Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında

Erdoğan: (4)- "(Tuğluk'un annesinin cenaze törenindeki olaylar) Ben doğrusu bu süreci yakından takip ettim ve oraya gelen 20-25 kişilik grup, içlerinde alkollü olanların olduğunu da bana bakanım söyledi. Çok çok yanlış bir yaklaşım tarzı. Her şeyden önce

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski milletvekili Aysel Tuğluk'un vefat eden annesi Hatun Tuğluk'un cenazesinde yaşananlara ilişkin, "Böyle bir şeyi kabullenmek bizim dinimizde yok. Bunu yapamazsın, buna hakkın yok ama bunlar böyle bir yanlış yaptılar. Adli ve idari süreç de biliyorsunuz başlatılmış vaziyette. Gerek İçişleri gerek Adalet Bakanlığımız da bunun takibini yapıyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mabeyn Köşkü'nde ATV, A Haber ve A News ortak yayınına katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "kavgaysa kavga" ifadesini kullandığı açıklamasının hatırlatılması üzerine, Erdoğan, buna cevabını uçakta verdiğini söyledi.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun adeta "kavga etmek için yaratıldım" havasında olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Biz seviye için, sevgi için geldik. 15 yıldır bunun mücadelesini verdik. Birliğin, beraberliğin, dayanışmanın, barışın egemen olması için bir mücadele sürdürüyoruz. Bütün bu hedeflerimiz sevgi ve barışı arayanlar içindir. Şu an Gabar, Cudi'de orada benim vatandaşlarıma saldırı yapanlar şu an hangi tuzakları kuruyorsa o tuzaklara aynı tuzaklarla karşılık vermesini de biliriz. Şu anda bizim karakterimiz bunu gösterir. Sayın Kılıçdaroğlu da aynı anlayışıyla yoluna devam etsin. Biz de bu anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Çünkü benim ülkemin birlik, beraberlik anlayışı hamdolsun çok iyi bir hale geldi. Artık eski Güneydoğu ve Doğu yok. Şu an Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bütün kentsel dönüşüm çalışmalarımızla yeni bir atmosfer oluşturuyoruz. Oralarda geceleri sokaklara çıkamamak gibi bir şey yok. Artık benim vatandaşım geceleri de sokaklara çıkabiliyor. Oralardan müjdeli haberler geliyor. Bakın biz orada kongrelerimizi yapıyoruz yoğun bir şekilde. Ben de bizzat oralarda bu kongrelerimize katılacağım. Açılış programlarına devam edeceğiz."

Diğer siyasi partilerin de bu demokratik süreci güçlendirerek sürdürmesini temenni ettiğini vurgulayan Erdoğan, "Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerini çok dikkate almıyorum, varsın o kavga arayışında yoluna devam etsin çünkü bizim kavgayla kaybedecek vaktimiz yok. Biz üzerimizdeki yükün ne kadar ağır olduğunun bilincindeyiz. Bu görev bilinciyle yolumuzu güçlendirerek devam ettireceğiz. Bu yolda Türkiye muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çakacak. Ekonomide geldiğimiz nokta ortada. Şu anda Çin ve Hindistan'dan sonra dünyada 3. sıraya çıktık. İlk çeyrekte 5,2, 2. çeyrekte 5,1 ve büyük ihtimalle 3. çeyrekte de 6'ya dayanacağız." dedi.


- "Çok çok yanlış bir yaklaşım tarzı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski milletvekili Aysel Tuğluk'un vefat eden annesi Hatun Tuğluk'un cenazesinde yaşananlara ilişkin soru üzerine, şunları söyledi:

"Ben doğrusu bu süreci yakından takip ettim ve oraya gelen 20-25 kişilik grup, içlerinde alkollü olanların olduğunu da bana bakanım söyledi. Çok çok yanlış bir yaklaşım tarzı. Her şeyden önce bizim dinimizde, bizim değerlerimizde siz kalkıp da yani defnedilen bir insanın mezarına yönelik, seversin sevmezsin, böyle bir müdahale tarzı yoktur. Bu bir annedir ve evladı da cezaevinden yasal olarak iznini almış, annesinin defin merasimine gelmiştir. Konuyu İçişleri Bakanım bana ilettiği zaman ben de İçişleri Bakanıma şunu söyledim; 'Bizim değerlerimizde zaten böyle bir şey yok. Böyle bir şeye hakları da yok. Bence özellikle mevtanın sahiplerine şunu teklif etseniz, memleketleri ben o anda bilmiyordum neresi olduğunu, Elazığ mı yoksa bir başka yer midir? Söyleseniz de, biz kendilerine gerekirse uçak tahsis edelim, eğer Elazığ ise uçakla oraya gönderelim, kendi topraklarında defnetsinler.'

Bu arada beni tekrar Süleyman Bey aradı dedi ki; 'Üç yer düşünüyorlar. Elazığ, Tunceli, Mersin.' Dedim ki, 'Memleketi neresi ise orayı teklif et.' Sonra Tunceli olduğunu onlardan öğrendi. Kendileri de uçakla değil otobüsle gideceklerini söylemişler. 'O zaman bütün güvenlik önlemlerinizi alın, Tunceli'de de defnini sağlayın.' Zaten kızı da Ankara da taziyeleri kabul edeceğini söylemiş. O şekilde uğurlandı. Yani böyle bir şeyi kabullenmek bizim dinimizde yok. Bunu yapamazsın, buna hakkın yok ama bunlar böyle bir yanlış yaptılar. Adli ve idari süreç de biliyorsunuz başlatılmış vaziyette. Gerek İçişleri gerek Adalet Bakanlığımız da bunun takibini yapıyor"

(Sürecek)


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :