Çubuk'ta kurslara yoğun ilgi

Çubuk'ta kurslara yoğun ilgi

ANKARA (AA) - Çubuk Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recai Özdemir, vatandaşların ilçede açılan kurslara yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Özdemir, AA muhabirine...

ANKARA (AA) - Çubuk Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recai Özdemir, vatandaşların ilçede açılan kurslara yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe genelinde yıl sonuna kadar 6 binin üzerinde kursiyere eğitim vermiş olacaklarını belirtti.

Açtıkları kurslarla vatandaşları çeşitli meslek dallarına yönlendirmeyi ve bazı branşlarda beceri kazandırmayı amaçladıklarını anlatan Özdemir, "Göreve geldiğimiz günden bu yana kursları açmadan önce bir alan ve anket çalışması yapıyoruz. Yapılan bu çalışmalara göre hangi dallarda kurs açmamız gerektiğini tespit ediyoruz." dedi.

Vatandaşların kurslara yoğun ilgi gösterdiğini ve daha çok iş imkanı bulabileceği kursları tercih ettiklerini ifade eden Özdemir, şunları kaldetti:

"Geçen yıl 230 kurs açtık ve 4 bin kursiyerimiz bu kurslarımıza katıldı. Bu yıl sonuna kadar inşallah 279 yeni kurs açarak ilçe halkımıza hizmet edeceğiz. Vatandaşlarımız yoğun olarak hijyen eğitimi, 4-6 yaş çocuk eğitimi, 0-18 yaş aile eğitimi, hasta ve yaşlı refakatçisi ile muhasebe yardımcılığı kurslarını tercih ediyor. Osmanlıca, İngilizce, oymacılık, makine nakış, biçki dikiş, el sanatları, tel ve çivi ile takı yapma, tığ oyası, mimoza işi, kalorifer ateşçiliği, bilgisayar, arı yetiştiriciliği, kuaförlük, aşçı yardımcılığı gibi alanlarda da kurslarımızı açtık."

Özdemir, öğrencilerin üniversiteye hazırlanmalarına yardımcı olmak için destek kursları ile işaret dili, bağlama, keman, ney, wushu, masa tenisi, eskrim, okçuluk, futbol, tekvando voleybol, basketbol, güreş ve satranç kursları da düzenlediklerini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :