Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şener:

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şener:

"2023'te Türkiye'nin gayri safi milli hasılasının 20 bin dolarlara çıktığı ve Türkiye'nin ekonomik büyüklüğünün dünya genelinde 10. sıralarda olduğu bir yapı öngörüyorsak, Türkiye'de süreçlerin hızlandırılması, karar alma mekanizmalarının hızlı çalışması

SAMSUN (AA) - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener, "2023'te Türkiye'nin gayri safi milli hasılasının 20 bin dolarlara çıktığı ve Türkiye'nin ekonomik büyüklüğünün dünya genelinde 10. sıralarda olduğu bir yapı öngörüyorsak, Türkiye'de süreçlerin hızlandırılması, karar alma mekanizmalarının hızlı çalışması lazım, aksi takdirde başaramayız." dedi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Neden 2023" konulu konferansa katılan Şener, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'ye en yakın anayasa modelinin Fransa modeli olduğunu söyledi.

AK Parti'nin özel sektörün önünü açmasına, devletin kendi yatırımlarını ciddiye alarak belediyelerle birlikte büyük bir hamle yapmasına rağmen milli gelirin 10 bin dolarda kaldığını vurgulayan Şener, 2012'den bu yana sistemin patinaj yaptığını, bu sistemin milletin gayri safi milli hasılasının 10 bin doların üstüne çıkmasına ekonomik olarak müsaade etmediğine işaret etti.

Türkiye'de karar alma mekanizmalarının iç tüzükle daraltıldığını ve iş göremez hale getirildiğini ifade eden Şener, şöyle konuştu:

"Şimdi olağanüstü hal yaşıyoruz. Allah bir defa daha bu alçak saldırılardan milletimizi korusun. Yıllarca, belki Türkiye'nin idari yapının dönüştürülmesi imkanını bulamayacağımız hem Türkiye'nin askeri sisteminde hem idare yapısında çok ciddi köklü değişiklikler yapılıyor. Çünkü bir heyet çalışıyor. Bu milletin çıkarı neyi gerektirir. Bu milletin hızlı hareket etmesi, güvenli hareket etmesi, bu darbe mikrobunu üretecek mekanizmalardan arındırılması için ne yapılması sorusuna cevap arıyor. 15 günde çok ciddi şeyler yapılıyor."

Şener, söz konusu sistemin değişmesi gerektiğini belirterek, "2023'te Türkiye'nin gayri safi milli hasılasının 20 bin dolarlara çıktığı ve Türkiye'nin ekonomik büyüklüğünün dünya genelinde 10. sıralarda olduğu bir yapı öngörüyorsak, Türkiye'de süreçlerin hızlandırılması, karar alma mekanizmalarının hızlı çalışması lazım, aksi takdirde başaramayız. Dolayısıyla bu sistemin değişmesi lazım. 'Türkiye'nin falanca insana şimdi başbakandı, Cumhurbaşkanı oldu, bir de devlet başkanlığı kadrosu olsa iyi olur'dan yola çıkarak çünkü muhalefetin bu tartışmayı sürüklediği yer burası. Sayın Cumhurbaşkanımızı, 'bir de devlet başkanı olma arzusu var onu karşılayalım' gibi bir gayret varmış gibi topluma lanse ediyor. Ben sayın Cumhurbaşkanımızın yanındayım, başdanışmanı olarak çalışıyorum. O insana yapılabilecek en büyük haksızlıklardan birisi budur." ifadesini kullandı.

TÜGVA Samsun İl Temsilcisi Hakan Durmuşoğlu ise dünyanın sindiremediği 2023 hedefinde emin adımlarla ilerleyen yeni bir Türkiye olduğunu dile getirdi.

FETÖ ve işbirlikçilerinin darbe girişimi sonrası aziz milletin direnişinin tüm dünyaya Çanakkale ruhunun halen dimdik ayakta olduğunu haykırdığını vurgulayan Durmuşoğlu, "Vatanımıza, bayrağımıza ve namusumuza kast etmiş FETÖ virüsünü ırk, mezhep, dil ve ideoloji ayırt etmeksizin bu direnişte birleşip, bütün olduğumuz tek vücudumuz yok edecektir" dedi.

Konuşmaların ardından Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve TÜGVA Samsun İl Temsilcisi Durmuşoğlu, Şener'e hediyeler verdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :