Cumhurbaşkanı Erdoğan'a fahri doktora takdim töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a fahri doktora takdim töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2)- "Bizim ay yıldızlı bayrağımızın renginin kırmızı olması da tesadüf değildir. Bayrağımız rengini, şehitlerimizin kanından alıyor. Bugüne kadar fedakarlıkla ve başarıyla yürüttüğümüz bu mücadeleyi ilelebet devam ettirecek, bu top

YOZGAT (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim ay yıldızlı bayrağımızın renginin kırmızı olması da tesadüf değildir. Bayrağımız rengini, şehitlerimizin kanından alıyor. Bugüne kadar fedakarlıkla ve başarıyla yürüttüğümüz bu mücadeleyi ilelebet devam ettirecek, bu toprakları kıyamete kadar vatanımız olarak muhafaza ve müdafaa edeceğiz, bundan taviz yok." dedi.

Erdoğan, Akdağ Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Bozok Üniversitesi İktisat Politikası Fahri Doktora" unvanı takdim törenindeki konuşmasında, Türkiye'de şu anda 193 üniversite bulunduğunu, bu sayıya 76 üniversiteden gelindiğini belirtti.

Üniversitelere uzak olan illerdeki öğrencilerin, o şehirlere gitmek ve kalacak yer gibi konularda sıkıntılar yaşadıklarını anlatan Erdoğan, kendi öğrencilik yıllarında da bu konuda önemli sıkıntıların bulunduğunu anımsattı.

"Şimdi artık Hakkari’deki öğrenci 'benim şehrimde üniversitem var' diyor" ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz üniversite inşa ederken bölücü terör örgütünün mensupları, o ayrımcılar, ayrılıkçılar o güzelim üniversitemizi, üniversitelerimizi maalesef molotoflarla, taşlarla, sopalarla cam çerçeve indirdiler. Sadece orada değil, birçok yerde." dedi.

Hakkari Selahaddin Eyyubi Havalimanının da havan toplarıyla tahrip edildiğini ve dört defa müteahhit değişikliği yaşandığını anlatan Erdoğan, "Havalimanını getiriyorsun Hakkari’ye, orada kuruyorsun, İstanbul ile Hakkari arasını 1 saat 40 dakikaya indiriyorsun ama medeniyet, insani olmak, böyle bir anlayış yok ki orayı havan topuyla vesairesiyle dövdüğü gibi müteahhit firmaları da oradan 4 kez kaçırdılar." diye konuştu.

Bütün bu olumsuzluklara rağmen, Selahaddin Eyyubi Havalimanını hizmete açtıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çünkü bizim bir derdimiz vardı. Eğer ben Tayyip Erdoğan olarak ülkemin dört bir yanına bir insan olarak gitmeyi arzu ediyorsam, Hakkari’de yaşayan benim bir kardeşim de ülkemin dört bir yanına rahatlıkla gidebilme imkanına sahip olmalıdır. Bunu başarmamız lazım. Zaten insana insan olarak değer vermek budur." ifadelerini kullandı.

Olayın bir de iktisadi boyutu olduğunu belirterek, "vakit nakittir" atasözünü anımsatan Erdoğan, vaktin nakde çevrilmesinin de bu tür yatırımlardan geçtiğini bildirdi.

- "193 üniversitemiz arasında bilimsel bir rekabetin yaşanıyor olması ülkemiz için bir kazanç"

İstanbul-Hakkari arası ulaşım süresinin 2 günden 1 saat 40 dakikaya düştüğünü belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Demek ki artık modern dünyanın, medeni olmanın imkanlarından istifade edebilmenin yolu buradan geçiyor. 25 havalimanı varken, şu anda 57 havalimanı var Türkiye’de, buraya ulaştık. Buralara bir azimle, bir gayretle geldik. Bütün bu adımlar atılırken de dedik ki ’76 tane üniversite bu ülkeye yetmez, biz 81 ilimizin her birine en az birer tane üniversite yapacağız’ dedik ve 193 üniversiteyi 81 vilayetimize yaptık." dedi.

Başarının alt yapısında inanma, çalışma, araştırma, uygulama ve sonrasında takip olduğunu, neticeye de ancak bu şekilde ulaşılabileceğine işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şu anda mevcut 193 üniversitemiz arasında bilimsel bir rekabetin yaşanıyor olması ülkemiz için bir kazançtır. Bu yarışta Bozok Üniversitesinin hiç de küçümsenemeyecek bir konumda bulunduğunu biliyorum ama daha fazlasını bekliyorum. Yozgat’a yakışan bu, Bozok Yaylası'na yakışan da bu. Önümüzdeki dönemde tüm çalışmalarında Bozok Üniversitesinin yanında olacağımı özellikle belirtmek istiyorum."

- "Yatırımlarla bu göçü engellemenin gayreti içerisinde olacağız"

"Yozgat’ı hak ettiği yere getirmekte kararlıyız." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü en büyük tehlike Yozgat’ta göç, bunu durdurmanın yolu da nereden geçiyor, Yozgat’a yapılacak yatırımlardan. En önemli adımlardan bir tanesi üniversiteydi, üniversite oldu ama şimdi de yatırımlarla bu göçü engellemenin gayreti içerisinde olacağız. Öyleyse biz, başta Yozgatlı iş adamları olmak üzere, Yozgat’ı yatırımlarla bir çekim alanı haline getirmemizin de adımlarını atacağız. Benim Yozgatlı kardeşlerime sözüm var, Yozgat’ı sürekli göç veren bir şehir durumdan kurtarıp istihdamıyla, üretimiyle, hayat kalitesiyle cazip bir şehir haline dönüştüreceğiz. Bu mücadelede üniversitemize tabii çok önemli görev düşüyor."

- "Bu toprakları kıyamete kadar vatanımız olarak muhafaza edeceğiz"

Türkiye'nin çok yoğun bir terör saldırısı altında bulunduğunu, ülkeye yönelik terör eylemlerinin sadece bölgenin dinamikleriyle ilgili olmadığını vurgulayan Erdoğan, aynı zamanda küresel güç mücadelelerinin yansımalarını da içinde barındırdığını gayet iyi bildiklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle ve terör örgütleriyle olan mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüklerini, bugün Şefaatli ilçesinde bir şehidin daha defnedildiğini, sadece Yozgat'ın bu mücadelede asker ve polis olarak 10 şehit verdiğini bildirdi.

Bin yıldır kesintisiz süren bir mücadeleden söz edildiğine işaret eden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Şairin dediği gibi, 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' Kuru toprağa 'vatan' diyemezsiniz. Vatan olması için de evet, onun şehit kanıyla yoğrulması lazım. Bizim ay yıldızlı bayrağımızın renginin kırmızı olması da tesadüf değildir. Bayrağımız rengini, şehitlerimizin kanından alıyor. Bugüne kadar fedakarlıkla ve başarıyla yürüttüğümüz bu mücadeleyi ilelebet devam ettirecek, bu toprakları kıyamete kadar vatanımız olarak muhafaza ve müdafaa edeceğiz, bundan taviz yok."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde Türkiye'yi ve milleti hedef alan saldırıların bu derece artmasının, pervasız hale gelmesinin ülkeyi hedeflerinden kopartarak, yeniden kendi içine kapatma amacına yönelik olduğuna dikkati çekti.

- "Marmaray 2,5 yılda yaklaşık 125 milyon yolcu taşıdı"

Türkiye'nin milli gelirinin 13 sene önce 230 milyar dolar civarında bulunduğunu, şu anda da 700 milyar doların üstüne çıktığını anımsatan Erdoğan, kişi başına milli gelire bakıldığında yaklaşık 10 bin dolar gibi bir rakamın yakalandığını, ama bunun Türkiye'ye yakışmadığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, plan ve programların adım adım uygulamaya devam edileceğini vurgulayarak, 2023 hedeflerini anlattı.

Milli gelirin 2 trilyon dolara, kişi başına milli gelirin de 25 bin dolara çıkartılacağına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiyenin savunma sanayinde dışa bağımlılıktan kurtulacağını kaydetti.

Erdoğan, turizmden yılda en az 50 milyar dolar gelir elde etme, cari açığı kapatma, işsizliği tek haneli rakama indirme, gelir dağılımını düzelterek yoksulluğu azaltma hedeflerinin bulunduğunu bildirdi.

İstanbul'un her alanda en önemli bölgesel ve küresel merkezlerden biri haline getirileceğini anlatan Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Marmaray 2,5 yılda yaklaşık 125 milyon yolcu taşıdı. Hiçbir zaman herhangi bir aksama da olmadı. Şimdi boğazın üstünde 3. köprümüz, Yavuz Sultan Selim köprüsüyle ilgili hedefimiz inşallah 26 Ağustos'tan önce veya 26 Ağustos'ta köprünün açılışını yapmak. Bunlar sıradan olaylar değil. Buraya gelişmiş ülkelerin liderleri geldiği ve bunları gördükleri zaman 'Türkiye kefeni yırtmış, ilk 10 içerisine bu ülke girer' diyor. İnandık, çalıştık. Sağolsun şu andaki Ulaştırma Bakanımla buna kafa yorduk, defalarca beraberce helikoptere bindik, gittik geldik, güzergah takibi yaptık. 'Biz bunu yapar mıyız, yaparız' dedik. Şu anda inşallah çalışmalar başlıyor, kısa zaman sonra da ihalesi yapılıp, Karadeniz'i Marmaray'a bağlamak suretiyle, burada işin siyasi boyutuna girmeyeceğim... Çünkü bu proje aynı zamanda siyasi bir projedir. Sadece gelir kaynaklı, gelir amaçlı bir proje değil. Ama bununla aynı zamanda Türk milleti bir tarih yazacak."

(Sürecek)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a fahri doktora takdim töreni

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler