Çubuk'ta Kariyer Günleri ve Kepçe Devir Teslim Töreni

Çubuk'ta Kariyer Günleri ve Kepçe Devir Teslim Töreni

ANKARA (AA) - Çubuk ilçesindeki Çubuk Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesinde, "Kariyer Günleri" ve "Kepçe Devir Teslim Töreni" düzenlendi. Okul bahçesinde...

ANKARA (AA) - Çubuk ilçesindeki Çubuk Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesinde, "Kariyer Günleri" ve "Kepçe Devir Teslim Töreni" düzenlendi.

Okul bahçesinde düzenlenen etkinliğe Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, okul müdürleri, meslek kuruluşu temsilcileri, aşçı dernekleri temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edilirken, öğrenciler tarafından aşçı andı söylendi. Daha sonra okuldan mezun olacak öğrenciler tarafından bir alt sınıfta bulunan öğrencilere kepçeler teslim edildi.

Açılan stantlarda öğrenciler yıl boyunca yaptıkları eserleri sergilerken, seramik, çinicilik, ebru ve resim bölümü öğrencileri uygulamalı olarak ziyaretçilere hünerlerini gösterdi.

Aşçılık bölümü öğrencileri tarafından yapılan yemekler ikram edildi, öğrenciler, tasarlayıp diktikleri 50’ye yakın kıyafetle defile düzenledi. Programın sonunda öğrenciler, Ankara oyunlarıyla mezuniyetlerini kutladı.

Okul Müdürü Emine Yıldırım, etkinlikte yaklaşık bin eserin sergilendiğini ve 2 gün boyunca ziyarete açık kalacağını ifade etti.

Programa katılarak öğrencilerin yaptıkları ürünleri inceleyen Belediye Başkanı Acehan da "Yıl sonu sergisini beğeniyle izledim, gezdim başta Sayın Müdüre Hanımımız, hocalarımız ve değerli öğrencilerimizi tebrik ediyorum." dedi.

Yeni meslek sahiplerini mezun etmenin gururunu yaşadıklarını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak ise düzenlenen sergiyle de öğrencilerin becerilerini ve emeklerini görme şansı yakaladıklarını belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :