Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin'e gitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin'e gitti

Erdoğan: (3)- "(Kılıçdaroğlu'nun adli yıl açılışına yönelik açıklamaları) Çok ayıp, 7 Ağustos'u yaşamış olan bir insanın, bir genel başkanın bu toplantıyla ilgili 'yüz karası' ifadesini yakıştırması gerçekten çok çok çirkin. Bir ana muhalefet partisinin g

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adli yıl açılışına yönelik sözlerine ilişkin, "Çok ayıp, 7 Ağustos'u yaşamış olan bir insanın, bir genel başkanın bu toplantıyla ilgili 'yüz karası' ifadesini yakıştırması gerçekten çok çok çirkin. Bir ana muhalefet partisinin genel başkanına ben bunu yakıştıramıyorum. Bugün adli yılın açılışını yaşayanların yaklaşımıdır benim için aslolan. Bu beyefendinin ifadeleri benim için kıymeti harbiyesi olmayan ifadelerdir. Çok yazık." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Çin Halk Cumhuriyeti'ne hareketi öncesinde, Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın istifa etmesi hatırlatılarak, "Arkasındaki neden neydi, bu kararı siz nasıl değerlendirdiniz? Önümüzdeki süreçte kabinede benzer revizyonların olması sizce gerekli midir?" sorusuna, "Bir hükümette zaman zaman bu tür değişiklikler olabilir yani burada Sayın Başbakan mesai arkadaşlarıyla veya kendi istişareyi yapmış olduğu arkadaşlarıyla nitekim sonunda da benimle de istişarede bulunmuştur. Ve ortaya sürmüş olduğu tezler haklı. Bu arada İçişleri Bakanımız da Sayın Ala, bu süreç içerisinde kendileri de istifasını vermek suretiyle böyle bir değişim bu süreç içerisinde yapılmıştır. Ne Efkan Ala kardeşimizden herhangi bir sıkıntı söz konusudur ne de bu süreç içerisinde ona yönelik herhangi bir olumsuzluğu söylemeye ne Sayın Başbakanın ne benim herhangi bir haddimize değildir. O kadar da açık söylüyorum. Bunlar bizim dava arkadaşımızdır, yol arkadaşımızdır. Ama bu yolculuk esnasında zaman zaman yani performans kaybı diyebilirsiniz veya farklı şeyler söyleyebilirsiniz, bu tür değişiklikler her kabinede olabilir. Bugün bu şekilde olmuştur, aradan bir müddet geçer belki farklı bakanlıklarda buna benzer şeyler olabilir ama şu anda böyle bir şey, Sayın Başbakan'dan bana iletilmiş değil, gündeminde de hükümetimizin böyle bir şey yok." karşılığını verdi.

Hükümetin yoluna kararlı bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Erdoğan, "Görüyorsunuz gündemimizin şu anda en önemli başlığı darbeden sonra teröristlerle mücadeledir, terörle mücadeledir. Bu mücadele alanımız da bellidir. Yoğun bir çalışmayla bunun üzerine gidiyoruz, gitmeye de devam edeceğiz. Çünkü milletimizin huzuru, refahı bizim için önceliklidir." şeklinde konuştu.

- "Beyefendi görmek istediğini söylüyor"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, bu yıl ilk kez Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içindeki Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen adli yıl açılışına ilişkin, "Tam bir yüz karası toplantıdır bu." şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Çok ayıp. Yani 7 Ağustos'u yaşamış olan bir insanın, bir genel başkanın, bu toplantıyla ilgili 'yüz karası' ifadesini yakıştırması gerçekten çok çirkin. Bir ana muhalefet partisinin genel başkanına ben bunu yakıştıramıyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün adli yılın açılışını yaşayanların yaklaşımıdır benim için aslolan. Bu beyefendinin ifadeleri benim için kıymeti harbiyesi olmayan ifadelerdir. Çok yazık. Biz 7 Ağustos'ta bu ülkede birlik, beraberliğe yönelik bir adım atalım dedik, 7 Ağustos'ta Yenikapı'ya da gelmeyecekti sonra arkadaşlarının bindirmesi neticesinde Yenikapı'ya geldi. Dedik artık bundan sonra herhalde Türkiye'de birlik, beraberlik, dayanışmayla geleceğe yürüyeceğiz. Beştepe'ye geldiler, Beştepe'de kendileriyle oturduk, konuştuk. Birliği, beraberliği konuştuk. Herhalde dedik artık yolumuza bundan sonra çok daha farklı yürüyeceğiz. Bunu karanlık olarak göstermek için sizin gerekçeniz nedir? Burası bir siyasi merkez değil, burası milletin evi, burası devletin evi. Burada tüm bakanlıklar, tüm devletin kurumları bundan böyle rahatlıkla gelip toplantılarını yapabilirler."

- "Benim aldığım geri dönüşler de çok olumlu"

Cumhurbaşkanının, "yasama, yürütme, yargının, aynı zamanda da devletin başı" olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bunu bilmeyene biz ne anlatacağız. Kalkıp da Bakanlar Kurulu'nun Meclis'te toplantı yapması gibi bir benzetmeyi yapmak herhalde çok daha farklı bir şey. Çünkü Bakanlar Kurulu yasama organı değildir. Bakanlar Kurulu yürütme organıdır. Parlamento ise yasama organıdır. Bizim burası tamamıyla milletin evi olarak kurulmuş, milletin emrinde olan bir yerdir. Milletin emrinde olan bu yerde de ilk defa yargı bu kadar muhteşem, bu kadar güzel, görkemli bir açılış törenini gerçekleştirmiştir. Benim aldığım geri dönüşler de çok olumludur. Tabii beyefendi görmek istediğini söylüyor, görmek istediğini konuşuyor. Teessüf ederim."

(Bitti)


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :