Cumartesi günü Konya'da bunalabilirsiniz! Hava göründüğü gibi olmayacak

Cumartesi günü Konya'da bunalabilirsiniz! Hava göründüğü gibi olmayacak

Yüksek sıcaklık değerleri nedeniyle vatandaşlar bazı şehirlerde kendinden geçiyor. Geçtiğimiz haftadan bu yana ara ara Konya ve Türkiye’nin farklı şehirlerinde yağan yağmur ise vatandaşa nefes aldırıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye'de uzun yıllar haziran ayı ortalama sıcaklığı 21,3 derece olarak kaydedildi. Bu yıl haziran ayı ortalama sıcaklığı ise 21,8 dereceye yükseldi.

İÇ ANADOLU'DA HAVALAR SOĞUDU

Haziran ayında uzun yıllar ortalama sıcaklıkları Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde arttı, Marmara, Ege, İç Anadolu Bölgesi'nde azaldı, Akdeniz'de değişmedi.

EN SICAK İLÇE EREĞLİ OLDU

İç Anadolu Bölgesi'nde sıcaklıklar Akşehir, Yunak, Ilgın, Seydişehir, Sivrihisar çevrelerinde mevsim normallerinin altında, bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşti.
Bölgenin haziran ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 18,8 dereceyle, bu yılın Haziran ayında 18,4 derece olarak ölçüldü. Bölgede en düşük sıcaklık sıfırın altında 0,3 derece olarak Kangal’da, en yüksek sıcaklık 33,6 dereceyle Ereğli’de kaydedildi.

HAVALAR NASIL OLACAK?

Konya’da Cuma günü hava genellikle kapalıydı. Şehrin üzerindeki bulutlar ve nem havanın yağışlı olacağı izlenimini verse de tahminler yağış olmayacağı yönünde kesinleşti.

konya-hava-durumu.jpg

NEME DİKKAT!

Özellikle sahil kesimlerinde kendini gösteren bulutlu hava, basınçlı bir havayı işaret ediyor. Şehrin üzerinde adeta bir perde gibi kalan bulutlar şehirlerde nem oranının yükselmesine yol açıyor.

Konya’da 10 Temmuz Cumartesi günü yüzde 60’a varan oranda nemli bir hava olacak. Meteoroloji tahminlerine göre şehirde en yüksek sıcaklık değeri 30 derece. Havayı kaplayan bulutlar ise sıcaklıkların yüksek seviyelerde hissedilmesine yol açabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.