Çubuk'ta ücretsiz işitme testi yapılacak

Çubuk'ta ücretsiz işitme testi yapılacak

ANKARA (AA) - Çubuk Belediyesi ile özel bir kuruluş arasında imzalanan protokol ile belediye personeli başta olmak üzere ilçe halkına yönelik ücretsiz...

ANKARA (AA) - Çubuk Belediyesi ile özel bir kuruluş arasında imzalanan protokol ile belediye personeli başta olmak üzere ilçe halkına yönelik ücretsiz işitme testi yapılacak.

Çubuk Belediyesi, Çubuk İşitme Cihazları Satış ve Uygulama Merkezi işbirliği ile ilçede 3 ay boyunca ücretsiz işitme testi yaptıracak.

Belediye personeli, imzalanan protokolle merkezden alacağı tüm ürünlerden yüzde 25 indirimli faydalanabilecek.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, protokolün tüm ilçe halkına ve personeline hayırlı olmasını diledi.

Tüm sağlık sorunlarında olduğu gibi işitme sorununda da erken teşhisin önemine işaret eden Acehan, şunları kaydetti:

"Hem ilçe halkımızın hem de personelimizin sağlığı ve huzuru bizim için önemlidir. Biz mümkün olduğunca personelimize rutin olarak sağlık taraması yaptırıyoruz. Bu taramalara işitme testini de eklemiş olduk. Tüm halkımızın da bu imkandan faydalanması için böyle bir işbirliğine gittik.

Her hastalıkta erken teşhis önemlidir ve işitme kaybı da erken tanıyla önlenebilir. Etkinliğimizle ayrıca kulak hastalıklarına dikkat çekmek ve işitme engellilere yönelik toplumsal duyarlılığı da artırmak istiyoruz. İmzaladığımız yeni anlaşma ile hem halkımızın hem de personelimiz ve birinci derece yakınlarının faydalanabileceği kurumların sayısını arttırmış olduk. Her iki kuruma ve değerli ilçe halkımıza hayırlı olsun."

Testlerin Bekir Ağalar Konağı'nda yapılacağını belirten Acehan, "Testler her hafta pazartesi ve perşembe günleri yapılacak. Tüm ilçe halkımız bu hizmetten faydalanacak. Ayrıca yapılan testler sonucu herhangi bir özel kuruluşa yönlendirme yapılmayacak. Vatandaşlarımız sorununu öğrendikten sonra istediği kuruma giderek tedavisini yaptırabilecek." diye konuştu.

Merkezin sorumlularından Dilek Amil ise, "Yapacağımız işbirliğinin tüm Çubuklu hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum. İşitme ölçüm cihazları ile yapılan kontrol sırasında uzmanlarımız tarafından vatandaşların sorularını da yanıtlayacağız. Ben de bu güzel hizmette emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :