Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı '2023 Mevlana yılı olarak kutlanacak' genelgesi Konya'da sevinçle karşılandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı '2023 Mevlana yılı olarak kutlanacak' genelgesi Konya'da sevinçle karşılandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılının "Mevlana Yılı" olarak kutlanmasına ilişkin genelge yayımladı. Karar Konya'da sevinçle karşılanırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Vuslatın 750. yılı hayırlara vesile olsun" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Resmi Gazete'de yer alan 2023 Yılının Mevlâna Yılı Olarak Kutlanması ile İlgili 2023/1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde, Anadolu topraklarında gönülleri buluşturan, kalpleri sevgi ve şefkat hamuruyla yoğuran, ilim ve öğütleriyle birliği, beraberliği ve kardeşliği yeşerten büyük İslam alimi Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin hayatı, fikirleri ve eserlerinin asırlardır insanlığın yolunu aydınlattığını kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde, Mevlana'nın "Şu toprağa sevgiden başka bir tohum ekmeyiz, şu tertemiz tarlaya başka bir tohum ekmeyiz biz" sözlerine yer veren Erdoğan, "Mevlana, Anadolu'da ilim, irfan ve hikmetle harmanladığı Mesnevi'siyle millet olma şuurunu yerleştirmiş ve topraklarımızı bu aziz değerle mayalamıştır. Bu minvalde Mevlana'yı hürmetle ve rahmetle yad etmek üzere vuslatının 750. yıl dönümü olan 2023 yılı 'Mevlana Yılı' olarak kutlanacak ve yıl boyunca yurt genelinde ve yurt dışında etkinlikler düzenlenecektir" ifadelerini kullandı.

Etkinliklerin Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla yürütüleceğini, söz konusu etkinliklerden Cumhurbaşkanlığınca belirleneceklerin ise Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılabileceğini kaydeden Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Etkinliklere ilişkin logo, afiş, duyuru, davetiye, ilan ve benzeri belge ve görsel dokümanlar ilgili kurumlarla birlikte belirlenecek kurumsal kimliğe uygun şekilde kullanılacaktır. Gerçekleştirilecek etkinliklere ait giderler ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca karşılanacaktır. Bu çerçevede yıl boyunca tertiplenecek etkinliklerin en iyi şekilde gerçekleştirilebilmesi için ihtiyaç duyulacak her türlü destek, yardım ve kolaylığın tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca geciktirilmeksizin öncelikli olarak yerine getirilmesi hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim."

KARAR KONYA'DA SEVİNÇLE KARŞILANDI

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "2023 yılını “Mevlana Yılı” olarak himaye eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan‘a şükranlarımı arz ediyorum. Vuslatın 750. yılı hayırlara vesile olsun" ifadelerini kullandı.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle 2023 yılı “Mevlana Yılı” olarak belirlendi. Hayırlar feth ola…" dedi.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ise paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle ‘Vuslatın 750. yılı’ “2023 Mevlâna Yılı” olarak belirlendi. Bu anlamlı kararın şehrimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, Sayın Cumhurbaşkanımıza hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum."

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ise paylaşımında, "2023 MEVLÂNA YILI Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle #TürkiyeYüzyılı’nın heyecanını hoşgörü iklimiyle taçlandırarak “Mevlâna Yılı” olarak icra edeceğiz. Bu anlamlı karar vesilesiyle Sayın Cumhurbaşkanımıza tüm hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

resmigazete-mevsanayili-konya.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.