Çubuk'un ilk kitap kafesi açıldı

Çubuk'un ilk kitap kafesi açıldı

ANKARA (AA) - Çubuk ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla desteklenen kitap-kültür...

ANKARA (AA) - Çubuk ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla desteklenen kitap-kültür kafe açıldı.

Kafe, Gençlik ve Spor Bakanlığının verdiği destek ile Çubuk İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÇİM-DER) tarafından açıldı.

Cumhuriyet Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerinde hizmet verecek olan kitap-kültür kafe projesi kapsamında, paneller, film okumaları, kitap tahlilleri, piknik, geziler ve söyleşi gibi etkinlikler de organize edilecek.

Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Çubuk’ta hizmete giren kafenin hafta sonları da dahil olmak üzere her gün hizmet vereceğini söyleyen ÇİM-DER Başkanı Ahmet Karakuş, aynı zamanda da kitap okuyanlara ücretsiz çay ve kahve ikramlarının olacağını belirtti.

Kafede bilgisayar ve internetin de olacağını dile getiren Karakuş, her ne kadar teknoloji gelişiyorsa da hiçbir zaman bilgi olarak kitabın yerini alamayacağını kaydetti.

"Milli-Manevi Kimlikli Entelektüel Gençlik" sloganı ile kafeyi açtıklarını vurgulayn Karakuş, kafede her yaştan insanın okuyabileceği 3 binin üzerinde kitap olduğunu ve sayının her geçen gün artacağını ifade ederek, şunları söyledi:

"Derneğimizin girişimleri ile ilçemize kazandırdığımız kafe çok güzel bir proje. Bizler dindar bir nesil yetiştirmek istiyorsak bu tür ortamları çoğaltmamız ve çocuklarımızı bu tür ortamlara getirmemiz lazım. Mutlaka küçük yüreklere dokunmamız, onları kucaklamamız geleceğe umudu, yüreklerine yep yeni bir filiz gibi işlememiz gerekiyor. Bu bağlamda ortam çok kötü, sanal dünya çok kirli bilgilerle dolu. Gençlerimizi doğru bilgilerle buluşturmak ancak kitaplarla mümkündür. Yeni açılan bu mekanda öyle inanıyorum ki geçlerimiz her gün hafta sonları da dahil olmak üzere ders çalışma ve kitap okuma imkanına sahip olacak."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :