Cumhurbaşkanı Erdoğan: (4)

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (4)

"Terörün tehditlerinin sona ermesi diye bir şey olmaz. Kanser hücresi diyoruz ya. O virüs kazılıp atılırsa ancak ondan sonra 'temizlendi' diyebiliriz. Şu anda böyle bir şey henüz yok. Daha yolun başındayız"- "10 bine yakın gözaltında olan insan var. Bu ba

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ ile mücadeleyle ilgili, "Terörün tehditlerinin sona ermesi diye bir şey olmaz. Kanser hücresi diyoruz ya. O virüs kazılıp atılırsa ancak ondan sonra 'temizlendi' diyebiliriz. Şu anda böyle bir şey henüz yok. Daha yolun başındayız." dedi.

Erdoğan, TRT ortak yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

"Yaverinizin durumundan hiç şüphelendiğiniz oldu mu?" sorusuna Recep Tayyip Erdoğan, "Tabi bunlarla ilgili şüphelerimiz vardır. Bunlarla ilgili şüphelerimizde biz bütün eş, dost, ahbap hepsine sorduk. Köyüne, mahallesine varıncaya kadar incelettik. Herkes tabi bize 'şöyle iyidir, böyle iyidir', hep bunu anlatıyorlar. Yani bunlar takiyeyi çok çok iyi yapıyorlar, kendilerini gayet iyi gizliyorlar ve gayet iyi gizledikleri için zaten hep gelen referanslar olumlu." yanıtını verdi.

- "Başbakanlığımdaki koruma müdürümle çalışacağım"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizi en fazla şaşırtan ihanet hangisi oldu?" sorusuna "Hangisi olmadı ki" karşılığını vererek, şunları kaydetti:

"Bu noktada da yaptığımız şey insani istihbarat diyoruz ama bakıyorsunuz oradan da yine isabetli kararlar alamadık. Şimdi dedim ki tekrar ben, Cumhurbaşkanlığında da şu an itibarıyla Başbakanlığımdaki koruma müdürümü alacağım, onunla beraber çalışacağım. Şu anda emniyetten, polis müdürü arkadaşım bu görevi ifa ediyor. Onunla beraber bu yola devam edeceğiz."

FETÖ ile mücadeleye de değinen Erdoğan, "10 bine yakın gözaltında olan insan var. Bu basit bir rakam değil. Burada kalır mı? Söyleyeyim, kalmaz. Bu daha devam eder. Konuştukça bir şeyler çıkıyor. Yani halkalar sökülmeye başladı." diye konuştu.

- "Bunlarda ilke diye bir şey yok, ilkesiz bunlar"

"Darbe girişiminin ardından terörle mücadelede bir zaafiyet söz konusu olup olmayacağı" şeklindeki soruyu da Recep Tayyip Erdoğan, şöyle yanıtladı:

"Terörle mücadele devam ediyor. Bundan sonraki süreçte bir de şu ortaya çıkacak. Terörle mücadelede aksak yönler, aksamalar, bunların içinde bu alçaklar, bu ahlaksızlar ne kadar var. Bir de bunlar çıkacak. Onu provoke edenler de var. O tür bilgiler de gelmeye başladı. Bölücü terör örgütüyle iş birliği halinde olanlar var. Suriye'nin kuzeyinde PYD ile iş birliği halinde olanlar var. DAEŞ ile iş birliği halinde olanlar var maalesef. Şimdi bunlar ifadeler alınırken ortaya yavaş yavaş çıkıyor. Bunları gerçi biz seçim kampanyalarında tanıdık, biliyoruz. Zaten bakıyorsunuz, her siyasi partiyle pazarlık halindeler. Çünkü bunlarda ilke diye bir şey yok, ilkesiz bunlar. Onun için de nerede, ne zaman, ne yapacakları hiç belli olmaz. Tam bir bukalemun."

- "Herkes neyin ne olduğunun gayet iyi farkında"

Erdoğan, "FETÖ'nün siyasi bağlantılarıyla mücadelede nelerin yapılacağı" yönündeki soru üzerine ise şunları kaydetti:

"Bütün bakanlıklar yoğun bir çalışmanın içinde. Herkes neyin ne olduğunun gayet iyi farkında. Ben de mesela Cumhurbaşkanlığında, Devlet Denetleme Kurulunu tamamıyla bu görevle görevlendirdim. Yoğun bir şekilde bunu çalışıyorlar. Sayın Başbakan, Teftiş Kurulunu aynı şekilde bununla görevlendirmiş vaziyette. Bakan arkadaşlarımıza gerek burada yaptığımız Bakanlar Kurulu'nda, gerekse Sayın Başbakanın Çankaya'da yaptığı Bakanlar Kurulu'nda kesinlikle bu işin üzerine amansızca gitmemizin gereğini hep telkin ediyoruz. Bunu yapmak zorundayız, başka çaremiz yok."

- "Bu tavrı medya ve iş dünyamız korumalı"

FETÖ ile mücadelede rehavete kapılınmaması gerektiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnsanoğlu belli bir şeyden sonra rehavete kapılıyor. 'Artık bu işler bitti' noktasına kendisini getiriyor ama yok, daha bitmez. Daha durun bakın. En ciddi şeyi daha yeni başlattık." ifadelerini kullandı.

"Tehdidin sona erip ermediği" yönündeki soruyu Erdoğan, "Terörün tehditlerinin sona ermesi diye bir şey olmaz. Kanser hücresi diyoruz ya. O virüs kazılıp atılırsa ancak ondan sonra 'temizlendi' diyebiliriz. Şu anda böyle bir şey henüz yok. Daha yolun başındayız. Şu anda 20 gün oldu. Kararlılıkla gideceğiz. Ben tüm medyanın takındığı tavır sebebiyle çok memnunum. Bu tavrı medya korumalı, iş dünyamız korumalı." diyerek yanıtladı.

- "Tüm iş adamlarımızın birlikten yana olduklarını gördüm"

Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Türkiye'deki yatırımcıların üst yöneticileri ile bugün ise yerli yatırımcılarla bir araya geldiğini anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hepsinde bu konularda destek istedik, yardım istedik. Hepsinde bir kararlılık gördüm. Bu sürece yönelik gerek buraya, gerek hükümetimize şükranlarını ifade ettiler. Aynı kararlılıkla devam etmeleri ricasında bulunduk. Ben doğrusu tüm iş adamlarımızı kararlı gördüm, birlikten, beraberlikten yana olduklarını gördüm. Bu birlik ve beraberlik bizde olduktan sonra Allah'ın izniyle biz bu işi aşarız. Hele hele bu millet var ya bu millet. Tankların altına yatacak kadar kavi bir imana sahip bu millet var ya Allah'ın izniyle biz bu milletle bir olduk, iri olduk, diri olduk, kardeş olduk, hep birlikte Türkiye olduk. Şimdi de beraber bu yolda yürüyeceğiz."

- "Milletimizden Allah razı olsun"

Darbe girişimine Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşayan vatandaşların da tepki gösterdiğinin anımsatılması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Şu anda bakıyorsunuz Van'a, Van kaynıyor. Aynı şekilde Batman, Muş, Siirt, Diyarbakır. Tüm buralar maşallah kaynıyor. Her gece oralarda bakıyorsunuz sabah namazlarına kadar bir dinamizm var. Ezanlarla birlikte, selalarla birlikte halk ayağa kalkıyor. Yani ezanlar susturulamadı. Tam aksine onlarla beraber halkımız harekete geçiyor, onlarla beraber harekete geçiyor, onlarla beraber canlanıyor ve onlarla beraber kendilerine has olarak yapması gereken ibadeti yapıyor. Bu işe de ibadet aşkıyla sarılıyor. Milletimizden Allah razı olsun."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :