Çubuk'ta "Mevlana ve Şems-İlahi Aşk" gösterisi sahnelendi

Çubuk'ta "Mevlana ve Şems-İlahi Aşk" gösterisi sahnelendi

ANKARA (AA) – Ankara’nın Çubuk ilçesinde Çubuk Akademi öğrencilerine yönelik "Mevlana ve Şems-İlahi Aşk" gösterisi sahnelendi. Üstün yetenekli...

ANKARA (AA) – Ankara’nın Çubuk ilçesinde Çubuk Akademi öğrencilerine yönelik "Mevlana ve Şems-İlahi Aşk" gösterisi sahnelendi.

Üstün yetenekli öğrencilerin eğitilmesi amacıyla Çubuk Belediyesi öncülüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen Çubuk Akademi'nin öğrencilerine yönelik Çubuk Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda Ankara Büyükşehir Belediyesi Altındağ Gençlik Merkezi tiyatro grubu tarafından sahnelenen oyunda 20’nin üzerinde oyuncu sahne aldı.

Muhammet Emin Kutluca'nın yönettiği ve Şems-i Tebrizi ve Mevlana'nın gizli kalmış ve anlaşılmamış yönlerini, mecazi aşktan ilahi aşka yükselme serüvenini anlatan gösteride, şeytanın ve nefsin etkisiyle her insanda bulunan kıskançlık, çekememezlik gibi duyguların nelere sebebiyet verebileceği anlatılmaya çalışıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan’ın ve bazı öğretmenler ile öğrencilerin izlediği gösteri öğrencilerden büyük alkış aldı.

Gösterinin ardından oyuncular ve yönetmen tarafından akademi öğrencilerine, tiyatro eğitimi, aktör, aktirisit ve oyunculuk hakkında eğitim verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan yaptığı konuşmada bu tarz etkinliklerin çeşitli alanlarda da devam edeceğini ifade etti.

Oyunun yönetmeni Kutuca da "Sanatsız bir ortamda yetişen bireylerin her zaman toplumdan bir adım geride olacağını düşünüyorum" dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :