Cumhurbaşkanı Erdoğan, İş Dünyasıyla Buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İş Dünyasıyla Buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Ortak Paylaşım Forumu'nda ekonomi ve çalışma hayatına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Palace Kempinski'de gerçekleştirilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Ortak Paylaşım Forumu'na katıldı. Burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ekonomik durumu, enflasyon, çalışma hayatı ve gelecek hedefleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İş Dünyasıyla Buluştu

Erdoğan, enflasyondaki ivme kaybının etkilerinin ikinci yarıda daha net hissedileceğini belirtirken, Türkiye'nin küresel riskleri başarıyla yönetecek kapasiteye sahip olduğunu ifade etti. Ayrıca, gelecek yılın olumlu gelişmelere sahne olacağını düşündüğünü ve ülkenin hedefleri doğrultusunda ilerleyeceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İş Dünyasıyla Buluştu

Cumhurbaşkanı, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun temsil ettiği çalışanlar ve işletmelerin ülkenin milli gelirine önemli katkılar sağladığını ifade ederek, işverenlere teşekkür etti. Ayrıca, asgari ücret müzakerelerinde sergilenen yapıcı tavırdan bahsederek, 2024 yılı asgari ücretinin çalışanlar ve işverenler için hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İş Dünyasıyla Buluştu

Erdoğan, Türkiye ekonomisinin büyüdükçe ortaya çıkacak katma değerden tüm vatandaşların istifade edeceğine inandığını belirterek, işçi, işveren ve kamunun omuz omuza vererek ülkeyi güçlendirme mücadelesini sürdüreceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin ekonomik başarılarına değinirken, geçmişte yaşanan sermaye ayrımcılığını ve bu tür yaklaşımları kabul etmeyeceklerini vurguladı. Ayrıca, milli bekayı koruma konusundaki kararlılığını ve Filistin davasındaki duruşunu ön plana çıkardı.

İstanbul'a yönelik özel bir vurgu yapan Erdoğan, "Mottomuz Yeniden İstanbul" diyerek, şehri inşa ve ihya etme kararlılıklarını ifade etti. Türkiye'nin son 21 yılının altın dönem olarak tarihe geçtiğini belirten Cumhurbaşkanı, ülkenin geçmişteki eksikliklerini tamamladığını ve büyük dönüşümlere imza attığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İş Dünyasıyla Buluştu

Çalışma hayatında yapılacak düzenlemelere de değinen Erdoğan, mevzuat dağınıklığını gidermeye yönelik çalışmaların devam ettiğini ve Türk İş Kanunu'nun hayata geçirilmesiyle etkinlik ve verimliliği artırabileceklerini belirtti.

Son olarak, ekonominin meyvelerini vermeye başladığını, rezervlerin güçlendiğini ve istihdamın arttığını söyleyen Erdoğan, Türkiye'nin hedeflerine ulaşması için birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.