Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı karar Resmi Gazete'de! SPK'nın yeni Başkanı İbrahim Ömer Gönül oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı karar Resmi Gazete'de! SPK'nın yeni Başkanı İbrahim Ömer Gönül oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığına İbrahim Ömer Gönül, Başkan Vekilliğine Mütalip Ünal, Üyeliğine Yusuf Sünbül atandı. Peki İbrahim Ömer Gönül kimdir?

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanlığına İbrahim Ömer Gönül, Başkan Vekilliğine Mütalip Ünal, Üyeliğine Yusuf Sünbül'ün atanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun yerine yardımcısı İbrahim Ömer Gönül getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığına İbrahim Ömer Gönül, Başkan Vekilliğine Mütalip Ünal, Üyeliğine Yusuf Sünbül atandı. Atamanın 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 119'uncu maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7'nci maddeleri gereğince yapıldığı belirtildi.

İbrahim Ömer Gönül kimdir?

İbrahim Ömer Gönül, 1973 yılında Ankara’da doğdu. Orta öğretimini Ankara Atatürk Anadolu Lisesinde, lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi İktisat bölümünde, yüksek lisans eğitimini ise Atılım Üniversitesi İşletme bölümünde tamamladı.

İş hayatına Şekerbank T.A.Ş.’de başlayan İbrahim Ömer Gönül, Fon Yönetimi bölümünde para piyasaları uzman yardımcısı ve uzmanı olarak çalıştı.

İbrahim Ömer Gönül, 2004 yılında Sermaye Piyasası Kurulu'nda (SPK) göreve başlayarak Kurumsal Yatırımcılar Dairesinde görev yaptı. Daha sonra Personel Müdürü ve Daire Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Gönül, 2014 yılında Kurul Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiş, bu görevine devam ederken 18 Nisan 2022 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı olarak görevlendirilmişti.

İyi derecede İngilizce ve orta seviyede Almanca bilen İbrahim Ömer Gönül, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.