Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Konya’dan tam destek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda dünya liderlerine "1947'den günümüze Filistin topraklarını yansıtan haritayı" göstererek yaptığı tarihi konuşmasının ardından Konya’dan tam destek geldi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda dünya liderlerine "1947'den günümüze Filistin topraklarını yansıtan haritayı" göstererek yaptığı tarihi konuşmasının ardından Konya’dan tam destek geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 74. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Filistin'den Keşmir'e, İslamofobi'den Suriye'deki güvenli bölge çalışmalarına, nükleer silah tartışmalarından İsrail sorununa kadar birçok konuda önemli mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tarihi konuşması tüm dünyada yankı bulurken Konya’dan da tam destek geldi. AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez ve Mazlumder Konya Şube Başkanı Derviş Argun, Erdoğan’ın dünyaya insanlık ve hukuk dersi verdiğini söylediler.

ERDOĞAN'IN BM'DEKİ KONUŞMASI
BM 74'üncü Genel Kurulu Genel görüşmeleri açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünyada adaletsizliğin en çok yaşandığı yerlerden birisinin, İsrail işgali altındaki Filistin toprakları olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetmişti: "Daha birkaç gün önce sokaktaki masum bir Filistinli kadının İsrail güvenlik güçleri tarafından alçakça öldürüldüğü görüntüler bile vicdanları harekete geçiremiyorsa artık sözün bittiği yerdeyiz demektir. Ben merak ediyorum bu İsrail neresidir, acaba bu İsrail'in toprakları nereleri kapsıyor, 1947'de İsrail neresiydi, bunun ardından acaba 1949, 1967'de İsrail neresiydi ve şu anda İsrail neresi?" Erdoğan, bölgeye ilişkin haritaları göstererek sözlerini şöyle sürdürmüştü: "Sene 1947, neredeyse burada İsrail yok gibi, tamamı Filistin... Sene 1947 paylaşım planı var ve Filistin küçülüyor, İsrail büyüyor. Geliyorum 1967'ye, 1949'la birlikte İsrail büyüyor, Filistin küçülüyor. Geliyorum bugüne, güncel durum şu an artık adeta Filistin yok, neredeyse tamamına yakını İsrail. İsrail doyuyor mu, hayır doymuyor. İsrail şimdi de kalanını almanın gayreti içerisinde. Peki Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin, Birlemiş Milletler'in İsrail ile almış olduğu bunca karar var, bu kararlar uygulamaya geçiyor mu, hayır geçmiyor. Peki o zaman Birlemiş Milletler ne işe yarıyor. O zaman bu çatının altında bizler, aldığımız kararlarla tesirli olamıyorsak adalet nerede temerküz edecek? İşte sıkıntımız burada." Erdoğan, mevcut İsrail yönetiminin, bu cinayetlerinin yanı sıra Gazze'deki insanlık dışı abluka, yasa dışı yerleşim faaliyetleri, Kudüs'ün tarihi ve hukuki statüsüne yönelik saldırılar gibi eylemleriyle de uluslararası hukukun ötesinde insanlığın tüm değerlerini ayaklar altına aldığını söylemişti.
Erdoğan konuşmasının devamında, mülteci sorunu, Suriye meselesi, çevre sorunları ve küresel ekonomi gibi birçok konuya da değindi.
.jpg)
MİLLETVEKİLİ ETYEMEZ: DÜNYAYA HUKUK DERSİ VERDİ
AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, gazetemize yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM’deki tarihi konuşmasında dünyaya hukuk dersi verdiğini söyledi. Etyemez, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yalan söyleyenlerin ve haksızlık yapanların bu yaptıklarını gözlerinin içine baka baka söyleme özelliği olduğunu hatırlatarak, “BM’dek Genel Kurul’da Cumhurbaşkanımız yine yalan söyleyenlerin ve haksızlık yapanların yaptıkları her şeyi gözlerinin içine baka baka söyledi. Burada dünyaya önemli mesajlar vererek, uluslararası devlet hukuku, hak adalet konularını açıkladı. Aynı zamanda Türkiye’deki karşıtlarına ve muhaliflere de mesajlar verdi. Bu mesajların doğruluğunu anlamamak bana göre bir vebaldir. Çünkü, burada ayrımcılığın bize zarar verdiğini hakikatte birlikte olmamız gerektiğinin önemine değindi” şeklinde konuştu.

“MAZLUMUN YANINDA OLAN BİR DÜNYA LİDERİ”
Milletvekili Etyemez, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her zaman mazlumun yanında olan bir dünya lideri olduğunu altını çizerek, Müslüman ümmetin gür sesi olduğunu ifade etti. her zaman hakkı ve hakikatleri söyleyen bir lider olduğuna değinen Etyemez, “Cumhurbaşkanımız, Filistin halkını ve devletini en güzel şekilde savundu. Böyle bir savunma başka türlü olamazdı. Güçlü lider olmak için her zaman milletin de güçlü olması gerekiyor ve aynı zamanda millet o lidere destek vermesi gerekiyor. Cumhurbaşkanımız her zaman gücünü milletten almıştır. Bunu özellikle içimizde bir kısım insanlar anlamak istemiyorlar. Filistin’in 1948 yılından bu yana işgal edildiğini ve İsrail’in bunu dünyanın gözü önünde yaptığını Cumhurbaşkanımızdan başkası söyleyemezdi. Bizler, bunun farkındayız ve her zaman Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın yanındayız” dedi.
MEMLEKET’E 16 YIL TEBRİĞİ
Öte yandan Milletvekili Halil Etyemez, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Zübeyir Dursun, Başkan Yardımcıları Harun Koç ve İsa Aladağ ile gazetemizin 16. Yaşını tebrik etti. Memleket Gazetesinin Konya için önemli bir kuruluş olduğuna değinen Etyemez, yeni yaşın hayırlı olmasını diledi.

ARGUN: TÜM DÜNYAYA GERÇEKLERİ HAYKIRDI”
Mazlumder Konya Şube Başkanı Derviş Argun ise gazetemize yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın küresel düzeyde yaşanan tüm sorunlara temas ettiğini söyledi. bu sorunların BM’de tüm liderlerin huzurunda söylemesinin çok önemli olmasına değinen Argun, “ABD ve batı, kol kola vermiş tüm dünyayı madden ve manen sömürüyor. Bu sömürüye karşı kimi devletlerde ve halklarda zayıf da olsa bir direniş var. Görünen o ki sayın Cumhurbaşkanı bu direnişin tüm mazlumlar adına haykıran sesi oldu. Özellikle Filistin meselesi ile ilgili söyledikleri çok önemli. İsrail, meşruiyyeti kendinden menkul bir hukuk işletiyor ve tüm dünyanın gözü önünde adım adım işgale devam ediyor. Bunun haykırılması ne kadar elzemse, önlenmesi de o kadar önemlidir. İslam ülkeleri diye isimlendirdiğimiz coğrafya kendi iç sorunlarını çözmeyi, çatışmalardan kurtulmayı bir becerebilirse, İsrail için bitişin başlangıcı olur ama maalesef, İslam ülkelerinde halklar birbiriyle çatışırken, satılmış liderler de ABD ve İsrail'le aleni ve gizli ittifaklar yapmaktadırlar. Sayın Cumhurbaşkanının haritayı gözlerinin içine sokarcasına bunu BM'de haykırması, Filistin sorununun geldiği noktayı tüm dünyaya göstermiştir. İslam ülkeleri başta olmak üzere birkaçı hariç BM'ye üye ülkeler anladılar mı? Daha doğrusu anlayabilecek iradeleri var mı? Kocaman bir Hayır.” Dedi

DÜNYANIN GÜNDEMİNE OTURDU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’ndaki konuşması dünyanın gündemine oturdu. Twitter’da #OurVoiceErdogan (Sesimiz Erdoğan) hashtağ etiketi hem dünya hem de Türkiye gündeminde ilk sırada yer aldı
Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı Heniyye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a BM Genel Kurulu'nda dünya liderlerine hitaben yaptığı konuşmasında Filistin'e ilişkin tarihi ve cesur sözleri dolayısıyla teşekkür etti.

LİDERLERDEN TAM DESTEK
Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben yayımladığı açık mektubunda, Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda dünya liderlerine "1947'den günümüze Filistin topraklarını yansıtan haritayı" göstererek yaptığı tarihi konuşmasından duydukları memnuniyeti ifade etti.
Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, "BM toplantısında Sayın Cumhurbaşkanının ortaya koyduğu tavrı önemsiyoruz. Dünyaya yeniden haykırdı. 'Dünya 5'ten büyüktür' diye." dedi.
Pakistan Başbakanı İmran Han, "Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan'a BM konuşmasında Keşmir sorununa yer verdiği için gerçekten çok teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan gelecek ay Pakistan'ı ziyaret edecek." diye konuştu. Servet R. Çolak-Memleket