Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hem cumhurbaşkanlığında hem mecliste açık ara öndeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim anketleriyle ilgili: Meydanların dili yalan söylemez. Medyada dolaşan rakamların anket ile ilgisi olmadığını çok iyi bilsin. Bize gelen rakamlarda hem cumhurbaşkanlığında hem Cumhur ittifakı olarak Meclis'te açık ara öndeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs 2023 seçim anketleri ile ilgili, "Meydanların dili yalan söylemez. Medyada dolaşan rakamların anket ile ilgisi olmadığını çok iyi bilsin. Bize gelen rakamlarda hem cumhurbaşkanlığında hem Cumhur ittifakı olarak Meclis'te açık ara öndeyiz. İş masa başı anketlere kalsa 21 yıldaki seçimleri CHP kazanırdı. Sandıkta kazanan hep biz olduk" açıklamasında bulundu.

24 TV, 360 ve TV4 ortak yayınında piyasadaki anket çalışmalarını değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anketlerin algı operasyonlarının aracı olarak kullanıldığını ifade etti.

"MEYDANLARIN DİLİ YALAN SÖYLEMEZ"

Milletvekili adayları arasında süpriz isimlerin olacağını açıklayan Erdoğan, şunları söyledi: Bakanlarımız gibi başvuruya gerek olmaksızın sürpriz isimlerimiz mutlaka olacak. Yazar, çizer entelektüel isimler olacak. Listemizi YSK’ya verdiğimizde bu isimler paylaşılacak. Önümüzdeki dönemin kabinesini ve üst yönetimini şimdiden çalışmaya başladık. Meydanlarda vatandaşlarımla olmak benim bambaşka mutluluk. Hasbihal ettiğimde onların gözündeki heyecanını okuyorum. Depremzedelerimize olan saygımız nedeniyle seçim mitinglerini bayram sonrasına planladık. Ramazan ayı boyunca temel atma, açılış vesilesiyle vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. İstanbul’da olduğumuz günlerde ilçe programlarımıza katılıyoruz. Bu hafta sonu Pendik’te olacağız. Geçen Pazar mesela İstanbul- Bağcılar’da yaptığımız törende aldığım resmi rakamlar 60 bin üstündeydi. Siyasi hayatımda öğrendiğim meydanların dilinin yalan söylemeyeceği. Milletimden aldığım hissiyat 14 Mayıs inşallah Cumhur İttifakı’nın zaferiyle sonuçlanacaktır. Birileri küresel sistemin en önemli operasyon aygıtı haline dönüşen sosyal medyada oluşan algıya bakarak başka hayaller kuruyor olabilir bizim gördüğümüz ve hissettiğimiz tablo budur.

Meydanlarda vatandaşlarım ile bir arada olmak benim için büyük mutluluk. Seçim mitinglerine başlamakta acele etmiyoruz. Programı bayram sonrasına planladık. Bayram sonrası mitinglere başlayacağız. Ramazan boyunca iftar programlarıyla vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Elbette önceliğimiz deprem bölgesi. İstanbul'da bulunduğumuz günlerde de ilçe programlarına katılıyoruz. Bu hafta sonu Pendik'te olacağız. Geçen pazar İstanbul Bağcılar'da yaptığımız törende büyük coşku gördüm. Meydanların dili yalan söylemez.

"CUMHUR İTTİFAKI OLARAK AÇIK ARA ÖNDEYİZ"

Erdoğan, anketlerde hem Cumhurbaşkanı hem de mecliste açık ara önde olduklarını belirterek, "Birileri küresel sistemin en önemli aygıtına dönüştürülen sosyal medyaya bakarak başka hayaller kurabilir ama bizim gördüğümüz tablo şudur. Anketler de algı operasyonlarının aracı olarak kullanılabiliyor. Doğru şekilde yapılmış anketlerin önemli ipuçları verdiğini biliyoruz. Medyada dolaşan rakamların anket ile ilgisi olmadığını çok iyi bilsin. Bize gelen rakamlarda hem cumhurbaşkanlığında hem Cumhur ittifakı olarak Meclis'te açık ara öndeyiz. Farkı açmak için daha çok çalışacağız.

Medyada dolaşıma sokulan rakamların anketle ilgisi olmadığını herkes çok iyi bilsin. Vaka bu. Şayet iş masa başı anketlere kalsa 21 yıldaki seçimleri CHP kazanırdı. Sandıkta kazanan hep biz olduk. Bize gelen raporlara göre hem Cumhurbaşkanlığında hem mecliste açık ara öndeyiz. Bu durum bizi rehavete sürüklemiyor. Farkı açmak için daha çok çalışacağız. Ben milletime güveniyorum, inanıyorum. Rabbim de bizleri mahcup etmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.