ediyor. ABD’nin eski Başkanı Donald Trump, kendisine ait olan sosyal medya platformu Social Truth üzerinden yaptığı paylaşımda, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı büyük ve hak ettiği zaferle ilgili tebrik ediyorum. Onu iyi tanıyorum, iyi bir arkadaş. Önem ve saygınlıkta seviye arttırdığı ülkesini ve Türkiye’nin müthiş halkını ne kadar sevdiğini doğrudan biliyorum” dedi.

AVUSTURYA CUMHURBAŞKANI BELLEN'DEN TEBRİK

Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen, "Cumhurbaşkanı Erdogan yeniden seçilmenizden dolayı tebrik eder, ikili ilişkilerimizin olumlu yönde gelişmesini dilerim" dedi.

ERMENİSTAN BAŞBAKANI PAŞİNYAN: TEBRİK EDERİZ

Ermenistan Nikol Başbakanı Paşinyan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Erdoğan'ı yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ederiz. Ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin tamamen normalleşmesine yönelik birlikte çalışmaya devam etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.