Çubuk'ta parklar ve caddeler çiçeklendirildi

Çubuk'ta parklar ve caddeler çiçeklendirildi

ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesinde belediye ekipleri, baharın gelmesiyle çevre düzenleme çalışmalarını hızlandırırken, Park ve Bahçeler Müdürlüğü...

ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesinde belediye ekipleri, baharın gelmesiyle çevre düzenleme çalışmalarını hızlandırırken, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından seralarda yetiştirilen yaklaşık 40 bin mevsimlik çiçek, ilçedeki çeşitli alanlara dikildi.

Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı 40 kişilik bir ekiple parklar, ana arterlerdeki refüjler ve kavşaklar yeşillendirilirken, mevcut parkların bakımları da yapılıyor. Sezon başından bu yana kesim ve budama işlemi gerçekleştiren ekipler, hem ağaçların hastalıklı kısımlarını budayarak sağlıklı kısmı muhafaza etmek, hem de kentsel yapıyı korumak üzere çalışmalarına devam ediyor.

Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karakuş, konuya ilişkin açıklamasında, park ve bahçe ekiplerince seralarda yetiştirilen ilçenin iklimine ve toprağına uygun bitkilerin dikimlerinin devam ettiğini belirtti.

Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün çalışmalarıyla kentin güzel bir görünüme kavuştuğunu ifade eden Karakuş, "’İlçemizi sevelim, kirletmeyelim, kamu malına zarar vermeyelim ve çevremizi temiz tutalım. Özellikle parklarımızı ve çiçeklerimizi koruyalım. İlçe genelindeki ağaçlandırma çalışmalarımızın yanında ekiplerimiz parklarımızı, kavşaklarımızı, orta refüjleri, kamu kurum ve kuruluşlarımızın bahçelerini adeta çiçek bahçesine dönüştürdü. Turuncu, pembe, mor, kırmızı, sarı, beyaz ve benzeri çeşitli renklerde ve cinslerde yaklaşık 40 bin çiçeği toprakla buluşturduk. Yapılan çalışma kentsel estetiğe renk kattı" ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :