Cumhurbaşkanı Erdoğan: 6 bin bilim insanımızı milletimize, memleketimize geri kazandırdık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından bir video paylaşarak, 2018'de hayata geçirilen 'Eve Dönüş Projeleri' kapsamında yabancı ülkelerde faaliyet gösteren 6 bin bilim insanımızın yeniden Türkiye'ye kazandırıldığını açıkladı. İşte o video

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2018'de hayata geçirdiğimiz Eve Dönüş Projeleri kapsamında yabancı ülkelerde faaliyet gösteren 6 bin bilim insanımızı milletimize, memleketimize geri kazandırdık" dedi.

Türkiye'nin 2018'de başlattığı Eve Dönüş Projeleri ile yurt dışına beyin göçü algısı da boşa çıkarıldı. Türkiye algıların tam tersine bir politika izleyerek, zamanında eğitim almak için yurt dışına çıkmış ve akademik hayatına orada devam eden binlerce vatansever bilim insanını Türkiye'ye geri kazandırdı.

mus.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "2018'de hayata geçirdiğimiz Eve Dönüş Projeleri kapsamında yabancı ülkelerde faaliyet gösteren 6 bin bilim insanımızı milletimize, memleketimize geri kazandırdık. Beyin göçünü tersine çevirmeye devam edeceğiz. Çünkü Türkiye, artık gidenlerin geldiği bir ülke" ifadelerini kullandı.

bilim-insani.jpg

bilim-insani-1.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.