Cumhurbaşkanı Açıkladı; Bayram'da Evdeyiz

Cumhurbaşkanı Açıkladı; Bayram'da Evdeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Arefe gününden son gününe kadar 23 24 25 26 Mayıs tarihlerinde 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bu haftaki kabine toplantımızda kararlaştırdığımız normalleşme adımları şunlardır ilgili normalleşme planını hayata geçirilmesinde dikkat edilecek hususları içeren rehberler yayınlandı.

İşyerlerinde çalışma saati kullanım alanı ve aynı anda içeride bulunabilecek müşteri sayısını gösteren kapasite bilgisi afişleri asılacak.

BAYRAMDA EVDEYİZ

Arefe gününden son bayramın son gününe kadar 23 24 25 26 Mayıs tarihlerinde 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

İnşallah bayramdan sonra sınırlamalara ihtiyacımızın olmayacağı bir tabloyla karşılaşacağımıza inanıyorum.

Bayramın 1. Günü olan 24 Mayıs Pazar günü saat 14 ile 20 saatleri arasında 65 yaş üstü vatandaşlarımız yine çarşamba ve cuma günleri gençlerimizde ilgili izinli saatler uygulaması yine devam edecek.

ŞEHİTLER ARASI KISITLAMA DEVAM EDECEK

15 ilimiz için geçerli olan şehirler arası seyahat kısıtlaması 15 gün süreyle uzatılmıştır.

CAMİLER BAYRAM SONU AÇILACAK

29 Mayıs cuma günü cuma namazı ile birlikte öncelikle valilikler ve müftülükler tarafından belirlenen şartları illerden başlayarak camilerimizi ibadeti açıyoruz.

OKULLARDA EĞİTİM YILI SONA ERDİ

Eğitim-öğretim yılı sona erdirildi. Yeni eğitim-öğretim yılı eylül ayında başlayacak

Açık cezaevlerinde olup da salgın sebebiyle izne gönderilmiş bulunan 60 bin mahkumun mayıs sonunda dolan izin süreleri 2 ay süreyle uzatıldı