Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak atanan Prof. Dr. Sadettin Hülagü kimdir?

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak atanan Prof. Dr. Sadettin Hülagü kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak atandı. Peki Prof. Dr. Sadettin Hülagü kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre, Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak atandı.

Prof. Dr. Sadettin Hülagü, sosyal medya hesabından Resmi Gazete'deki atanma kararını paylaşarak, "Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yüksek tensipleriyle bugün itibarıyla Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine atanmış bulunmaktayım. Aziz Milletimizin emrinde 7/24 çalışmak büyük onurdur, bu imkanı sağlayan Rabbime şükürler olsun. Allah utandırmasın. Amin" ifadelerini kullandı.

PROF. DR. SADETTİN HÜLAGÜ KİMDİR?

Akademisyen, tıp doktoru Prof. Dr. Sadettin Hülagü, 1959 yılında Erzurum'da doğdu.

Sadettin Hülagü Erzurum Lisesi'nden mezun olduktan sonra, lisans(1981) eğitimini İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tamamladı. Hava Uzay Tababeti ve Uçuş Doktorluğu kursunu bitirdi. Uçuş Doktorluğu ve Paraşüt uzmanlığı aldı.

Sadettin Hülagü, GATA Ankara İç Hastalıkları A.B. Dalı'nda İç Hastalıkları uzmanlığı eğitimi aldı ve mezun oldu. 1990-1992 yılları arasında GATA Haydarpaşa Askeri Hastanesi Gastroenteroloji Bilim Dalı ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Gastroenteroloji yan dal uzmanlığından mezun oldu.

Sadettin Hülagü 1996'da Kocaeli Üniversitesi İç Hastalıkları ABD Başkanlığı'na atandı ve Gastroenteroloji Bilim Dalı'nı kurdu. Amerika Oklahoma eyaleti Baptist Medical Center-Intergris Liver Unitte Karaciğer transplantasyonu ve terapotik endoskopi üzerine eğitim aldı.

TÜRKİYE'DE İLK DEFA ÇİFT BALONLU ENTEROSKOPİ UYGULAMASINI BAŞLATTI

Türkiye'de ilk defa Çift Balonlu Enteroskopi uygulamasını başlattı ve eğitimler verdi. İtalya'da Modena Üniversitesi'nde Kolonjioskop konusunda Prof. Dr. Rita ile birlikte çalışmalar yaptı. Bu konuda Türkiye'de ilk kez SpyGlas kolonjioskop ile karaciğer, safra yolları ve pankreasın endoskopi görüntülenmesi ve tedavisini gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Sadettin Hülagü, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde Körfez ilçesindeki evinin yıkılması sonucu kızıyla 8 saat göçük altında kaldı. Enkazdan yaralı halde çıkarılan Hülagü, tedavisinin ardından bölgedeki prefabriklerde hekim olarak görev yaptı.

Prof. Dr. Hülagü, Marmara Depremi'nde binalarının yüzde 40'ı yıkılan, kalanları ise hasar gören, 12 personelin hayatını kaybettiği KOÜ'ye 18 Kasım 2014'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atandı. Hülagu, 2022 tarihinde görev süresi dolduktan sonra tekrar rektörlüğe aday olmadı ve görevi Nuh Zafer Cantürk'e devretti.

Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Resmi Gazete'nin 14 Aralık 2022 tarihli sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararla Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak atandı.

Resim

Samimi kişiliği ile tanınan ve sevilen Prof. Dr. Sadettin Hülagü sosyal meydayı aktif kullanıyor:

hu.jpg

1-001.jpg

hulagu.jpghulaguu.jpg

01.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.