Cumhurbaşkanı Erdoğan akşam namazını Ayasofya’da kıldı! Camide tekbirler yankılandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan akşam namazını Ayasofya’da kıldı! Camide tekbirler yankılandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yoğun geçen seçim programını İstanbul'da gerçekleştirdiği vatandaş buluşmalarının ardından Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nde akşam namazı ile tamamladı. Akşam namazı sonrasında tarihi mabette Fetih Suresi okundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yoğun geçen seçim programını İstanbul'da gerçekleştirdiği vatandaş buluşmalarının ardından Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nde akşam namazı ile sonlandırdı.

Ayasofya Camii, 'Allah-u Ekber' nidalarıyla yankılanırken, vatandaşların, Ayasofya Camii’nde tekbir sesleri eşliğinde Erdoğan’ı beklediği o çarpıcı anlar cep telefonu kameralarına yansıdı.

Resim

Danıştay 10. Dairesi'nin Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesiyle Ayasofya ibadete açılmıştı.

Resim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya'nın Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı'nı "hayırlı olsun" mesajıyla paylaşmıştı.

aw890655-03.jpg

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nin yönetiminin Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, 10 Temmuz 2020'de Resmi Gazete'de yayımlandı. Dünya basınında da geniş yankı uyandıran bu gelişme ile Ayasofya, 86 yıl sonra yeniden ibadete açıldı.

aw890655-01.jpg

14 Mayıs 2023 seçimi öncesi çok sayıda mitinge katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, programını İstanbul'da Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nde akşam namazı ile sonlandırdı. 'Allah-u Ekber' nidalarıyla yankılanan tarihi camide, namazın ardından Fetih Suresi okundu, dualar edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.