Cumhurbaşkanı Erdoğan kararıyla Başdanışmanlığına atandı! Sevgi Yiğit kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan kararıyla Başdanışmanlığına atandı! Sevgi Yiğit kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı'na Sevgi Yiğit atandı. Peki Sevgi Yiğit kimdir? Kaç yaşında? Ne iş yapıyor?

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı'na Sevgi Yiğit atanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki Sevgi Yiğit kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı'na Sevgi Yiğit atandı. Söz konusu atama, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 12'nci ve 13'üncü maddeleri gereğince yapıldığı belirtildi.

00.jpg

CUMHURBAŞKANLIĞI BAŞDANIŞMANLIĞI'NA ATANAN SEVGİ YİĞİT KİMDİR?

Sevgi Yiğit, 1973 yılında Karabük'te doğdu. Fatih Kız Lisesi'nden mezun olan Yiğit, lisans eğitimini 1997 yılında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde tamamladı.

Sevgi Yiğit, profesyonel iş hayatına, lisans eğitimine devam ederken Kanal 7 Basın ve Halkla İlişkiler Bölümü'nde başladı.

Kariyerini daha sonra Medipol Eğitim ve Sağlık Grubu'nda sürdüren Yiğit, 1998 yılından bu yana Medipol Eğitim ve Sağlık Grubu'nda yönetici olarak görev yapıyor.

6 Mayıs 2018'de yapılan 6. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde İl Yönetim Kurulu Üyesi seçilen Sevgi Yiğit, 8 Ocak 2019'da tanıtım ve medyadan sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevine atandı.

24 Mart 2021'de yapılan 7. Olağan Kongre'de MKYK Üyeliğine seçildi.

Sevgi Yiğit, Resmi Gazete 11 Haziran 2022'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı'na atandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.