Çubuk'ta HEM sergisi açıldı

Çubuk'ta HEM sergisi açıldı

ANKARA (AA) - Çubuk ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi tarafından 25 branşta kursiyerlerin yaptığı yaklaşık 2 bine yakın el işi ürünün yer aldığı sergi...

ANKARA (AA) - Çubuk ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi tarafından 25 branşta kursiyerlerin yaptığı yaklaşık 2 bine yakın el işi ürünün yer aldığı sergi açıldı.

Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet, Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen serginin açılışında yaptığı konuşmada, herkesin bir meslek sahibi olması gerektiğine dikkat çekti.

Kendilerine iş için müracaatta bulunan ve meslek sahibi olmayanları işe yerleştirmekte sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Çenet, "Burada birbirinden güzel el işi göz nuru binlerce eser var. Bunlar özellikle hanımların desteğiyle ortaya konuyor. Herkesin hayatta en az bir mesleği olmalı. Memurların dahi bir mesleği olmalı. Memurluk bir meslek değildir, görevdir. Tarihimize baktığımızda Osmanlı'da sultanlarının dahi bir mesleği oluyordu. Kimi kuyumculuk, kimi marangozluk mesleğine sahipti. Hem dünyaya hükmedip, hem de bir mesleği icra ediyorlardı." diye konuştu.

Çenet, özellikle kadınların açılan kurslara katılmasını tavsiye etti.

Çubuk Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Müslim Gözil de 2017-2018 eğitim öğretim yılında 100'e yakın kurs açıldığını ve 25 branşta binlerce el işi göz nuru eserin ortaya çıkarak sergilendiğini ve ekonomiye kazandırıldığını söyledi.

Özellikle meslek edindirme kurslarına ağırlık verdiklerini ifade eden Gözil, Suriyelilere yönelik kursların da yer aldığını ve bu sayede aile bütçelerine katkı sağlamalarına imkan verdiklerini kaydetti.

Açılışa, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Güler, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Çam, İlçe Jandarma Komutanı Umut Gürses, AYBÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü Aytunç Ateş, kurum müdürleri, kurs eğitmenleri ve kursiyerler katıldı.

Etkinlikte, kursları dereceyle bitirenlere Kaymakam Çenet tarafından belgeleri verildi.

Sergilenin hafta sonuna kadar açık kalacağı bildirildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :