Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da

Erdoğan, cuma namazını Fatih Camisi'nde kıldı

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Fatih Camisi'nde kıldı.

Erdoğan, Fatih Camisi'ne, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile geldi. Erdoğan, kapıda Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından karşılandı.

Fatih Camisi'nde cuma namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı.

Görmez, hutbesinde, ramazan ayında Kur'an-ı Kerim'in indiğine işaret etti. "İnsan nisyan ile maluldür" sözünü hatırlatarak, insanların unutkan varlıklar olduğunu belirten Görmez, şunları kaydetti:

"İnsan, gündelik hayatın telaşı içinde kendisini unutur, Rabbini unutur, kardeşlerini ihmal eder. Fani hayatın içinde baki olanı unutmakla yüz yüze kalır. İşte Rabbimiz peygamberler göndererek insana hatırlatmalarda bulunur. Her peygamber hatırlatıcıdır, her kitap zikirdir, insana unuttuklarını hatırlatmak için gelir. İşte ramazan, her sene bize gelen ramazan, bize bizi hatırlatmaya gelir, Bize, unuttuğumuz Rabbimizi, Rabbimizle ahdimizi, Rabbimize sözümüzü, misakımızı hatırlatmaya gelir. Ramazan bize kardeşlerimizi hatırlatmaya gelir. Ensar olduğumuzu, muhacirleri unutmamamızı hatırlatmaya gelir. Fakiri, yetimi, miskini hatırlatmaya gelir. En önemlisi de ramazan bize unutmakla yüz yüze kaldığımız kitabımızı hatırlatmaya gelir. Kur'anımızı hatırlatmaya gelir."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :