Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya'da konuşuyor - CANLI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya'da konuşuyor - CANLI

Konya'daki Şeb-i Arus törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan törende konuşuyor.

Erdoğan yaptığı konuşmada 'Üstad'ı 741. yıldömünde yadediyor mekanının cennet olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyoruz. Dün yaşanan Pakistan'daki elim hadise nedeniyle başsağlığı mesajlarımızı iletmek istiyorum. Dün, bir okula yapılan terörist saldırı neticesinde 130'u aşkın öğrenci ve öğretmenimizin katledildiği o olayı teessürle öğrendik.

erdogan-hizli-tren-acilisinda-konusuyor_6783085_44.jpg

Kardeşimiz Pakistan'la ilişkimiz sarsılmadan devam edecek. Bu masum çocukları hedef alan bu alçakça saldırı sanıyorum ki bölgedeki tüm ülkelerin tüm dünyanın terörün karanlık yüzünü bir daha görmelerine sebep olur. Pakistan'a bir kez daha sabır başsağlığı diliyorum. Ben en son buraya Başbakan olarak geldim son mitingimi burada yaptık, vedamızı burada yaptık. Hatmemizi de burada yaptık, Fatihamızı burada okuduk. Rabbim bundan sonra da bizi birbirimize mahçup etmesin.

Konya'da Hatime yaptığımız gibi biliyorsunuz Konya'da tekrar Fatiha'yı da okuduk. Kapanışı Konya'da yaptık ama açılışı ve devamını yine Konya'da yaptık. Konyalı bir kardeşimize Ahmet Davutoğlu kardeşimize Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık görevini tevdi ettik. Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın ardından Konya bir başbakan daha çıkarmış oldu.3,5 Ay oldu. Hamdolsun Sayın Başbakanımız çok büyük bir azimle milletin ve konyanın emanetini iftiharla ve bir o kadar da hakkıyla taşıyor.

10369585_810986998945008_7207881038692266124_n.jpg

"KISA SÜRE SONRA RABİA OLACAK İNŞALLAH"

Konya'yı İstanbul'a YHT ile bağlıyoruz. 2009'da Ankara ile Eskişehir'i birbirine kavuşturduk. 2013'de bu kez Konya ile Eskişehir YHT ile buluştu. İşte bugün bir başka adım atıyoruz. Konya ile İstanbul'u da ekliyoruz. Hasret bugün vuslata dönüşüyor. Bugünden itibaren Konya-İstanbul arası ne 10 ne 13 saat. 4 saat 15 dakika. Kısa bir süre sonra Rabia olacak inşallah Rabia…

"NE YAPTIYSAK İTİBARIMIZ İÇİN YAPTIK"

12 yıl boyunca ne yaptıysak sizin için, vatanımız için bayrağımız için itibarımız için yaptık.

Bizim 12 yıl içinde attığımız her adım birilerini rahatsız etti. Eski Türkiye'nin yolsuzluğundan beslenenler büyüyen ekonomiden rahatsız oldular. Dökülen kandan beslenen vampirler umuttan rahatsız oldular. Biz ne dedik, bu dünyada biz de varız dedik. Bu denklemde biz de varız dedik. Ne dedik dünya beşten büyüktür dedik. 

"SENİN ELİNİN KOLUNU BAĞLAYAN YOK Kİ"

 

Pensilvanya açıklama yapıyor. Bakıyorsunuz şahsıma yönelik çok çirkin benzetmeler. Beddua seansları. Şimdi daha da enteresan bir açıklama yaptı. Gazetelerden alınan onun kendi takımı için onların yerinde olmak isterdim diyor. Senin elini kolunu bağlayan yok ki gel onların yanına, gel onların yerine, kimse sana gelme demiyor, gel. Pensilvanya'da koruma altında olanlar buraya gelemez. Neler yaptıklarını biliyorlar.

Bırakın onlar Türkiye düşmanlarıyla birlikte hareket etsin. Uluslararası kirli odaklarla güneydeki sevdikleri ülkeyle hareket etsinler. Biz buraya milletle geldik milletle yürüyoruz.

"Bu ülkeyi hoca görünümlü şaklabanlara teslim etmeyeceğiz".