Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahlat Selçuklu Mezarlığı’nı ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahlat Selçuklu Mezarlığı'nı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahlat Selçuklu Mezarlığı'nı ziyaret etti.

Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere Ahlat'ta gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ndeki dünyanın en büyük Türk İslam Mezarlığı olma özelliğini taşıyan Ahlat Selçuklu Mezarlığı'nı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve kuvvet komutanları da eşlik etti.

"GEÇMİŞTEN DERS ALARAK DAHA GÜÇLÜ BİR GELECEĞE YÜRÜYECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmişten ders çıkartarak geleceğe yürüyeceklerini belirterek, "Türk milletinin şanlı tarihini öğrenmek isteyenler Ahlat’ı ve Malazgirt’i ziyaret etsin. Ahlat 8 bin 200 ecdad mezarıyla birlikte bu topraklardaki mevcudiyetimizin belgesidir. Anadolu’nun fatihi Malazgirt destanının şanlı komutanı Sultan Alparslan’ı ve tüm şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla yad ediyorum. Ahlat yolunda vefat eden Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun hocamıza bir kez daha rahmet diliyorum. Yarın inşallah Malazgirt’te olacağız. 30 Ağustos’u Ankara’da kutlayacağız ardından 85 milyon olarak 29 Ekim’de Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına ulaşmanın sevincini yaşayacağız. Geçmişten ders alarak daha güçlü bir geleceğe yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.