Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bundan sonra enflasyon odaklı bir yol izleyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bundan sonra enflasyon odaklı bir yol izleyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün AK Partili 48 milletvekili ile bir araya geldi. Erdoğan toplantıda bundan sonra enflasyon bir yol izleneceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün AK Parti Genel Merkezi’nde milletvekilleriyle bir araya geldi. Hürriyet'in haberine göre, 20 Aralık’ta alınan kararların da gündeme geldiği toplantıda, dövizdeki dalgalanma, elektrik, doğalgaz ve özellikle marketlerdeki aşırı fiyat artışları da değerlendirildi.

BUNDAN SONRA ENFLASYON ODAKLI BİR YOL İZLEYECEĞİZ

Erdoğan, dövizdeki dalgalanmanın kontrol altında olduğunu belirterek, “Bundan sonra ekonomide daha güvenli ve istikrarlı bir Türkiye olacak. Bundan sonraki çalışmalarımızda Enflasyon odaklı bir yol izleyeceğiz. Önümüzdeki dönem enflasyon odaklı bir mücadele olacak. Enflasyonu tek hanelere düşüreceğiz, çalışmalarımız, tedbirlerimiz bu yönde olacak. Fiyatlar normale dönecek, marketlerde inşallah birkaç aya fiyatlar düşecek” dedi.

ÇİFTÇİNİN MAZOT, GÜBRE VE ENERJİNİN YARISINI DEVLET ÖDESİN

Milletvekilleri tarım sektörünün sıkıntı içinde olduğunu aktardı. Milletvekilleri, “Tarım sektöründe, enerji, akaryakıt ve gübre giderleri nedeniyle sıkıntı ciddi boyutta, buna göre teşvik sisteminin değişmesi lazım. Çiftçinin kullandığı mazot, gübre ve enerjinin yarısını devlet ödemeli” önerisinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu talepleri not ettiği öğrenildi.

MUHALEFET PİYASAYI ZEHİRLİYOR. YALAN SİYASETİ YAPIYORLAR

Toplantıda muhalefeti de eleştiren Erdoğan, milletvekillerine, “Yeni Ekonomi modelini herkese, her yönüyle iyi, doğru anlatın. Muhalefet piyasayı zehirliyor. Yalan siyaseti yapıyorlar. Yalan bilgi vererek kamuoyunu manipüle ediyorlar. Siz de doğruları anlatın. Eksiğiniz varsa, bakanlarımız da gerekli her türlü yardımı size yapsınlar” talimatı verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.