Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girdi Dolar 3 günde tepetaklak oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girdi Dolar 3 günde tepetaklak oldu!

Berat Albayrak'ın istifasıyla gerileyen dolar/TL kuru, güne 8.18'den başlamış, BDDK'nin swap kararıyla 8.10'a gerilemişti. Saat 15.00 sıralarında dolar 7.88 Avro ise 9.24'e kadar geriledi.

Serbest piyasada 8,1880 liradan alınan dolar, 8,1900 liradan satılıyor. 9,6950 liradan alınan Avro'nun satış fiyatı ise 9,6970 lira olarak belirlendi. Saat 15.00 sıralarında dolar 7.88 Avro ise 9.24'e kadar geriledi. Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 8,1810 lira, Avro'nun satış fiyatı ise 9,6640 lira olmuştu.

Berat Albayrak'ın istifasıyla gerileyen dolar/TL kuru, güne 8.18'den başlamış, BDDK'nin swap kararıyla 8.10'a gerilemişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü konuşmasında ekonomik durumu değerlendirdi. Erdoğan şu açıklamaları yaptı:

* Atacağımız her yeni adımla bu olumlu tablo daha iyiye gidecektir. Elbette tüm bunları serbest piyasa ekonomisi kurallarından taviz vermeden, şeffaflığı ve öngörülebilirliği artırmak suretiyle yerli ve uluslararası yatırımcıları harekete geçirerek yapacağız.

* Yatırım ortamının iyileştirilmesi, mali piyasaların derinliğinin artırılması, kamu gelir ve harcamalarının kalitesinin yükseltilmesi, kayıt dışılığın önlenmesi, iyi yönetişim gibi alanlarda da yapısal reformların hazırlıkları içindeyiz.

* Faiz sebep, enflasyon neticedir ve bunu başaracağız. İnşallah buradaki engeli aşarak enflasyonu daha da aşağı çekeceğiz.

* Bunun için en kısa sürede enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmekte, ardından kademeli olarak orta vadeli hedeflerimize doğru indirmekte kararlıyız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum