Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Devlet Bahçeli geçici Meclis Başkanı olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı seçimi yapılıncaya kadar geçici başkanlık görevini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yürüteceğini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Geçici olarak bir Meclis Başkanı gelecek. Devlet Bey ile süreci geçirmiş olacağız" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimini önde tamamlayarak en yakın rakibi CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu geride bıraktı. Cumhurbaşkanı seçiminde yüzde 50+1 oy şartına ulaşan aday ol olmaması nedeniyle, 28 Mayıs'ta ikinci tur seçim kararı duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimin ardından ilk kez bu akşam CNN Türk-Kanal D ortak yayına katılarak açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Mayıs'ta yapılacak seçimle ilgili "Milletimizin yine sandıklara koşacağına inanıyorum. 29 Mayıs'a çok farklı uyanacağız diye düşünüyorum. Çok oy alacağımıza inanıyorum" dedi.

"DEVLET BEY GEÇİCİ OLARAK MECLİS BAŞKANI OLACAK"

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin geçici olarak meclis başkanı olacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Meclis Başkanlığı için aklımda hafıza kayıtları olanlar bende kalsın ki arada biliyorsun geçici olarak bir meclis başkanı gelecek. Şu anda en yaşlı isim olarak Devlet Bey ile bu süreci geçirmiş olacağız. Müsaadesiyle oldu. Hak onun. İnşallah hayırlısıyla bu adımı atmış olacağız. Devlet Bey'in o devlet anlayışı içindeki sükuneti ile atlatır, Meclis Başkanlığı seçimlerini de geçirmiş oluruz" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.