Cumhurbaşkanı Erdoğan, indirim yetkisini kullandı! 2023 yılında MTV vergisi yüzde 61,5

Cumhurbaşkanı Erdoğan, indirim yetkisini kullandı! 2023 yılında MTV vergisi yüzde 61,5

Cumhurbaşkanı Erdoğan, indirim yetkisini kullanarak Yeniden Değerleme oranında yüzde 50 indirime gitti. 2023 yılında Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) tutarlarında uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 61,5 olarak belirlendi

Bu yıl belirlenen yeniden değerleme oranı yüzde 122,9'a ulaşmıştı. Her yıl ehliyetten pasaport ücretlerine, MTV'den emlak vergisine, yurt dışından getirilen telefon vergisine kadar birçok kalemde artışa neden olan yeniden değerleme oranı MTV'de uygulanmadı.

2023 yılı için yüzde 123 olarak teklif edilen MTV zam oranında yeniden değerleme oranını yüzde 50 artırma veya azaltma yetkisi bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ne yapacağı merak ediliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzde 50 indirim yetkisini kullandı. 2023 yılında Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) tutarlarında uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 61,5 olarak belirlendi.

2023 yılında motorlu taşıtlar vergisi tutarlarında uygulanacak yeniden değerleme oranının belirlenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Motorlu Taşıtlar Vergisi tutarlarında uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 61,5 olarak belirlendi. Kararın 197 sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunun 10'uncu maddesi gereğince yapıldığı belirtildi.

MTV ARTIŞI, YILLIK ENFLASYONUN ALTINDA

2022 yılı Kasım ayında TÜFE yüzde 2,88 oranında artmıştı. Kasım ayındaki artışla birlikte yıllık enflasyon yüzde 84,39 düzeyinde gerçekleşti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum