Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerle buluştu (8)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerle buluştu (8)

Erdoğan: - "(Beşiktaş'ın yeni stadı) Güzel bir stat oldu. Bazıları orada bu stadın yapılmasını engellemek de istediler. Yani benim kabilemin içerisinde önceleri olup da şimdi bizimle yolları ayrılmış olan birileri. Biz de 'Bunun yapılması gerekir, yapacağ

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşiktaş'ın yeni stadına ilişkin, "Güzel bir stat oldu. Bazıları orada bu stadın yapılmasını engellemek de istediler. Yani benim kabilemin içerisinde önceleri olup da şimdi bizimle yolları ayrılmış olan birileri. Biz de 'Bunun yapılması gerekir, yapacağız' dedik." ifadesini kullandı.

Erdoğan, ATV ve A Haber televizyonlarının ortak yayınında, "Gençlerle Büyük Buluşma" programına katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen programda gençlerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Beşiktaş'ın şampiyonluğu ile Fenerbahçe Basketbol takımı hakkındaki sorulara da cevap verdi.

Erdoğan, öncelikle Beşiktaş'ın kutladığını, şampiyonluğu garantilediği akşam Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ı ile Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'i arayarak tebrik ettiğini hatırlattı.

Beşiktaş'ın bu sezonda iki maçın dışında hep deplasmanda oynadığını kaydeden Erdoğan, "Performansıyla, kadrodaki maç alma azmiyle, kondisyon noktasındaki görüntüsüyle ve saha içi fizik dayanışma noktasındaki gücüyle 'Biz bu maçı alacağız'ı ortaya koydu. Hangi maça çıktılarsa bu havayı gördük. Yani gol yediği zaman biten bir Beşiktaş değil tam aksine saldıran, karşı tarafı bunaltan... Ama bakıyorsunuz uzatmalarda maçı alabilen bir Beşiktaş vardı. Bu tabi takdire şayandı. Şampiyonlar liginde de bu başarının artarak devamını diliyorum." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beşiktaş'ın yeni stadının mimarisinde kendisinin de katkısının bulunduğunu bildirerek, "Güzel bir stat oldu. Bazıları orada bu stadın yapılmasını engellemek de istediler. Yani benim kabilemin içerisinde önceleri olup da şimdi bizimle yolları ayrılmış olan birileri. Biz de 'bunun yapılması gerekir, yapacağız' dedik. Şu anda bakıyorsunuz Beşiktaş'ın son maçlarında 40 binin altına seyircisi düşmüyor. Böyle bir heyecan ve coşkuyu Beşiktaş gerçekten yaşadı, yaşıyor." diye konuştu.

Spor kulüplerine tavsiyesi olduğunu aktaran Erdoğan, amatör spor dallarında da Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe gibi takımların varlıklarını çok farklı şekilde göstermesi gerektiğini söyledi.

- "İlk maç galiba Hırvatistan'da, gitmeyi arzu ediyorum"

Erdoğan, Galatasaray'ın Final Four'da aldığı neticesinin sıradan bir olay olmadığının altını çizerek, Galatasaray'a da tebriklerini iletti.

Bu başarıların Türkiye'de basketbolun da sevilmesine, daha ileri gitmesine vesile olacağına işaret eden Erdoğan, ülkede 10, 15 ve 17 bin kişiyi alabilecek kapalı spor salonlarının bulunduğunu bildirdi.

Erdoğan, Galatasaray'ın başarısının dünya genelinde "sınıf atlama" şeklinde olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Ayrıca Fenerbahçe'nin gerçekten üzüntü verici, son anda o ribaund'ta yanlış olmamış ya da basket olmuş olsaydı artık onun geri dönüşü yoktu. Böylece Fenerbahçe oradan şampiyon olarak gelmiş olacaktı. Geçen yıl dördüncü, bu yıl ikinciliği yakalamış oldu. Ben inanıyorum ki basketbolda Türkiye genelinde okullarımıza yaygınlaştırırsak, çok daha isabetli ve gelişen bir adım olur. Gençlerimizi spora kaydırarak kötü alışkanlıklardan kurtarmamızda çok büyük fayda var diye düşünüyorum. Bizim sporda atacağımız bu adımlarla, alacağımız neticelerle... Türkiye'de mesela Olimpiyatlara istenilen sayıda sporcuyla gidemiyoruz. 100'ün üzerine henüz daha çıkamadık."

"Mili takımın maçına gidecek misiniz?" sorusuna Erdoğan, "İlk maç galiba Hırvatistan'da, gitmeyi arzu ediyorum, sonra sırası da gelir. Temennim odur ki Türkiye olarak finali yaşarız." cevabını verdi.

- "Türkmen dağları ben inanıyorum ki zaferin sahibi olacak"

Erdoğan, Suriye ve Türkmenlerle ilgili soruya, Bayırbucak Türkmenlerinin şu anda yaşadığı koşulların ve sıkıntıların sıradan şeyler olmadığını belirtti.

Türkiye olarak Suriye ile verilen mücadeleye değinen Erdoğan, "Bu 'paralel devlet yapılanması' denilen ahlaksızlar, mesela o MİT tırlarıyla Bayırbucak Türkmenlerine giden insani yardımı, kalktılar 'DAİŞ'e yardım' diye dünyaya duyurmaya yöneldiler. Bunlar bu kadar insafsız, ahlaksız, bu denli alçak." ifadesini kullandı.

Erdoğan, Bayırbucak Türkmenlerine her türlü yardımı yaptıklarını ve buna devam edeceklerini, onları hiçbir zaman yalnız bırakmayacaklarını vurgulayarak, "Orada er veya geç şehitlerimiz olacak onu da açık söyleyeyim. Ama zafer şehadetle beraber gelir bunu da unutmayalım. Sabredeceğiz, o Türkmen dağları ben inanıyorum ki zaferin sahibi olacaklardır." değerlendirmesinde bulundu.

- "Böyle olunca da nazlı ceylan kaçtı gitti"

Kızı Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar'ın dünyaevine girmesiyle ilgili soruya Erdoğan, "Bir taraftan üzgündüm, dördüncü kızım. İnsan istiyor ki bir baba ve anne olarak kızımızı everelim, onların mutluluğunu görelim, yaşayalım oradan da bir nesil artsın. İyi bir aileyle, eski bir arkadaşımın çocuğuyla böyle bir evlilik tecelli edince her iki taraf da mutlu oldu. Rabbim mutluluklarını daim etsin, oradan da bize torunlar nasip etsin." yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu anda 5 torununun bulunduğunu, herkese "en az 3 çocuk" dediği için de bu sayının yeterli olmadığını söyledi.

Kızı Sümeyye Erdoğan'a küçüklüğünde "ceylanım" dediğini aktaran Erdoğan, "Böyle olunca da nazlı ceylan kaçtı gitti." dedi.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :