Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu ve gözü dönmüş yönetimi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu ve gözü dönmüş yönetimi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırılarını kınadı ve Türkiye'nin Filistin'e desteğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir araya geldi. İkili görüşmenin ardından yapılan ortak basın toplantısında Erdoğan, İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırılarını sert bir dille kınadı.

Erdoğan, İsrail'in Filistin halkına yönelik "apaçık bir soykırım" uyguladığını belirterek, Batılı güçlerin de desteğiyle Netanyahu ve yönetiminin masum insanlara karşı barbarca saldırılar gerçekleştirdiğini ifade etti. Son dönemde Gazze ve Ramallah'ta gerçekleşen saldırılarda binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve on binlercesinin yaralandığını aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu ve gözü dönmüş yönetimi

Türkiye'nin Filistin davasına her zaman destek verdiğini vurgulayan Erdoğan, İsrail'in saldırılarının sona ermesi için çabalarının devam ettiğini ve uluslararası platformlarda bu konuda girişimlerde bulunduklarını belirtti. Uluslararası Adalet Divanı'na başvurarak İsrail'in soykırım suçlamalarıyla yargılanması için çabaladıklarını dile getirdi.

Erdoğan ayrıca Türkiye'nin, Filistin halkına yardım etmek ve destek olmak amacıyla insani yardım malzemeleri gönderdiğini ve yaralıları tedavi etmek için çaba sarf ettiğini açıkladı. İsrail'in Filistin topraklarında gerçekleştirdiği yerleşim politikalarını da kınayarak, uluslararası toplumun bu konuda daha aktif rol alması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu ve gözü dönmüş yönetimi

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise İsrail'in yürüttüğü vahşetin devam ettiğini ve barışın sadece İsrail işgalinin son bulmasıyla mümkün olacağını ifade etti. Abbas, Türkiye'nin Filistin'e verdiği desteği önemsediklerini ve Türk halkına minnettar olduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Filistin Devlet Başkanı Abbas, Filistin davasının desteklenmesi ve barışın sağlanması için ortak çaba gösterme konusunda mutabık kaldılar ve bu yönde adımlar atmaya devam edeceklerini vurguladılar.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.